Ένταση σημειώνεται αυτή την ώρα στην Πολυτεχνειούπολη, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 26 προσαγωγές.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυνάμεις καταστολής έχουν τραυματίσει κόσμο.
Η ένταση
Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής εκκένωσε σήμερα νωρίς το πρωί κατειλημμένο χώρο στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ο χώρος αποδόθηκε στον Κοσμήτορα της Σχολής. Το υλικό που βρέθηκε εντός της κατάληψης εξετάζεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.
Από τις έρευνες που έχουν μέχρι τώρα ολοκληρωθεί, βρέθηκαν κράνη, κοντάρια, αφίσες και πανό. Οι έρευνες συνεχίζονται για την εξακρίβωση των στοιχείων των εμπλεκομένων, ενώ προανάκριση διενεργείται από την Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής.
Εντούτοις, πολλές είναι οι μαρτυρίες που αναφέρουν αστυνομική βία εις βάρος ατόμων που παρευρίσκονται στον χώρο.
H αστυνομία εισβάλλει στην Πανεπιστημιούπολη και πιάνει κόσμο στο σωρό.
— Chris Avramidis (@chris_avramidis) August 31, 2023
Κρατάει ακόμα και φοιτητές που πήγαιναν να δώσουν εξεταστική#antireport #ΕΜΠ pic.twitter.com/TgKwHVBMrE
Τρώει ξύλο όποιος βρίσκετει στο δρόμο των συμμοριτών της ΕΛ.ΑΣ στη Πολυτεχνειούπολη. #antireport
— μπερναμπέο (@bernabeo2022) August 31, 2023
Αυτή τη στιγμή στην πλατεία της Πολυτεχνειούπολης στου Ζωγράφου
— emily_strange (@emily_strange93) August 31, 2023
Δέλτα έχουν χτυπήσει κόσμο.
Έχει παντού μπάτσους. #antireport pic.twitter.com/a5dfJEMUKb
Έκτακτο: Στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο η Αστυνομία χτύπησε και τραυμάτισε φοιτήτρια που πήγαινε να δώσει μάθημα στους Ηλεκτρολόγους. Ευτυχώς η κοπέλα δεν κινδυνεύει.
— Chris Avramidis (@chris_avramidis) August 31, 2023
Υπόσχονται "Ασφάλεια", αλλά εννοούν ξύλο στο ψαχνό
«Και τι γύρευε η φοιτήτρια στην εξεταστική της;»#antireport pic.twitter.com/CPEHx4r5u2