Εκπαιδευτικοί Λήμνου-Αγίου Ευστράτιου προς νεοδιόριστους και αναπληρωτές - «Κανείς δεν είναι μόνος»
Τους αναπληρωτές και νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς καλοσορίζει η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστράτιου

Με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστράτιου καλωσορίζει τους αναπληρωτές και νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς.

Όπως τονίζουν, οι εκπαιδευτικοί δεν χρειάζονται «αυτόκλητους σωτήρες»

Αναφέρουν πως «δεν χρειαζόμαστε ούτε αυτόκλητους σωτήρες ούτε χρωστάμε σε κανέναν! Έχουμε το σωματείο, το δεύτερο σπίτι μας».

Αναλυτικά

Θέμα: “Καλωσόρισμα και κάλεσμα στους αναπληρωτές και νεοδιόριστους συναδέλφους να γίνουν μέλη της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστράτιου”.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα!

Εκ μέρους της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγίου Ευστράτιου σε καλωσορίζουμε!

Τελείωσε η αγωνία της αναμονής και αρχίζει το ταξίδι της νέας σχολικής χρονιάς, με νέες εμπειρίες και απαιτήσεις. Ένα ταξίδι που μπορεί να γίνει όμορφο και δημιουργικό! Ένα ταξίδι που μόλις φτάσουμε στον τελικό προορισμό, μπορεί να μας έχει φέρει πιο κοντά στο όνειρο που κάθε ένας/μία από εμάς έχει: να παλέψουμε για ένα σχολείο καλύτερο, το οποίο θα βάζει στο επίκεντρο της μαθησιακές και παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητών μας! Ένα σχολείο που όλοι οι μαθητές μας και οι μαθήτριές μας, θα μας κοιτάνε με χαρά, γεμάτοι όρεξη για μάθηση! 

Ευχόμαστε σε όλους και όλες, λοιπόν, καλή αρχή!

    Γνωρίζουμε ότι για να φτάσετε εδώ χρειάστηκε να καταβάλετε κόπο και θυσίες, ενώ άμεσα πρέπει να λύσετε διάφορα προβλήματα για την δική σας καθημερινότητα!
    Γνωρίζουμε ότι έχετε αγωνία για τη γειτονιά, το σχολείο, τους μαθητές! Αν θα μπορέσετε να εγκλιματιστείτε σε λίγους μήνες και για λίγους μήνες, σε ένα καινούριο περιβάλλον! Αν θα μπορέσετε να δώσετε στους μαθητές σας την μέγιστη δυνατή βοήθεια!

    Γνωρίζουμε ότι έχετε αγωνία για τα ζητήματα που υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίσετε! Αν θα ξέρετε το “πώς” και το “γιατί”... 
Τα γνωρίζουμε, γιατί κι εμείς τα βιώσαμε και τα βιώνουμε μαζί σας! 

    Γι’ αυτό άλλωστε και κανένας μας δεν είναι μόνος του! Έχουμε ο ένας τον άλλον! Και μπορούμε, ακουμπώντας στο σωματείο μας, να γίνουμε ακόμα πιο δυνατοί... όλοι μαζί!

Στην περιοχή σας υπάρχει η ΕΛΜΕ, της οποίας μέλη είμαστε όλοι. Μπορείτε από την πρώτη μέρα του σχολείου να έρθετε σε επαφή με τους συνάδελφους σας, τα μέλη του ΔΣ, στα δημοσιευμένα τηλέφωνα που θα βρείτε στις ανακοινώσεις μας. 

Ο δρόμος αυτός δεν είναι πάντα εύκολος, αλλά είναι ο μόνος ελπιδοφόρος! 

    Η ΕΛΜΕ θα είναι κοντά σου κάθε στιγμή! Για κάθε απορία και δυσκολία που μπορεί να έχεις! Επιδιώκουμε συλλογικά να αντιμετωπίζουμε κάθε τι που μπορεί να προκύπτει στην καθημερινότητά μας, να γνωρίζουμε τα δικαιώματά μας, αλλά κυρίως να παλεύουμε για ζωή με αξιοπρέπεια και για ένα σχολείο που θα μορφώνει!
Δεν χρειαζόμαστε ούτε αυτόκλητους σωτήρες ούτε χρωστάμε σε κανέναν! Έχουμε το σωματείο, το δεύτερο σπίτι μας. Συνάδελφοι, άμεσα γίνετε μέλη της ΕΛΜΕ, ελάτε σε επαφή με τους εκπροσώπους της για ό,τι έχετε ανάγκη! 

