Thumbnail
Τι συζήτησαν οι εκπαιδευτικοί του ΣΕΠΕ «Σωκράτης» με την Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Αχαρνών

Τα προβλήματα που απασχολούν εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές στο Δήμο Αχαρνών συζήτησαν χτες οι εκπαιδευτικοί από το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «ο Σωκράτης» με την Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Αχαρνών.

Οι εκπαιδευτικοί , μεταξύ πολλών άλλων, μίλησαν για το γεγονός ότι το 1/3 των σχολικών μονάδων στεγάζεται σε αίθουσες προκάτ, κάτι που είναι η αιτία που εκπαιδευτικοί και μαθητές καλούνται να λειτουργήσουν σε συνθήκες απαράδεκτες στον 21ο αιώνα...

Αναλυτικά η ενημέρωση του ΣΕΠΕ Αν.Αττικής

Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,

Πραγματοποιήθηκε εχθές, Δευτέρα 25/9, συνάντηση του Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «ο Σωκράτης» με την Αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Αχαρνών για ζητήματα που αφορούν στις σχολικές μονάδες της περιοχής μας.

Αρχικά θίξαμε το θέμα της χρηματοδότησης των σχολικών μονάδων, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνεται στην ώρα της και αν προκύπτει ιδιαίτερο ζήτημα σε κάποιο σχολείο, ο Δήμος να προχωρά σε έκτακτη χρηματοδότηση. Λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι αυτή τη στιγμή έχουν μπει χρήματα στους λογαριασμούς των σχολείων και θα δίνεται η έκτακτη χρηματοδότηση όπου προκύπτουν επιπλέον ζητήματα.

Στη συνέχεια αναφερθήκαμε στο πρόβλημα που υπάρχει στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αχαρνών αναφορικά με τον αριθμό των διαθέσιμων αιθουσών, οι οποίες δεν επαρκούν για να καλύψουν ουσιωδώς τις ανάγκες του συνόλου των εγγεγραμμένων μαθητών. Πρόκειται για ζήτημα που χρόνια τώρα απασχολεί τους εκπαιδευτικούς στο εν λόγω Νηπιαγωγείο…. Η διαβεβαίωση ότι θα γίνει μεταστέγαση του νηπιαγωγείου στον χώρο που λειτουργεί τώρα το 21ο Δημοτικό Σχ. Αχαρνών, όταν το τελευταίο μεταφερθεί σε νεόκτιστο κτίριο, αφού ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες, δε φαίνεται να λύνει το πρόβλημα και για τη φετινή χρονιά. Ακόμα κι αν η μεταστέγαση του 21ου Δημ. Σχ. γίνει γύρω στα Χριστούγεννα (γεγονός αρκετά αμφίβολο), πριν τη μεταφορά του Νηπιαγωγείου, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αναγκαίες εργασίες στον σχολικό χώρο, με δεδομένο ότι οι αίθουσες προκάτ, σε δυο επίπεδα, δεν είναι λειτουργικές για τους μαθητές του Ειδικού Νηπιαγωγείου.

Το γεγονός ότι το 1/3 των σχολικών μονάδων στεγάζεται σε αίθουσες προκάτ, είναι η αιτία που εκπαιδευτικοί και μαθητές καλούνται να λειτουργήσουν σε συνθήκες απαράδεκτες στον 21ο αιώνα!!! Στα νηπιαγωγεία 6ο , 13ο ,19ο και 26ο στάζει νερό από τις στέγες(!!!) με κάθε βροχή, ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγιεινή των σχολικών αιθουσών και τους κινδύνους που εγκυμονούν σε ώρες που υπάρχουν μαθητές. Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε, θα γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές εργασίες. Αναμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι όσο η εκπαίδευση των παιδιών μας συνεχίζει να πραγματοποιείται σε χώρους πρόχειρους με αίθουσες προκάτ, αντί σε σύγχρονα με όρους ασφάλειας κτίρια, τα προβλήματα θα πολλαπλασιάζονται χρόνο με τον χρόνο!

Είχαμε την ενημέρωση ότι έγιναν οι απαιτούμενες εργασίες στο 1ο Δημ. Σχ. Θρακομακεδόνων. Στα 6ο/12ο Δημ. Σχολεία έγινε έλεγχος για τη ρωγμή που υπάρχει και αναμένονται τα αποτελέσματα. Λάβαμε επίσης τη διαβεβαίωση ότι θα βαφτεί το 23ο Δημ. Σχολείο και το 36ο νηπιαγωγείο μετά από 15 χρόνια, και θα τοποθετηθούν βρύσες, επίσης στο 10ο νηπιαγωγείο θα σταλεί φωτοτυπικό μηχάνημα.

Αναφερθήκαμε στο θέμα της δυσλειτουργίας της γραμμής ιντερνετ σε σχολικές μονάδες, όπως το 22ο Δημ. Σχολείο και είχαμε την ενημέρωση ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες.

Τέλος, έγινε μνεία στους κινδύνους που εγκυμονεί ο αύλειος χώρος στο 18ο Δημ. Σχ. Αχαρνών. Πρόκειται για μια ακόμα σχολική μονάδα που λειτουργεί εξ ολοκλήρου σε προκατασκευασμένες αίθουσες και αίθουσες προκατ και στην οποία οι μαθητές 6 τμημάτων κάνουν διάλειμμα σε χώρο που σε αρκετά σημεία εξέχουν πέτρες και υπολείμματα σκυροδέρματος σε έδαφος με χώματα και χαλίκια. Λάβαμε την υπόσχεση ότι θα γίνει διαμόρφωση του χώρου (ομαλοποίηση με μπετόν ή στρώσιμο με πλάκες).

Καλούμε τους Διευθυντές/ντριες των Δημ. Σχολείων και τους Προϊσταμένους/νες των Νηπιαγωγείων να ενημερώνουν άμεσα τον Σύλλογο για τα προβλήματα που προκύπτουν στα κτίρια που στεγάζονται οι σχολικές μονάδες.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Βουλή
Νεοδιόριστοι: Ερώτηση ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για την αξιολόγηση και τη μονιμοποίησή τους
Στην ερώτηση θίγονται ζητήματα εγκυρότητας, αντικειμενικότητας και αξιοπιστίας της διαδικασίας της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.
Νεοδιόριστοι: Ερώτηση ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για την αξιολόγηση και τη μονιμοποίησή τους
9804f19e-c249-41c1-93c4-120816a41487-2060x1236_2_22.jpeg
Εκπαίδευση: Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...
Φτάνοντας στο τέλος της φετινής χρονιάς παρατηρούμε ότι τα προβλήματα στην εκπαίδευση εξακολουθούν να υπάρχουν και να γίνονται εντονότερα.
Εκπαίδευση: Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν...