Εκπαιδευτικοί: 1350 κενά Ειδικής Αγωγής μόνο στην Αν.Αττική! - Να καλυφθούν άμεσα
Ζητούν την πλήρη κάλυψη των κενών στην Ειδική Αγωγή ( Παράλληλη Στήριξη, Τμήματα Ένταξης, ΕΒΠ..) με την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Μόνο στη Δ/νση Π. Ε. Αν. Αττικής, τα κενά φτάνουν 1350 που πρέπει να καλυφθούν στον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής!

Αυτό αναφέρει ο Σύλλογος Π.Ε Σωκράτης που είχε επικοινωνία με τη διεύθυνση. Αναφερόμενος εξάλλου στις πληροφορίες για «κόφτη» στις προσλήψεις για την Παράλληλη στήριξη,  επισημαίνει την ανάγκη ο/η κάθε εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης να έχει την ευθύνη αποκλειστικά για έναν/μια μαθητή/τρια, ώστε να μη γίνουμε για άλλη μια φορά μάρτυρες σε διάφορα διαχειριστικά «μπαλώματα» της διοίκησης, στην προσπάθειά της να καλύψει «τρύπες»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Σωκράτης

Μετά από επικοινωνία που είχε ο Σύλλογός μας με τη Δ/νση Π. Ε. Αν. Αττικής, ενημερωθήκαμε ότι τα κενά φτάνουν 1350 που πρέπει να καλυφθούν στον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής στην Αν. Αττική!

Συγκεκριμένα στην Β’ Αν. Αττική υπάρχουν 206 κενά σε Δασκάλους, 51 σε Νηπιαγωγούς για την Παράλληλη Στήριξη, 24 σε Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, 40 Νοσοκόμοι.

Επισημαίνουμε την ανάγκη ο/η κάθε εκπαιδευτικός Παράλληλης Στήριξης να έχει την ευθύνη αποκλειστικά για έναν/μια μαθητή/τρια, ώστε να μη γίνουμε για άλλη μια φορά μάρτυρες σε διάφορα διαχειριστικά «μπαλώματα» της διοίκησης, στην προσπάθειά της να καλύψει «τρύπες» (λόγω μειωμένων προσλήψεων), μοιράζοντας εκπαιδευτικούς της Παράλληλης Στήριξης σε 2 ή περισσότερους μαθητές ή κλείνοντας δεύτερα Τμήματα Ένταξης Σχολείων, για να μετακινηθούν εκπαιδευτικοί….

Είναι αυτονόητο ότι η μόνη λύση για την εξάλειψη τέτοιων φαινομένων είναι οι μαζικοί μόνιμοι διορισμοί αντί να αδημονούμε κάθε χρόνο για το νούμερο των συμβασιούχων εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν τον τομέα της Ειδικής Αγωγής και γενικότερα της Εκπαίδευσης.

Συνάδελφοι, αγαπητοί γονείς,

έχουμε την αρνητική εμπειρία των προηγούμενων χρόνων αναφορικά με την κυβερνητική πολιτική της εκπαιδευτικής μιζέριας που «πέταξε στο Καιάδα» την Ειδική Αγωγή, καταδικάζοντας εκατοντάδες παιδιά με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ενάντια σε αυτή την πολιτική συσπειρωμένοι να απαιτήσουμε την παιδεία που αξίζουν τα παιδιά μας στον 21ο αιώνα.

Απαιτούμε:

α) την πλήρη κάλυψη των κενών στην Ειδική Αγωγή ( Παράλληλη Στήριξη, Τμήματα Ένταξης, ΕΒΠ..) με την έναρξη της σχολικής χρονιάς

β) αποκλειστικά ένας/μια μαθητής/τρια για κάθε εκπαιδευτικό Παράλληλης Στήριξης

γ) μαζικοί μόνιμοι διορισμοί, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών για να καλύπτονται όλες οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας. Καμιά σκέψη για γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ.

δ) εδώ και τώρα η κυβέρνηση να καλύψει όλα τα πραγματικά κενά δίνοντάς τα στη δημοσιότητα με μία φάση και από την 1η Σεπτεμβρίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η Οργισμένη απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στο χυδαίο βίντεο Μπογδάνου (vid)

«Είχε γίνει η ζωή μου κόλαση» – Πώς καθηγητής προσέγγιζε ερωτικά φοιτήτριές του

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα