εκπαιδευτικοι
Η πρώτη διαδικασία επαγγελματικής ανάπτυξης είναι στη χρήση αυτών και στα συνοδευτικά λογισμικά, με σκοπό να αλλάξει το πλαίσιο λειτουργίας της τάξης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΙΕΠ Σπύρο Δουκάκη ένας από τους βασικούς ρόλους του ΙΕΠ είναι αυτό που λέγαμε μέχρι χθες επιμόρφωση.

«Σήμερα πλέον μιλάμε για την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών . Είναι ένα κυρίαρχο ζητούμενο της εκπαιδευτικής κοινότητας και υπάρχει ένας σχεδιασμός για ένα ενιαίο σύστημα επαγγελματικής ανάπτυξης, το οποίο δεν θα έχει την διάσταση της μιας και των δυο ημερών. Θα είναι μια συνεχής διαδικασία που θα έρθει να συνεισφέρει σε ένα προφίλ εκπαιδευτικού που θα έχει κατακτήσει πράγματα μέσα στο πλαίσιο του επαγγελματικού του βίου.

Οι σύμβουλοι εκπαίδευσης που θα αναλάβουν αυτό το ρόλο συνεισφέρουν σε αυτό το πλαίσιο. Το κρίσιμο είναι να δημιουργηθούν οι κοινότητες πρακτικής και μάθησης ανά περιοχή. Θα το δούμε από φέτος. Ένα πρώτο έργο είναι οι επονομαζόμενοι διαδραστικοί πίνακες, οι οποίοι εντέλει είναι οθόνες αφής 75 ιντσών με ενσωματωμένο υπολογιστή. Η πρώτη διαδικασία επαγγελματικής ανάπτυξης είναι στη χρήση αυτών και στα συνοδευτικά λογισμικά, με σκοπό να αλλάξει το πλαίσιο λειτουργίας της τάξης. Είναι από τα πρώτα ζητήματα που θα ξεκινήσουμε τον μήνα που μας έρχεται, η προετοιμασία δηλαδή των εκπαιδευτικών.

Οι διαδραστικές αυτές οθόνες αφής έχουν σταλεί ήδη σε κάποια σχολεία της Κρήτης και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Ο σχεδιασμός είναι μέχρι το τέλος του 2023 ή αρχές του 2024 να είναι σε όλα τα σχολεία της χώρας. Επίσης μας αφορά επιπλέον η ενταξιακή εκπαίδευση, η ενίσχυση της επαγγελματικής ανάπτυξης στα νέα προγράμματα σπουδών που συνεχίζεται και φέτος, όπως και οι δεξιότητες των εκπαιδευτικών, ώστε πέρα από το γνωστικό τους αντικείμενο να μπορούν να είναι παιδαγωγοί και δάσκαλοι.»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kleista-sxoleia
Συγχωνεύσεις σχολείων: Ξεσηκωμός εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων στη Θεσσαλονίκη
Με την κινητοποίησή τους, γονείς και εκπαιδευτικοί δήλωσαν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν το μέλλον των παιδιών τους να θρυμματιστεί στη λογική του...
Συγχωνεύσεις σχολείων: Ξεσηκωμός εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων στη Θεσσαλονίκη