Εκπαιδευτικοί: 1350 κενά Ειδικής Αγωγής μόνο στην Αν.Αττική! - Να καλυφθούν άμεσα
Ζητούν την πλήρη κάλυψη των κενών στην Ειδική Αγωγή ( Παράλληλη Στήριξη, Τμήματα Ένταξης, ΕΒΠ..) με την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Μόνο στη Δ/νση Π. Ε. Αν. Αττικής, τα κενά φτάνουν 1350 που πρέπει να καλυφθούν στον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής!

Αυτό αναφέρει ο Σύλλογος Π.Ε Σωκράτης που είχε επικοινωνία με τη διεύθυνση. Αναφερόμενος εξάλλου στις πληροφορίες για «κόφτη» στις προσλήψεις για την Παράλληλη στήριξη,  επισημαίνει την ανάγκη ο/η κάθε εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης να έχει την ευθύνη αποκλειστικά για έναν/μια μαθητή/τρια, ώστε να μη γίνουμε για άλλη μια φορά μάρτυρες σε διάφορα διαχειριστικά «μπαλώματα» της διοίκησης, στην προσπάθειά της να καλύψει «τρύπες»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Σωκράτης

Μετά από επικοινωνία που είχε ο Σύλλογός μας με τη Δ/νση Π. Ε. Αν. Αττικής, ενημερωθήκαμε ότι τα κενά φτάνουν 1350 που πρέπει να καλυφθούν στον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής στην Αν. Αττική!

Συγκεκριμένα στην Β’ Αν. Αττική υπάρχουν 206 κενά σε Δασκάλους, 51 σε Νηπιαγωγούς για την Παράλληλη Στήριξη, 24 σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, 40 Νοσοκόμοι.

Επισημαίνουμε την ανάγκη ο/η κάθε εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης να έχει την ευθύνη αποκλειστικά για έναν/μια μαθητή/τρια, ώστε να μη γίνουμε για άλλη μια φορά μάρτυρες σε διάφορα διαχειριστικά «μπαλώματα» της διοίκησης, στην προσπάθειά της να καλύψει «τρύπες» (λόγω μειωμένων προσλήψεων), μοιράζοντας εκπαιδευτικούς της Παράλληλης Στήριξης σε 2 ή περισσότερους μαθητές ή κλείνοντας δεύτερα Τμήματα Ένταξης Σχολείων, για να μετακινηθούν εκπαιδευτικοί….

Είναι αυτονόητο ότι η μόνη λύση για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων είναι οι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί αντί να αδημονούμε κάθε χρόνο για το νούμερο των συμβασιούχων εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν τον τομέα της Ειδικής Αγωγής και γενικότερα της Εκπαίδευσης.

Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,

έχουμε την αρνητική εμπειρία των προηγούμενων χρόνων αναφορικά με την κυβερνητική πολιτική της εκπαιδευτικής μιζέριας που «πέταξε στο Καιάδα» την Ειδική Αγωγή, καταδικάζοντας εκατοντάδες παιδιά με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ενάντια σε αυτή την πολιτική συσπειρωμένοι να απαιτήσουμε την παιδεία που αξίζουν τα παιδιά μας στον 21ο αιώνα.

Απαιτούμε:

α) την πλήρη κάλυψη των κενών στην Ειδική Αγωγή ( Παράλληλη Στήριξη, Τμήματα Ένταξης, ΕΒΠ..) με την έναρξη της σχολικής χρονιάς

β) αποκλειστικά ένας/μια μαθητής/τρια για κάθε εκπαιδευτικό Παράλληλης Στήριξης

γ) μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών για να καλύπτονται όλες οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας. Καμιά σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

δ) εδώ και τώρα η κυβέρνηση να καλύψει όλα τα πραγματικά κενά δίνοντάς τα στη δημοσιότητα με μία φάση και από την 1η Σεπτεμβρίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λαπτ
Πώς να προστατεύσετε την ιδιωτικότητά σας στο ίντερνετ με απλές κινήσεις
Παρότι η ψηφιακή ιχνηλάτηση είναι μια υπαρκτή πραγματικότητα, η λύση δεν βρίσκεται στον πανικό, αλλά στην υιοθέτηση στοχευμένων πρακτικών ασφαλείας...
Πώς να προστατεύσετε την ιδιωτικότητά σας στο ίντερνετ με απλές κινήσεις
Τηγανητές πατάτες
Η επιστήμη της «υγιεινής» τηγανητής πατάτας: Η νέα μέθοδος που μειώνει τα λιπαρά χωρίς να θυσιάζει τη γεύση
Παρά τη δημοτικότητά τους, τα τηγανητά τρόφιμα αποτελούν συχνά «κόκκινο πανί» για τους διατροφολόγους, καθώς η υψηλή περιεκτικότητά τους σε λίπος...
Η επιστήμη της «υγιεινής» τηγανητής πατάτας: Η νέα μέθοδος που μειώνει τα λιπαρά χωρίς να θυσιάζει τη γεύση
λουκα
Λουκάνικα κοτόπουλου: Η «βολική» λύση που κρύβει διατροφικές παγίδες για τα παιδιά
Αυτά τα προϊόντα ανήκουν στην κατηγορία των υπερεπεξεργασμένων τροφίμων και η συστηματική παρουσία τους στο παιδικό πιάτο θα πρέπει να αποφεύγεται
Λουκάνικα κοτόπουλου: Η «βολική» λύση που κρύβει διατροφικές παγίδες για τα παιδιά
κουκε
Η αεροπορική εταιρεία που φέρνει κουκέτες ύπνου στην οικονομική θέση
Η αεροπορική εταιρεία πρόκειται να εγκαταστήσει έξι ειδικές κάψουλες ύπνου στον διάδρομο των νέων αεροσκαφών Boeing 787-9 Dreamline
Η αεροπορική εταιρεία που φέρνει κουκέτες ύπνου στην οικονομική θέση