Σχολείο
«Η Ζέττα Μακρή εκτός των άλλων σχετικά με το ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης, απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόταση από κανέναν και εξέφρασε την απορία γιατί συντηρείται αυτό ως ζήτημα»

Απαντώντας στην Ολομέλεια της Βουλής σε επισημάνσεις της Μερόπης Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ) και της Αφροδίτης Κτενά (ΚΚΕ) σχετικά με τις προβλέψεις για την επαναφορά των μαθητών στα σχολεία στην περιοχή της Μαγνησίας, η Ζέττα Μακρή εκτός των άλλων σχετικά με το ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης, απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόταση από κανέναν και εξέφρασε την απορία γιατί συντηρείται αυτό ως ζήτημα.

Αντίθετα στην Αίγινα από την πρώτη μέρα μετά τον αγιασμό η «διαταγή» του ΔΙΔΕ Πειραιά ήταν να ξεκινήσει αμέσως τηλεκπαίδευση για το 1ο Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ που δε λειτούργησαν, επειδή πλημμύρισαν.

Τι να πει κανείς για μια τέτοια απόφαση! Με ποια λογική θα ξεκινήσει τηλεκπαίδευση ακόμα και με μαθητές της Α΄Γυμνασίου και Α΄Λυκείου που δεν τους γνωρίζουν ούτε εξ όψεως οι εκπαιδευτικοί; Δεν είναι γνωστές οι τραγικές συνέπειες της τηλεκπαίδευσης από την περίοδο της πανδημίας;

Η τηλεκπαίδευση αλλοτριώνει την εκπαιδευτική διαδικασία, οξύνει τις κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανισότητες και καταδικάζει τους μαθητές στην αμορφωσιά και τη συναισθηματική ανασφάλεια.

Ας σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί πρότειναν να λειτουργήσουν διά ζώσης τα σχολεία, έστω και σε διπλή βάρδια, σε βάρος του χρόνου τους και της ποιότητας ζωής τους, αλλά η «διαταγή»   ήταν για τηλεκπαίδευση.

Να θυμίσουμε για μια ακόμα φορά την επισήμανση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ (Οκτώβρης 2022):

«Ο τρόπος αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών και των εκπροσώπων τους και ο συνολικότερος τρόπος άσκησης πολιτικής καταδεικνύει την αντίληψή του ΔΕ για την εκπαίδευση και την εκπαιδευτική διαδικασία. Με βάση τις επιλογές του, γίνεται κατανοητό ότι ο ΔΕ βλέπει τους εκπαιδευτικούς ως στρατιώτες, τον ίδιο τον εαυτό του τον αντιλαμβάνεται ως Λοχαγό στρατώνα στην καλύτερη περίπτωση ή ως διοικητή ΑΤ προς τους αστυνομικούς υπαλλήλους. Τους δε μαθητές τους βλέπει ως μέλη ενός σωφρονιστικού καταστήματος που αν για κάποιο λόγο παραβούν τους κανονισμούς θα επέλθει η ποινή της τηλε-εκπαίδευσης».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ypaith
Υπουργείο Παιδείας: 96 υπάλληλοι που εμπλέκονται σε έργα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης θα μοιραστούν 120.000 ευρώ
Η κατανομή ανά υπηρεσία του ΥΠΑΙΘΑ
Υπουργείο Παιδείας: 96 υπάλληλοι που εμπλέκονται σε έργα του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης θα μοιραστούν 120.000 ευρώ