Με την μέχρι τώρα δράση μας έχουμε καταφέρει η φωνή μας να ακούγεται! Η μάχη για τη διαπραγμάτευση νέας συλλογικής σύμβασης να είναι μπροστά! Η αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση να μένει στα χαρτιά, παρά την προσπάθεια που γίνεται για την υλοποίησή της! 

Θα έσπαγαν έστω και αυτά τα λίγα τμήματα, αν δεν έβγαιναν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς των σχολείων μπροστά; Θα προχωρούσαν σε επόμενες προσλήψεις, πέρα από την αρχή της χρονιάς, αν δεν “βγαίναμε στα κάγκελα” κάθε χρονιά; Θα “πάγωνε” η συζήτηση για τον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, αν δεν έβλεπαν μαζικές αντιδράσεις; 
Όλοι μαζί λοιπόν! Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε μια δημιουργική, μια ανθρώπινη, μια καλή σχολική χρονιά. Να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε οι μαθητές μας να κατανοήσουν τη φύση και την κοινωνία, να παλέψουν για τα όνειρά τους! 

Ήδη διεκδικούμε εδώ και τώρα από την κυβέρνηση: 

•    Να μισθωθούν δωμάτια σε ξενοδοχεία με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας και της περιφέρειας για να εξασφαλιστεί η διαμονή των εκπαιδευτικών που έχουν ανάγκη.
•    Να δοθεί εδώ και τώρα με ευθύνη του υπουργείου επίδομα ενοικίου 300 ευρώ 
•    Να αξιοποιηθούν δημόσια κτήρια που θα ανακαινιστούν και θα προσαρμοστούν άμεσα ώστε να αποτελέσουν εστίες διαμονής των εκπαιδευτικών, όσο θα διαρκεί το άθλιο καθεστώς του συμβασιούχου (αναπληρωτή) εκπαιδευτικού! 
•    Άμεσα πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς 20%, με επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού για να υπάρξει πραγματική ανακούφιση από τις επιπτώσεις της ακρίβειας στην καθημερινότητα των εκπαιδευτικών.
•    Καμία απόλυση αναπληρωτή! Να καλυφθούν όλα τα κενά χωρίς περικοπές και μπαλώματα (όπως σχεδιάζουν με την παράλληλη στήριξη και τις συγχωνεύσεις). Όλοι οι μαθητές μας να έχουν τον εκπαιδευτικό που τους χρειάζεται!
•    Κανένας εκπαιδευτικός να μην γίνει λάστιχο από σχολείο σε σχολείο. Καμία αυθαιρεσία σε βάρος μας!
•    Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών για να καλύπτονται όλες οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας. Καμιά σκέψη για γραπτό διαγωνισμό  ΑΣΕΠ.
•    Άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων χωρίς προϋποθέσεις.

Σε όλον αυτό τον αγώνα έχουμε μαζί μας τους μαθητές μας και τους γονείς τους! Από κοινού παλεύουμε για ένα σχολείο που να μορφώνει, για έναν εκπαιδευτικό που να μπορεί απρόσκοπτα να επιτελέσει το παιδαγωγικό του έργο!

Δεν είμαστε μονοί μας λοιπόν! Δεν είμαστε εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας!

Ερχόμαστε άμεσα σε επαφή με τα μέλη του διοικητικού συμβούλιου του σωματείου!

Όλοι μαζί οι συνάδελφοι οργανωμένα παίρνουμε τη ζωή στα χεριά μας!
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συνελήφθη καθηγήτρια σε σχολική εκδρομή επειδή μαθητής είχε πάνω του κάνναβη και σουγιά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

DEFIX_2024-04-12_18-22-28-294
Delphi Economic Forum IX: Με τη συμμετοχή του Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου
Ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος, συμμετείχε στη συζήτηση στο Delphi Economic Forum IX
Delphi Economic Forum IX: Με τη συμμετοχή του Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου