εκπαιδευτικοι
Η πρώτη διαδικασία επαγγελματικής ανάπτυξης είναι στη χρήση αυτών και στα συνοδευτικά λογισμικά, με σκοπό να αλλάξει το πλαίσιο λειτουργίας της τάξης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΙΕΠ Σπύρο Δουκάκη ένας από τους βασικούς ρόλους του ΙΕΠ είναι αυτό που λέγαμε μέχρι χθες επιμόρφωση.

«Σήμερα πλέον μιλάμε για την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών . Είναι ένα κυρίαρχο ζητούμενο της εκπαιδευτικής κοινότητας και υπάρχει ένας σχεδιασμός για ένα ενιαίο σύστημα επαγγελματικής ανάπτυξης, το οποίο δεν θα έχει την διάσταση της μιας και των δυο ημερών. Θα είναι μια συνεχής διαδικασία που θα έρθει να συνεισφέρει σε ένα προφίλ εκπαιδευτικού που θα έχει κατακτήσει πράγματα μέσα στο πλαίσιο του επαγγελματικού του βίου.

Οι σύμβουλοι εκπαίδευσης που θα αναλάβουν αυτό το ρόλο συνεισφέρουν σε αυτό το πλαίσιο. Το κρίσιμο είναι να δημιουργηθούν οι κοινότητες πρακτικής και μάθησης ανά περιοχή. Θα το δούμε από φέτος. Ένα πρώτο έργο είναι οι επονομαζόμενοι διαδραστικοί πίνακες, οι οποίοι εντέλει είναι οθόνες αφής 75 ιντσών με ενσωματωμένο υπολογιστή. Η πρώτη διαδικασία επαγγελματικής ανάπτυξης είναι στη χρήση αυτών και στα συνοδευτικά λογισμικά, με σκοπό να αλλάξει το πλαίσιο λειτουργίας της τάξης. Είναι από τα πρώτα ζητήματα που θα ξεκινήσουμε τον μήνα που μας έρχεται, η προετοιμασία δηλαδή των εκπαιδευτικών.

Οι διαδραστικές αυτές οθόνες αφής έχουν σταλεί ήδη σε κάποια σχολεία της Κρήτης και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Ο σχεδιασμός είναι μέχρι το τέλος του 2023 ή αρχές του 2024 να είναι σε όλα τα σχολεία της χώρας. Επίσης μας αφορά επιπλέον η ενταξιακή εκπαίδευση, η ενίσχυση της επαγγελματικής ανάπτυξης στα νέα προγράμματα σπουδών που συνεχίζεται και φέτος, όπως και οι δεξιότητες των εκπαιδευτικών, ώστε πέρα από το γνωστικό τους αντικείμενο να μπορούν να είναι παιδαγωγοί και δάσκαλοι.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατακρεούργησαν τους μαθητές στην Φυσική: "Πάνω από 4 ώρες θέλουν για να λυθούν τα θέματα"

Μπάχαλο και στην Ιστορία: Άνω κάτω με αυτά τα θέματα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οικονομικά
Πού οδεύει η Οικονομική Επιστήμη;
Σε μια εποχή όπου η ανεργία μαστίζει την κοινωνία και οι νέοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα της αγοράς εργασίας, η προσέγγιση...
Πού οδεύει η Οικονομική Επιστήμη;
καυσωνασ
Καιρός: Σήμερα η πιο δύσκολη μέρα του καύσωνα- Αυτές είναι οι 10 περιοχές θα κάνουν ρεκόρ ζέστης
«Καμίνι» η χώρα- Αποπνικτική η ατμόσφαιρα με 43αρια και αφρικανική σκόνη
Καιρός: Σήμερα η πιο δύσκολη μέρα του καύσωνα- Αυτές είναι οι 10 περιοχές θα κάνουν ρεκόρ ζέστης
poseidonos
Λεωφόρος Ποσειδώνος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα μέχρι τις 30 Ιουνίου
Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να...
Λεωφόρος Ποσειδώνος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα μέχρι τις 30 Ιουνίου