aithousa-taksi-sxoleio
Δυσεπίλυτο είναι το στεγαστικό πρόβλημα στο Δημοτικό Σχολείο Βασιλειών

Την απόφαση που έλαβε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βασιλειών γνωστοποίησε, σχετικά με τις κινητοποιήσεις σε περίπτωση καθυστέρησης ολοκλήρωσης των απαραίτητων έργων για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Σχολείου.

Το πρόβλημα ξεκινάει με την υπόσχεση που είχε δοθεί για την τοποθεσία αιθουσών, οι οποίες θα εξυπηρετούσαν την ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Η πιο πρόσφατη ενημέρωση που έλαβε ο Σύλλογος, ανέφερε ότι οι αίθουσες θα τοποθετηθούν μέχρι την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, εντούτοις δεν διαθέτουν τις απαραίτητες τουαλέτες.

Η απόφαση του Συλλόγου

«Οι γονείς του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βασιλειών, με ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε μέσω κάλπης το πρωί της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου 2023 κατά την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο Βασιλειών, με ψήφους 74 υπέρ και 4 κατά αποφάσισαν τα παρακάτω:

 «Οι γονείς του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Βασιλειών στην παρέμβαση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ηράκλειου την Δευτέρα 4/9/2023, ενημερωθήκαμε από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κύριο Αναστασάκη, σχετικά με την τοποθέτηση των απαραίτητων αιθουσών για την ομαλή διεξαγωγή των μαθήματων στο σχολείο μας, ότι οι αίθουσες ήταν έτοιμες και έπρεπε να κοπούν κάποια κλαδιά δέντρων προκειμένου να τοποθετηθούν στο όμορο στο σχολείο διαμορφωμένο οικόπεδο. Όντως την Τετάρτη 6/9/2023 η υπηρεσία πράσινου του Δήμου πραγματοποίησε τις κοπές των κλαδιών, αλλά έως και την Δευτέρα 11/9/2023 οι αίθουσες δεν είχαν τοποθετηθεί.

Την ίδια ημέρα την ώρα του αγιασμού για την έναρξη της σχολικής χρονιάς σε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του συλλόγου κυρίου Γαρεφαλάκη με τον υπεύθυνο του Τμήματος Εκτέλεσης Κτιριακών Έργων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων & Μελετών του Δήμου Ηρακλείου κύριο Εμμανουήλ Μανουσάκη, ενημερωθήκαμε ότι οι αίθουσες θα τοποθετηθούν την Παρασκευή 15/9/2023 ή το Σάββατο 16/9/2023 και ότι οι απαραίτητες τουαλέτες για να λειτουργήσουν οι αίθουσες (καθώς δεν υπάρχει τρόπος μετάβασης από το όμορο οικόπεδο στο σχολείο λόγω της μεταξύ τους υψομετρικής διαφοράς), θα τοποθετηθούν την επόμενη εβδομάδα.

Οι γονείς, έχουμε δείξει μεγάλη υπομονή προκειμένου να λυθεί το θέμα της φοίτησης των παιδιών μας στο σχολείο της κοινότητας μας, αλλά αυτή η υπομονή πλέον έχει εξαντληθεί. Μέχρι να τοποθετηθούν οι αίθουσες, ως προσωρινή λύση, τα 27 παιδιά των δυο τμημάτων της Α’ τάξης κάνουν μάθημα ως ένα τμήμα σε μια αίθουσα 36 τ.μ., τα 18 παιδιά της Β’ τάξης στριμώχνονται 3 σε κάθε θρανίο σε μια αίθουσα 18 τ.μ. και τα 22 παιδιά της Γ’ Τάξης σε μια αίθουσα 22 τ.μ. κατά παράβαση όλων των κανονισμών ασφάλειας και λειτουργίας των σχολείων όπως ορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας.

Εάν μέχρι το Σάββατο 16/9/2023 οι αίθουσες δεν έχουν τοποθετηθεί στην θέση τους την Δευτέρα 18/9 το πρωί θα είμαστε στην Λότζια για να ζητήσουμε υπεύθυνες απαντήσεις από τους πολίτικους προϊστάμενους. Εάν μέχρι το επόμενο Σάββατο 23/9 δεν έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των τουαλετών και δεν έχουν ολοκληρωθεί όλα τα απαραίτητα έργα για να λειτουργήσει το σχολείο με ασφάλεια τότε την Δευτέρα 25/9 το σχολείο δεν θα ανοίξει και δεν θα λειτουργήσει μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα.»

Μια διευκρίνηση.

Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας το σχολείο ενημερώθηκε ότι την Παρασκευή 15/9/2023 το πρωί θα παραδοθούν οι αίθουσες οπότε η κάθοδος των γονέων στην Λότζια φαίνεται ότι δεν θα χρειαστεί. Όμως η τοποθέτηση τους δεν σημαίνει ότι θα είναι άμεσα λειτουργικές. Προκειμένου να λειτουργήσει ο χώρος θα πρέπει να τοποθετηθούν οι τουαλέτες καθώς και να ολοκληρωθούν οι συνδέσεις στα δίκτυα ηλεκτρισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης. Άρα η απόφαση για το κλείσιμο του σχολειού εφόσον δεν ολοκληρωθούν τα έργα έως τις 23/9/2023 παραμένει ενεργή.»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συνελήφθη καθηγήτρια σε σχολική εκδρομή επειδή μαθητής είχε πάνω του κάνναβη και σουγιά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

lexeis
Τι σημαίνει «drink» στα ελληνικά; Είσθε σίγουροι ότι μπορείτε να το αποδώσετε με μια και μόνο λέξη;
Να γιατί η η Αγγλική γλώσσα δεν μπορεί να είναι λακωνική όπως είναι η Ελληνική
Τι σημαίνει «drink» στα ελληνικά; Είσθε σίγουροι ότι μπορείτε να το αποδώσετε με μια και μόνο λέξη;