ολμε
Η κατάσταση με τα κενά των εκπαιδευτικών είναι οριακή!

Μετά από τη ΔΟΕ, και η ΟΛΜΕ αποφάσισε σήμερα να κηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 14.00 μεθαύριο Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να γίνει η  κινητοποίηση διαμαρτυρίας για τα κενά στα σχολεία, από εκπαιδευτικούς και γονείς στο ΥΠΑΙΘΑ και σε τοπικές διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Η κατάσταση με τα κενά των εκπαιδευτικών είναι οριακή! Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας από το καλοκαίρι και ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, προσπαθούσε να φτιάξει μια πλαστή εικόνα όσον αφορά τη στελέχωση των σχολείων. Θυμίζουμε πως πέρσι δούλεψαν πάνω από 47.000 αναπληρωτές/τριες και φέτος προσλήφθηκαν στην πρώτη φάση 28.353. Δηλαδή η σχολική χρονιά ξεκίνησε ήδη με περίπου 20.000 κενά αφού οι διορισμοί που έγιναν καλύπτουν οριακά τις συνταξιοδοτήσεις!

Αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να «κόψει» προσλήψεις αναπληρωτών/τριών «κόβοντας» τη μόρφωση των παιδιών!

Φτάνει πια! Δεν μπορείτε να παίζετε με τα παιδιά και τους/τις εκπαιδευτικούς που στηρίζουν τόσα χρόνια τη λειτουργία των σχολείων.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τους/τις συναδέλφους/ισσες, να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στο ΥΠΑΙΘΑ την Πέμπτη, 28/9/2023 στις 14:00 καθώς και στις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα.

Για τη μαζικότερη συμμετοχή των συνάδελφων/ισσών κηρύσσουμε δίωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 14.00.

Εδώ και τώρα, κάλυψη όλων των πραγματικών κενών!

Αποφασιστικά και δυναμικά υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βασεις
Εθνικό Απολυτήριο: Στο «τραπέζι» η βαθμολόγηση δεξιοτήτων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ
Το πλάνο που εξετάζει η επιτροπή του Εθνικού Διαλόγου για τη θεσμοθέτηση του Εθνικού Απολυτηρίου
Εθνικό Απολυτήριο: Στο «τραπέζι» η βαθμολόγηση δεξιοτήτων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ
ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ
Μ. Σφακιανάκης: Σε πλήρη εξέλιξη ο Εθνικός Διάλογος για το Νέο Λύκειο -Τα πρώτα πορίσματα εντός δεκαπενθημέρου
Εντός του επόμενου δεκαπενθήμερου αναμένεται να παραδοθούν στην Υπουργό τα πρώτα παραδοτέα της Επιτροπής
Μ. Σφακιανάκης: Σε πλήρη εξέλιξη ο Εθνικός Διάλογος για το Νέο Λύκειο -Τα πρώτα πορίσματα εντός δεκαπενθημέρου
Κλειστά σχολεία
Σήμα κινδύνου από την Κέρκυρα: «Βουτιά» 35% στις εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά
Φόβοι για μπαράζ συγχωνεύσεων και λουκέτων στα σχολεία - Τα αποκαλυπτικά στοιχεία του ΣΕΠΕ Κέρκυρας
Σήμα κινδύνου από την Κέρκυρα: «Βουτιά» 35% στις εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά