σχολικη ταξη
Η διαδικασία αναπλήρωσης κενών και κενούμενων θέσεων Υποδιευθυντών σχολικών μονάδων – Προϊσταμένων διθέσιων και τριθέσιων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων

Μέχρι  την επιλογή νέων υποδιευθυντών με βάση τις ρυθμίσεις του  νόμου 4823/21  γίνεται αναπλήρωση σύμφωνα με παρ. 2 της περ. Ε΄ του άρθρου 11 του Ν.1566/1985 (Α΄167):

Αν δεν υπάρχει υποδιευθυντής σχολικής μονάδας ή υπεύθυνος τομέα Σ.Ε.Κ. ή απουσιάζει, τα καθήκοντα αυτά ασκεί ο ανώτερος σε βαθμό από τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην ίδια μονάδα ή σε σχολείο που εξυπηρετείται από το Σ.Ε.Κ. κατά περίπτωση. Αν υπάρχουν ομοιόβαθμοι, καθήκοντα υποδιευθυντή ή υπεύθυνου τομέα Σ.Ε.Κ. ασκεί εκείνος που ορίζεται με απόφαση του προϊσταμένου της οικείας διεύθυνσης ή γραφείου εκπαίδευσης ύστερα από γνώμη του οικείου περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου.

Για το χρονικό διάστημα που ασκεί τα καθήκοντά του ο αναπληρωτής υποδιευθυντής ή Υπεύθυνος Τομέα παίρνει το επίδομα που προβλέπεται για την αντίστοιχη θέση”.

Η διαδικασία 

  1. Ελέγχεται η βαθμολογική κατάσταση των υπηρετούντων εκπαιδευτικών της Σχολικής Μονάδας ή Εκπαιδευτικών Κέντρων προκειμένου να ορισθεί ο αναπληρωτής, αν βρεθεί εκπαιδευτικός με ανώτερο βαθμό ή να διαβιβαστεί η υπόθεση στο αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο για να διατυπώσει τη γνώμη του, αν υπάρχουν ομοιόβαθμοι
  2. Διαβιβάζεται η βαθμολογική κατάσταση των ομοιόβαθμων υπηρετούντων εκπαιδευτικών της Σχολικής Μονάδας ή Ε.Κ. στο αρμόδιο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε. – Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) προκειμένου να διατυπώσει γνώμη για τον ορισμό του αναπληρωτή Υποδιευθυντή.
  3. Έκδοση πρακτικού του αρμόδιου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε. – Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) στο οποίο διατυπώνεται η γνώμη του για τον ορισμό του αναπληρωτή Υποδιευθυντή, όταν από τον έλεγχο που προηγήθηκε στο βήμα 1 βρέθηκαν ομοιόβαθμοι εκπαιδευτικοί.
  4. Εκδίδεται η απόφαση ορισμού αναπληρωτή Υποδιευθυντή Σχολικής Μονάδας ή Ε.Κ
  5. Η διαδικασία ορισμού αναπληρωτή Υποδιευθυντή Σχολικής Μονάδας ή Ε.Κ. ολοκληρώνεται με τη δημοσίευση της απόφασης ορισμού του στη “Διαυγεια”.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ, κολόνα, διακοπή ρεύματος
Διακοπές ρεύματος σε 14 δήμους της Αττικής σήμερα Πέμπτη 12/2 – Οι περιοχές
Χωρίς ρεύμα μεγάλο τμήμα της Αττικής λόγω εργασιών του ΔΕΔΔΗΕ – Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τις ώρες ανά περιοχή
Διακοπές ρεύματος σε 14 δήμους της Αττικής σήμερα Πέμπτη 12/2 – Οι περιοχές
σφακια
Σε αναμονή της έκδοσης του ΦΕΚ αύριο Παρασκευή ή την Δευτέρα,  μέσα στην επόμενη εβδομάδα ξεκινά επίσημα η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία.
Στην προεδρία της Επιτροπής βρίσκεται ο Μιχάλης Σφακιανάκης, ενώ στη σύνθεσή της συμμετέχουν περίπου 100 άτομα από ένα ευρύ φάσμα της εκπαιδευτικής...
Σε αναμονή της έκδοσης του ΦΕΚ αύριο Παρασκευή ή την Δευτέρα,  μέσα στην επόμενη εβδομάδα ξεκινά επίσημα η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία.