Thumbnail
ΠΕΦ: «Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους γονείς, τους μαθητές και τους συναδέλφους, οι οποίοι βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της καταστροφικής πλημμύρας αλλά και της έλλειψης στοιχειώδους σχεδιασμού»

«Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με σοβαρά προβλήματα, όπως οι εργασιακές συνθήκες και οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, ελλείψεις οι οποίες, παρά την ανακοίνωση κάποιων προσλήψεων μόνιμου διδακτικού προσωπικού, δεν μπορούν να καλυφθούν εξαιτίας των κενών τα οποία προκύπτουν από τη συνταξιοδότηση πολλών συναδέλφων»

Αυτό αναφέρει ανάμεσα σε άλλα η Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων (ΠΕΦ) στον χαιρετισμό της προς τους εκπαιδευτικούς με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οπως τονίζει η ΠΕΦ, συνέπεια όλων αυτών είναι οι πολλαπλές αναθέσεις και η πρόσληψη αναπληρωτών των οποίων ο αριθμός δεν επαρκεί για να καλύψει τα πραγματικά κενά και οι οποίοι εργάζονται σε συνθήκες ιδιαίτερα δυσμενείς, περιφερόμενοι από νομό σε νομό και από σχολείο σε σχολείο.

Ακόμα η ΠΕΦ σημειώνει ότι η προσοχή και το ενδιαφέρον μας αυτή τη στιγμή είναι στραμμένη στην δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας: «Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους γονείς, τους μαθητές και τους συναδέλφους, οι οποίοι βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της καταστροφικής πλημμύρας αλλά και της έλλειψης στοιχειώδους σχεδιασμού», υπογραμμίζει.

Ο χαιρετισμός της ΠΕΦ

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων απευθύνει θερμό χαιρετισμό και ευχές στους συναδέλφους φιλολόγους και σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Ευχόμαστε σε όλες και όλους υγεία κα δύναμη στην υλοποίηση του σημαντικού και δύσκολου έργου μας.

Παρά τα πολλά προβλήματα, τα οποία δυσκολεύουν το παιδευτικό και επιστημονικό μας έργο, έχουμε αποδείξει ότι, με την αγωνιστικότητα, την αγάπη για τη δουλειά μας και την εντατική προσπάθεια που καταβάλλουμε, κατορθώνουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια τα οποία τείνουν να μετατρέψουν το παιδαγωγικό και μορφωτικό μας έργο σε εργαλείο απόκτησης χρηστικών δεξιοτήτων, οι οποίες είναι χρήσιμες για την επαγγελματική ζωή, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τη μόρφωση και την παιδεία. Η γλωσσική διδασκαλία περιορίζεται στην παροχή στείρων γνώσεων, οι οποίες αποσκοπούν αποκλειστικά στην απόκτηση «επικοινωνιακών δεξιοτήτων», ενώ τα γνωστικά αντικείμενα τα οποία ανήκουν στον κύκλο των ανθρωπιστικών σπουδών, οδηγούνται σταδιακά στο περιθώριο.

Η νέα σχολική χρονιά αρχίζει με σοβαρά προβλήματα, όπως οι εργασιακές συνθήκες και οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, ελλείψεις οι οποίες, παρά την ανακοίνωση κάποιων προσλήψεων μόνιμου διδακτικού προσωπικού, δεν μπορούν να καλυφθούν εξαιτίας των κενών τα οποία προκύπτουν από τη συνταξιοδότηση πολλών συναδέλφων. Συνέπεια όλων αυτών είναι οι πολλαπλές αναθέσεις και η πρόσληψη αναπληρωτών των οποίων ο αριθμός δεν επαρκεί για να καλύψει τα πραγματικά κενά και οι οποίοι εργάζονται σε συνθήκες ιδιαίτερα δυσμενείς, περιφερόμενοι από νομό σε νομό και από σχολείο σε σχολείο. Ταυτόχρονα, οι ατελείς υποδομές των σχολικών κτηρίων και η περιορισμένη και ατελής συντήρησή τους θέτουν σε κίνδυνο την αρτιμέλεια ακόμα και τη ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών

Η προσοχή και το ενδιαφέρον μας αυτή τη στιγμή είναι στραμμένη στην δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους γονείς, τους μαθητές και τους συναδέλφους, οι οποίοι βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της καταστροφικής πλημμύρας αλλά και της έλλειψης στοιχειώδους σχεδιασμού. Τα προβλήματα τα οποία παρουσιάστηκαν στα σχολικά κτήρια δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπισθούν με την αναβολή απλώς της έναρξης των μαθημάτων για μια εβδομάδα ούτε, βέβαια, είναι δυνατόν να αποκατασταθούν οι βλάβες των σπιτιών που είναι βυθισμένα στα νερά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Πρέπει να ληφθούν μέτρα ασφαλούς στέγασης και μετακίνησης των μαθητών και των συναδέλφων.

Συνάδελφοι,

Σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες βρισκόμαστε δίπλα σας. Όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, είτε μικρά είτε μεγάλα. Είναι ευκαιρία να διδάξουμε στους μαθητές μας το καλύτερο μάθημα: την αγωνιστικότητα, την αλληλεγγύη και την προσφορά.

Ευχόμαστε σε όλους καλή χρονιά με υγεία και δύναμη.

Καλή αντάμωση στο 49ο Συνέδριο της ΠΕΦ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panselinos
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο
Tην Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, θα λάβει χώρα το θερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή η μεγαλύτερη ημέρα του έτους. Από την επόμενη ημέρα, δηλαδή από την Παρασκευή...
Πανσέληνος – Ιούνιος 2024: Έρχεται το «Φεγγάρι της Φράουλας» και το θερινό ηλιοστάσιο
παραλίες
Οι κρυμμένες παραλίες της Αττικής που αξίζει να ανακαλύψεις
Η αλήθεια είναι πως το «μπάνιο σε παραλία της Αθήνας» μοιάζει πολλές φορές με Γολγοθά. Κυρίως, γιατί όλοι συνηθίζουν να πηγαίνουν στις ίδιες...
Οι κρυμμένες παραλίες της Αττικής που αξίζει να ανακαλύψεις