Εκπαίδευση

Διοικητικοί υπάλληλοι Υπουργείου Παιδείας σε Πιερρακάκη: «Μας αγνοείτε προκλητικά!»

ΥΠΑΙΘ
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΠΟΣΥΠ: Υπάρχουν 4.500 αδιάθετες επιταγές από το πρόγραμμα «ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΙΙ» θα επαρκούσαν  για να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες των διοικητικών υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας

Προκλητική χαρακτηρίζει η Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ).την αγνόηση των 4.000 διοικητικών υπαλλήλων του υπουργείου Παιδείας από κάθε πρωτοβουλία που αφορά στην αναβάθμιση του προσωπικού τεχνολογικού τους εξοπλισμού.

Μάλιστα, η ΠΟΣΥΠ τονίζει ότι η ένταξη των διοικητικών υπαλλήλων στο Πρόγραμμα επιχορήγησης αγοράς τεχνολογικού εξοπλισμού, με επιταγές, των 200 ευρώ,  θα κόστιζε μόλις 800.000 ευρώ, όταν έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΙΙ», 170.000 εκπαιδευτικοί, των οποίων οι αδιάθετες μόνον επιταγές (περίπου 4.500 αδιάθετες επιταγές), θα επαρκούσαν  για να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες των διοικητικών υπαλλήλων.

Το αίτημα της ΠΟΣΥΠ

Αναλυτικά, το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) στον υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη:

Άμεση ένταξη σεπρόγραμμαεπιχορήγησης αγοράς τεχνολογικού εξοπλισμούκαι των Διοικητικών Υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας

κ. Υπουργέ,

Όπως σας ενημερώσαμε στην συνάντηση μας, θεωρούμε απολύτως προκλητική, την

αγνόηση μίας ολόκληρης κατηγορίας υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας, αυτής των διοικητικών του υπαλλήλων, από κάθε πρωτοβουλία που αφορά στην αναβάθμιση του προσωπικού τεχνολογικού τους εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop), τον οποίον πολλάκις έχουν κάνει και κάνουν χρήση, χωρίς καμία αποζημίωση, για την εξυπηρέτηση των υπηρεσιακών αναγκών του ΥΠΑΙΘΑ, όχι μόνον στην περίοδο της πανδημίας, μέσω της τηλεργασίας, αλλά και σε περιόδους έντασης της εργασίας, οι  οποίες  αποτελούν πλέον την εργασιακή μας καθημερινότητα στο Υπουργείο Παιδείας, ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.

Επίσης θεωρούμε απολύτως προκλητική, την αγνόηση των μόλις 4.000 χιλιάδων διοικητικών υπαλλήλων του Υπουργείου Παιδείας (Κεντρική Υπηρεσία & Περιφερειακές Υπηρεσίες), διότι η ένταξη τους στο Πρόγραμμα επιχορήγησης αγοράς τεχνολογικού εξοπλισμού, με επιταγές, των 200 ευρώ,  θα κόστιζε μόλις 800.000 ευρώ, όταν έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΙΙ», 170.000 εκπαιδευτικοί, των οποίων οι αδιάθετες μόνον επιταγές (περίπου 4.500 αδιάθετες επιταγές), θα επαρκούσαν  για να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες των διοικητικών υπαλλήλων.

Άλλωστε η δράση αυτή που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει μεγάλα περιθώρια για την συμπερίληψη μας στους δικαιούχους της.

Με την βεβαιότητα ότι, είστε ο πλέον κατάλληλος, για να ικανοποιήσετε το δίκαιο και εύλογο αυτό αίτημά μας, αναμένουμε τις άμεσες ενέργειες σας!

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ            ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση