Σχετικά με τις πιστώσεις και την Α Φάση προσλήψεων αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ
Η Α΄φάση προσλήψεων σε Ειδικά Σχολεία, ΚΕΔΑΣΥ, ΕΔΥ

Στην Α Φάση πρόσληψης αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ θα “τρέξουν” τα Προγράμματα ΕΣΠΑ, με νέες ονομασίες, τα οποία θα δώσουν προσλήψεις σε Ειδικά Σχολεία, ΚΕΔΑΣΥ, ΕΔΥ και για στήριξη μαθητών από ΕΒΠ και Σχολικούς Νοσηλευτές-ΠΕ25, σύμφωνα με την ΠΟΣΕΕΠΕΑ, η οποία όπως αναφέρει, έλαβε ενημέρωση από το ΥΠΑΙΘΑ.

Στην Α φάση οι πιστώσεις για τις προσλήψεις των αναπληρωτών ΕΕΠ–ΕΒΠ υπολογίζεται ότι θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρσι, με μία αυξητική τάση και θα καλυφθούν όλα τα κενά που έχουν δηλωθεί από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις, τα δε υπόλοιπα Προγράμματα θα τρέξουν σε επόμενες φάσεις προσλήψεων.

H Ανακοίνωση της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ σας ενημερώνει ότι το υπουργείο Παιδείας ανταποκρίθηκε και απάντησε στα ερωτήματα που είχαμε στείλει ενόψει των προσλήψεων των αναπληρωτών.

Συγκεκριμένα έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σε σχέση με το ποια προγράμματα θα ξεκινήσουν κατά την Α φάση και αν θα δοθεί το σύνολο των πιστώσεων μας απαντήθηκε το εξής :

Στην Α φάση θα τρέξουν τα προγράμματα που δόθηκαν και πέρυσι με τις νέες ονομασίες τους , στα οποία οι πιστώσεις  για τις προσλήψεις των αναπληρωτών υπολογίζουν ότι θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι , με μία αυξητική τάση .

Συγκεκριμένα στην Α φάση θα τρέξουν : 

– «Υποστήριξη ενιαίας συστηματικής φοίτησης και συμπερίληψης στην εκπαίδευση μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (προσλήψεις εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ και ΤΕ ), σχολικά έτη 2022-2026», με κωδικό ΟΠΣ: 6001626, του Τομεακού Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή».

– “Πρόγραμμα ανάπτυξης και ενδυνάμωσης διεπιστημονικών συμβουλευτικών και υποστηρικτικών δομών και μαθησιακής υποστήριξης/ συνεκπαίδευσης μαθητών/τριών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για την ισότιμη πρόσβαση και συμπερίληψη στην εκπαίδευση”

Υποέργο 1 στελέχωση με παράλληλη στήριξή για τη πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών/ΕΕΠ/ΕΒΠ και Υποέργο 2 πρόσληψη αναπληρωτών που αφορά αποκλειστικά για τη πρόσληψη αναπληρωτών για την απασχόλησή τους στα ΚΕΔΑΣΥ και στις ΕΔΥ.

Αίτημα μας ήταν να δοθούν όλα τα δηλωμένα κενά στην Ά φάση , η απάντηση που πήραμε ήταν ότι στις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι στην Ά Φάση να καλυφθούν όλα τα κενά που έχουν δηλωθεί από τις περιφερειακές διευθύνσεις .

Τα υπόλοιπα προγράμματα θα τρέξουν σε επόμενες φάσεις προσλήψεων .

Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους ότι η δήλωση περιοχών υποβάλλονται από την Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023 έως και την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χρήστος Βουλιώτης                    Σεραφείμ ( Μάκης ) Λάππας

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΣΟΚ στην Καλλιθέα: Καθηγήτρια Γυμνασίου συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών σε μαθητές

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τσιγάρο
Τσιγάρα: Έρχονται αυξήσεις «φωτιά» - Πάνω από τα 6 ευρώ το πακέτο
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια απότομη άνοδο της τιμής, η οποία για τα κλασικά τσιγάρα θα κυμανθεί μεταξύ 2 και 3 ευρώ ανά πακέτο
Τσιγάρα: Έρχονται αυξήσεις «φωτιά» - Πάνω από τα 6 ευρώ το πακέτο
Χάρης Δούκας
Το «μήνυμα» Δούκα μέσω Σάντσεθ για την εκεχειρία στη Μέση Ανατολή: «Όχι χειροκρότημα σε όσους έβαλαν φωτιά στον κόσμο»
Παρέμβαση Δούκα για το Ιράν: Η υιοθέτηση της γραμμής Σάντσεθ απέναντι στις ΗΠΑ
Το «μήνυμα» Δούκα μέσω Σάντσεθ για την εκεχειρία στη Μέση Ανατολή: «Όχι χειροκρότημα σε όσους έβαλαν φωτιά στον κόσμο»
ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ
«Σήμερα θα έκλεινες τα 26»: Το σπαρακτικό μήνυμα του Πάνου Ρούτσι για τον γιο του και η υπόσχεση για τιμωρία των ενόχων
Η συγκινητική ανάρτηση του Πάνου Ρούτσι για τα γενέθλια του γιου του
«Σήμερα θα έκλεινες τα 26»: Το σπαρακτικό μήνυμα του Πάνου Ρούτσι για τον γιο του και η υπόσχεση για τιμωρία των ενόχων