Σχολείο
«Η Ζέττα Μακρή εκτός των άλλων σχετικά με το ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης, απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόταση από κανέναν και εξέφρασε την απορία γιατί συντηρείται αυτό ως ζήτημα»

Απαντώντας στην Ολομέλεια της Βουλής σε επισημάνσεις της Μερόπης Τζούφη (ΣΥΡΙΖΑ) και της Αφροδίτης Κτενά (ΚΚΕ) σχετικά με τις προβλέψεις για την επαναφορά των μαθητών στα σχολεία στην περιοχή της Μαγνησίας, η Ζέττα Μακρή εκτός των άλλων σχετικά με το ενδεχόμενο τηλεκπαίδευσης, απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόταση από κανέναν και εξέφρασε την απορία γιατί συντηρείται αυτό ως ζήτημα.

Αντίθετα στην Αίγινα από την πρώτη μέρα μετά τον αγιασμό η «διαταγή» του ΔΙΔΕ Πειραιά ήταν να ξεκινήσει αμέσως τηλεκπαίδευση για το 1ο Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ που δε λειτούργησαν, επειδή πλημμύρισαν.

Τι να πει κανείς για μια τέτοια απόφαση! Με ποια λογική θα ξεκινήσει τηλεκπαίδευση ακόμα και με μαθητές της Α΄Γυμνασίου και Α΄Λυκείου που δεν τους γνωρίζουν ούτε εξ όψεως οι εκπαιδευτικοί; Δεν είναι γνωστές οι τραγικές συνέπειες της τηλεκπαίδευσης από την περίοδο της πανδημίας;

Η τηλεκπαίδευση αλλοτριώνει την εκπαιδευτική διαδικασία, οξύνει τις κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανισότητες και καταδικάζει τους μαθητές στην αμορφωσιά και τη συναισθηματική ανασφάλεια.

Ας σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικοί πρότειναν να λειτουργήσουν διά ζώσης τα σχολεία, έστω και σε διπλή βάρδια, σε βάρος του χρόνου τους και της ποιότητας ζωής τους, αλλά η «διαταγή»   ήταν για τηλεκπαίδευση.

Να θυμίσουμε για μια ακόμα φορά την επισήμανση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ (Οκτώβρης 2022):

«Ο τρόπος αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών και των εκπροσώπων τους και ο συνολικότερος τρόπος άσκησης πολιτικής καταδεικνύει την αντίληψή του ΔΕ για την εκπαίδευση και την εκπαιδευτική διαδικασία. Με βάση τις επιλογές του, γίνεται κατανοητό ότι ο ΔΕ βλέπει τους εκπαιδευτικούς ως στρατιώτες, τον ίδιο τον εαυτό του τον αντιλαμβάνεται ως Λοχαγό στρατώνα στην καλύτερη περίπτωση ή ως διοικητή ΑΤ προς τους αστυνομικούς υπαλλήλους. Τους δε μαθητές τους βλέπει ως μέλη ενός σωφρονιστικού καταστήματος που αν για κάποιο λόγο παραβούν τους κανονισμούς θα επέλθει η ποινή της τηλε-εκπαίδευσης».

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 29-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

mesologi-kreopoleio
Φρίκη σε κρεοπωλείο στο Μεσολόγγι: Μπροστά στα μάτια της κόρης της διαμελίστηκε 50χρονη
Θάνατος 50χρονης στο Μεσολόγγι: Μπροστά στα μάτια της κόρης της έγινε το φρικτό δυστύχημα στο κρεοπωλείο
Φρίκη σε κρεοπωλείο στο Μεσολόγγι: Μπροστά στα μάτια της κόρης της διαμελίστηκε 50χρονη
ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΆ
Ερυθριτόλη: Ένα συστατικό στην στέβια που συνδέεται με εμφράγματα και εγκεφαλικά;
«Ο βαθμός κινδύνου δεν ήταν μικρός», είπε ο επικεφαλής της μελέτης και διευθυντής του Κέντρου Καρδιαγγειακής Διαγνωστικής και Πρόληψης στο Ερευνητικό...
Ερυθριτόλη: Ένα συστατικό στην στέβια που συνδέεται με εμφράγματα και εγκεφαλικά;
mpeos-arthrou
Ασύλληπτο: Ο Μπέος πήρε τη μάνικα και «μπουγέλωσε» πολιτικό του αντίπαλο (Δείτε το Βίντεο)
Δείτε το βίντεο - Ιδιαίτερα τεταμένο είναι το κλίμα στον Βόλο με τον Αχιλλέα Μπέο να είναι πρωταγωνιστής σε επεισόδιο έξω από εκλογικό κέντρο.
Ασύλληπτο: Ο Μπέος πήρε τη μάνικα και «μπουγέλωσε» πολιτικό του αντίπαλο (Δείτε το Βίντεο)