Πρότυπα σχολεία: Προσομοιωτικό διαγώνισμα εξετάσεων για την εισαγωγή στα Λύκεια
Οδηγίες για την προσομοίωση- Πόσο και πάνω θεωρείται καλός βαθμός;

Κάθε χρόνο μαθητές και μαθήτριες όλης της Ελλάδας προσπαθούν να εισαχθούν στα πρότυπα σχολεία της χώρας μέσω εξετάσεων. Και ενώ για την εισαγωγή στο γυμνάσιο υπάρχουν πάμπολλες προσομοιώσεις, για τις αντίστοιχες εξετάσεις, για την εισαγωγή στο Λύκειο, δεν υπάρχει επαρκές πλήθος προσομοιωτικών διαγωνισμάτων. Σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουμε τους μαθητές που ενδιαφέρονται για τις εξετάσεις εισαγωγής στα πρότυπα λύκεια, δημοσιεύουμε την ακόλουθη προσομοίωση.

Η προσομοίωση

Αποτελείται από 25 ερωτήσεις γλώσσας και 25 μαθηματικών, όλες πολλαπλής επιλογής με 4 πιθανές απαντήσεις (εκ των οποίων μόνο 1 είναι ορθή). Η δυσκολία των ερωτήσεων είναι διαβαθμισμένη, επιτρέποντας σε όλες και όλους να μπορούν να απαντήσουν σε πλήθος ερωτήσεων.

Τα κείμενα της γλώσσας που επιλέχτηκαν είναι 3 και ξεχωρίζουν για το πρωτότυπο ύφος τους (ιδίως το 2ο και το 3ο). Στα μαθηματικά, οι ερωτήσεις είναι αρκετά απλές και βασίζονται σε γνώσεις που θα έπρεπε οι μαθήτριες και οι μαθητές να έχουν αποκτήσει από την Α, Β και Γ γυμνασίου.

Η προσομοίωση μπορεί να λυθεί

Από μαθητές Β και Γ γυμνασίου αφού οι ερωτήσεις που αφορούν την μεγαλύτερη τάξη του γυμνασίου είναι πολύ λίγες. Οι υπόλοιπες μπορούν να λυθούν με διάφορους τρόπους.

Πόσο και πάνω θεωρείται καλός βαθμός;

Σε προσομοιώσεις τέτοιου χαρακτήρα, δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση πριν διαπιστώσουμε πώς φάνηκε σε μεγάλο πλήθος μαθητών. Επομένως, γράψτε όσο πιο καλά μπορείτε, προσπαθώντας να ξεπεράσετε μόνο τον εαυτό σας!

Οδηγίες για την προσομοίωση

Να λύσετε την προσομοίωση αφού εκτυπώσετε απαντητικό Φ.Ε. που θα βρείτε στο διαδίκτυο από την Ε.Π.ΠΕΙ.Σ. . Να διαθέσετε 3 ώρες συνολικά για όλα τα θέματα. Να μην χρησιμοποιήσετε μπλάνκο, μολύβι ή άλλα αντικείμενα πέρα από μπλε σκούρο ή μαύρο στυλό και γεωμετρικά όργανα. Να μην ζητήσετε βοήθεια και να μην έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο. Να μην κάνετε κανένα διάλειμμα, ή αν κάνετε, να παραμείνετε καθιστοί και να αφαιρέσετε από τον χρόνο των 3 ωρών όση ώρα δεν δουλέψατε. Να μπορείτε να πάτε στο μπάνιο αν υπάρχει ανάγκη.

Δείτε το διαγώνισμα ΕΔΩ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

agia_sofia
Σεισμός στην Τουρκία: «Έτοιμο να σπάσει το ρήγμα της Ανατολίας», λέει ο Λέκκας και δεν αποκλείει να επηρεάσει την Ελλάδα
«Το ρήγμα αυτό είχε δώσει το 1999 το μεγάλο σεισμό των 7,4 βαθμών και στη συνέχεια των 6,8 βαθμών» τόνισε ο Λέκκας
Σεισμός στην Τουρκία: «Έτοιμο να σπάσει το ρήγμα της Ανατολίας», λέει ο Λέκκας και δεν αποκλείει να επηρεάσει την Ελλάδα
mitsotakis_pierrakakis
Νέο νομοσχέδιο για Επαγγελματική Εκπαίδευση: Το παρουσιάζει αύριο ο Πιερρακάκης παρουσία Μητσοτάκη
Tα βασικά σημεία του νέου νομοσχεδίου αφορούν στην άθροιση δυνάμεων των ΕΠΑΛ, των ΙΕΚ και των Εργαστηριακών Κέντρων για την επίτευξη κλίμακας σε...
Νέο νομοσχέδιο για Επαγγελματική Εκπαίδευση: Το παρουσιάζει αύριο ο Πιερρακάκης παρουσία Μητσοτάκη