eneegyl
«O Δήμος Αμαρουσίου … “Ένιψε τας χείρας του, αλλά ούτε τα ανομήματα, ούτε την όψη...”»

Την απογοήτευσή τους προς την αδιαφορία του Δήμου Αμαρουσίου, εκφράζουν οι γονείς μαθητών, αναφορικά με την απουσία Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνάσιου Λύκειου (ΕΝΕΕΓΥΛ).

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, «αυτή η αδιαφορία και αδράνεια της Δημοτικής Αρχής επί σειρά ετών, είτε επί Δημαρχίας κ Πατούλη, είτε επί Δημαρχίας κ Αμπατζόγλου, όπου στην πραγματικότητα μόνο ο επικεφαλής άλλαξε, είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση στην πράξη του ΦΕΚ 1509/2006 το οποίο όριζε την ίδρυση του TEE Ειδικής Αγωγής Α΄ και Β΄ βαθμίδας Αμαρουσίου».

Συμπληρώνουν, πως με βάση τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες των μαθητών της Ειδικής Αγωγής, «η ίδρυση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Κηφισίας μπορεί να αποτελέσει λύση μόνο για τις προσεχείς σχολικές χρονιές, αφού η φοίτηση των μαθητών διαρκεί οχτώ τουλάχιστον χρόνια, ο συνολικός αριθμός μαθητών ανά τμήμα δε μπορεί να ξεπερνάει τους εννέα και η εισροή των ωφελούμενων είναι κάθε χρόνο μεγαλύτερη από τον αριθμό των μαθητών που αποφοιτούν». 

Αναλυτικά 

O Δήμος Αμαρουσίου … “Ένιψε τας χείρας του, αλλά ούτε τα ανομήματα, ούτε την όψη...”

Ανάσα αισιοδοξίας για τους γονείς και τις οικογένειες των παιδιών, που βάσει των εισηγήσεων του ΚΕΔΑΣΥ Β’ Αθήνας, έχουν δικαίωμα φοίτησης στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.) Αγίας Παρασκευής, αποτελεί η χθεσινή ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κηφισιάς, για την ίδρυση νέου ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ, στα όρια του Δήμου Κηφισιάς και την μεταστέγαση 39 μαθητών της Α΄ Γυμνασίου του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ Αγίας Παρασκευής σε ανεξάρτητο χώρο του 3ου Γυμνασίου Κηφισιάς.

Ανάσα αισιοδοξίας και για όλους τους υπόλοιπους γονείς που με πείσμα αγωνιζόμαστε για ίσα δικαιώματα όλων των παιδιών στη μόρφωση, και με ανιδιοτέλεια παλεύουμε για το αυτονόητο. 

Μαθήματα κοινωνικής πολιτικής, αλληλεγγύης, και ενσυναίσθησης, μας παρέδωσε την Τετάρτη 9 Αυγούστου, το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Κηφισιάς που χαρακτήρισε την απόφασή τους ιστορική. 

Οργή και απογοήτευση, για εμάς τους γονείς του Αμαρουσίου, που αναπτύσσουμε δράση στα κοινά αυτής της πόλης, από την αδράνεια και την αδιαφορία της δικής μας Δημοτικής Αρχής.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας κ Αθανάσιος Παλλαντζάς, σε έγγραφό του με Αρ. Πρωτ. 11555 28/7/2023, αιτούμενος την ίδρυση ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Κηφισιάς, αναφέρεται στην “άκαρπη επί χρόνια επικοινωνία με τον Δήμο Αμαρουσίου, και με αλληλογραφία αλλά και διά ζώσης σχετικά με την υλοποίηση του ΦΕΚ 1509/2006, περί ίδρυσης του TEE Ειδικής Αγωγής Α΄ και Β΄ βαθμίδας Αμαρουσίου, το οποίο μετονομάστηκε σε Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Ειδικό Επαγγελματικό Λύκειο Αμαρουσίου, με το ΦΕΚ 2532/17-7-2016.”

Αναπόφευκτα κάνουμε τη σύγκριση με ένα άλλο αντίστοιχα υπερτοπικό σχολείο που πρόσφατα ιδρύθηκε και λειτούργησε στο Δήμο μας, παρά τις αντιδράσεις όλων των Συλλόγων Γονέων των εμπλεκόμενων σχολείων. Η Δημοτική Αρχή στην περίπτωση του 1ου Πειραματικού Γυμνασίου Αμαρουσίου κινήθηκε με γοργούς ρυθμούς, βρήκε άμεσα λύση για τη στέγαση των παιδιών που εκτοπίστηκαν, ακόμα και σε λυόμενες κατασκευές και μάλιστα με ιδίους πόρους χωρίς καμία επιπλέον χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας. Όμως δεκαεφτά χρόνια δεν ήταν αρκετά ώστε να βρει χώρο στέγασης μαθητών με Ειδικές ανάγκες ή και αναπηρία. Εύλογο είναι να καταλήξει κάποιος στο συμπέρασμα πως η κοινωνική πολιτική του Δήμου μας είναι μόνο για το θεαθήναι…
Ακριβώς αυτή η αδιαφορία και αδράνεια της Δημοτικής Αρχής επί σειρά ετών, είτε επί Δημαρχίας κ Πατούλη, είτε επί Δημαρχίας κ Αμπατζόγλου, όπου στην πραγματικότητα μόνο ο επικεφαλής άλλαξε, είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση στην πράξη του ΦΕΚ 1509/2006 το οποίο όριζε την ίδρυση του TEE Ειδικής Αγωγής Α΄ και Β΄ βαθμίδας Αμαρουσίου.

Με βάση τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες των μαθητών της Ειδικής Αγωγής, γνωρίζουμε πως η ίδρυση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Κηφισίας μπορεί να αποτελέσει λύση μόνο για τις προσεχείς σχολικές χρονιές, αφού η φοίτηση των μαθητών διαρκεί οχτώ τουλάχιστον χρόνια, ο συνολικός αριθμός μαθητών ανά τμήμα δε μπορεί να ξεπερνάει τους εννέα και η εισροή των ωφελούμενων είναι κάθε χρόνο μεγαλύτερη από τον αριθμό των μαθητών που αποφοιτούν. 

Σύντομα λοιπόν θα επέλθει ο κορεσμός του και θα βρεθούμε στην ίδια ακριβώς θέση, ψάχνοντας τρόπο στέγασης νέων μαθητών με Ειδικές Ανάγκες ή και αναπηρία 
Πριν λοιπόν να είναι πάλι πολύ αργά και μέχρι να αποκτήσουμε σαν κοινωνία την κουλτούρα της αποδοχής και προστασίας όλων των παιδιών, ανεξάρτητα από τις ιδιαίτερες ικανότητες του καθένα, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να μην προχωρήσει στην κατάργηση του ΦΕΚ ίδρυσης του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνάσιου Λυκείου Αμαρουσίου. 

Παράλληλα απαιτούμε τόσο από το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Εσωτερικών, όσο και από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και το Δήμο Αμαρουσίου να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε ο χώρος της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., που ο ίδιος ο Δήμος Αμαρουσίου έχει προτείνει, να διαμορφωθεί για τη στέγαση του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Αμαρουσίου καθώς και παρόμοιων δομών μεταλυκειακής εκπαίδευσης.  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
Ενα από τα πρώτα ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ο Υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης είναι οι Πανελλαδικές...
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
μαθητριες
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία με μία νέα έρευνα για τις μαθήτριες στην Ελλάδα, καθώς περισσότερα από 10.000 κορίτσια απουσιάζουν έως και μια εβδομάδα...
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες