επιδοομα
«Για παράδειγμα ένας εκπαιδευτικός με 16 χρόνια υπηρεσίας και 1 παιδί που έπαιρνε 12.800 ευρώ το χρόνο καθαρά, τώρα η κυβέρνηση του λέει ξέχνα τους 2 μισθούς, που σου έχω κόψει, ξέχνα τις υπόλοιπες απώλειες από τα χαράτσια, την ακρίβεια κλπ. και πάρε 600 ευρώ το χρόνο!»

Ως «παραπλανητικές» αποκαλεί τις μετεκλογικές εξαγγελίες για «λίγα ψίχουλα» για τους εκπαιδευτικούς η Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί εξηγούν «τεκμηριωμένα ποια είναι η αλήθεια για αυτές τις αυξήσεις που συνδέονται με τη μείωση της αγοραστικής δύναμη των εργαζομένων. Το εισόδημά μας μειώνεται …αυξανόμενο».

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών «μίλησε για αύξηση του μηνιαίου μισθού που είναι λίγο πάνω από τα 50 ευρώ καθαρά για κάθε εργαζόμενο στο Δημόσιο και 15 ευρώ καθαρά για κάθε παιδί. Ή αλλιώς 1,8 ευρώ και 0,5 ευρώ για κάθε παιδί την ημέρα, την ίδια στιγμή που η ακρίβεια καταπίνει τουλάχιστον 2 μισθούς το χρόνο, η αύξηση των ενοικίων και των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων άλλους τόσους... Μιλάμε για "αυξήσεις" που δεν ξεπερνούν μεσοσταθμικά το 4,5%, όταν μόνο το 2022 είχαμε πραγματική μείωση του πραγματικού μισθού κατά 7,4%. Επί της ουσίας όχι μόνο δεν καλύπτονται οι τεράστιες απώλειες που είχαμε τα τελευταία χρόνια διαδοχικά από όλες τις κυβερνήσεις, αλλά δεν καλύπτουν ούτε στο μισό της αύξησης του πληθωρισμού που είχαμε την τελευταία χρονιά ο οποίος "έτρεχε" πάνω από 10%».

«Για παράδειγμα ένας εκπαιδευτικός με 16 χρόνια υπηρεσίας και 1 παιδί που έπαιρνε 12.800 ευρώ το χρόνο καθαρά, τώρα η κυβέρνηση του λέει ξέχνα τους 2 μισθούς, που σου έχω κόψει, ξέχνα τις υπόλοιπες απώλειες από τα χαράτσια, την ακρίβεια κλπ. και πάρε 600 ευρώ το χρόνο!» τονίζουν

Τέλος, καταλήγουν πως «είναι απροκάλυπτη η κοροϊδία! Μας έχει συνηθίσει, βέβαια, αυτή κυβέρνηση να κάνει το άσπρο μαύρο, συνεπικουρούμενη από την επικοινωνιακή ομοβροντία στα ΜΜΕ».

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών:

Ανακοίνωση για την ψεύτικη κυβερνητική παροχολογία

Λίγες εβδομάδες μετά τις εκλογές και τις προεκλογικές υποσχέσεις για ένα ξεροκόμματο, άρχισαν, διά στόματος του υπουργού Οικονομικών Χατζηδάκη, οι παραπλανητικές μετεκλογικές εξαγγελίες για λίγα ψίχουλα. Παρουσιάστηκαν από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΙΚ προ ολίγων ημερών διάφορα ποσά ως φοβερές και τρομερές αυξήσεις στις αμοιβές των δημοσίων υπαλλήλων. Το ζήτημα αφορά άμεσα τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολεία και διά νόμου λαμβάνουν κατ΄ ελάχιστον τις ανάλογες αμοιβές των συναδέλφων μας στο δημόσιο σχολείο.

Θα δούμε παρακάτω τεκμηριωμένα ποια είναι η αλήθεια για αυτές τις αυξήσεις που συνδέονται με τη μείωση της αγοραστικής δύναμη των εργαζομένων. Το εισόδημά μας μειώνεται …αυξανόμενο. Πρώτα απ΄ όλα, όμως είναι αναγκαίο να θυμηθούμε τι έχουμε χάσει από το 2011 μέχρι σήμερα. Πρόκειται για απώλειες που θεωρούνται πλέον δεδομένες και επί των μειωμένων αυτών αποδοχών έρχεται ως δήθεν ευεργέτης η σημερινή κυβέρνηση να «προσφέρει» τα «δώρα» της.

Συγκεκριμένα, λοιπόν είχαμε:

1.Μείωση κατά 20% των μηνιαίων αποδοχών μας.

2.Πλήρης κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού

3.Πάγωμα της μισθολογικής μας εξέλιξης για μία διετία (2016-2017) που μας ακολουθεί μέχρι σήμερα.

4.Εκτίναξη της φορολογικής επιβάρυνσης με τον ΕΝΦΙΑ, τους υψηλούς έμμεσους φόρους κ.λπ.

5.Εκτίναξη του πληθωρισμού την τελευταία διετία που κατατρώει το εισόδημα όλων των εργαζομένων. Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ το πραγματικό εισόδημα των εργαζομένων μειώθηκε πέρυσι, ενώ η κυβέρνηση ακόμη πανηγυρίζει για τις αυξήσεις που δόθηκαν στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Είναι γνωστά όλα αυτά, με γνωστούς και τους ενόχους. Όσους κυβέρνησαν πάνω στις ράγες της πολιτικής της ΕΕ και των συμφερόντων των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ είναι οι πολιτικοί εκφραστές αυτής της πολιτικής που συνδέθηκε με το τσάκισμα του εισοδήματος των εργαζομένων, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Τι προανήγγειλε, λοιπόν, ο ΥΠΟΙΚ; Μίλησε για αύξηση του μηνιαίου μισθού που είναι λίγο πάνω από τα 50 ευρώ καθαρά για κάθε εργαζόμενο στο Δημόσιο και 15 ευρώ καθαρά για κάθε παιδί. Ή αλλιώς 1,8 ευρώ και 0,5 ευρώ για κάθε παιδί την ημέρα, την ίδια στιγμή που η ακρίβεια καταπίνει τουλάχιστον 2 μισθούς το χρόνο, η αύξηση των ενοικίων και των επιτοκίων των στεγαστικών δανείων άλλους τόσους... Μιλάμε για "αυξήσεις" που δεν ξεπερνούν μεσοσταθμικά το 4,5%, όταν μόνο το 2022 είχαμε πραγματική μείωση του πραγματικού μισθού κατά 7,4%. Επί της ουσίας όχι μόνο δεν καλύπτονται οι τεράστιες απώλειες που είχαμε τα τελευταία χρόνια διαδοχικά από όλες τις κυβερνήσεις, αλλά δεν καλύπτουν ούτε στο μισό της αύξησης του πληθωρισμού που είχαμε την τελευταία χρονιά ο οποίος "έτρεχε" πάνω από 10%.

Για παράδειγμα ένας εκπαιδευτικός με 16 χρόνια υπηρεσίας και 1 παιδί που έπαιρνε 12.800 ευρώ το χρόνο καθαρά, τώρα η κυβέρνηση του λέει ξέχνα τους 2 μισθούς, που σου έχω κόψει, ξέχνα τις υπόλοιπες απώλειες από τα χαράτσια, την ακρίβεια κλπ. και πάρε 600 ευρώ το χρόνο!

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι με τη διατήρηση του αφορολόγητου στα 8.636 ευρώ για τον εργαζόμενο χωρίς παιδιά από τα 600 ευρώ καθαρά που θα λάβει, τα 170 ευρώ θα τα επιστρέψει πίσω στην εφορία!

Είναι απροκάλυπτη η κοροϊδία! Μας έχει συνηθίσει, βέβαια, αυτή κυβέρνηση να κάνει το άσπρο μαύρο, συνεπικουρούμενη από την επικοινωνιακή ομοβροντία στα ΜΜΕ. Ήλθε η ώρα να καταλάβουν οι κυβερνώντες, σημερινοί και χθεσινοί, ότι τα ψέματα τελείωσαν. Η εικονική τους πραγματικότητα έρχεται πλέον σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά όταν πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ, στο βενζινάδικο, στις ακτοπλοϊκές εταιρείες, τα πανάκριβα και απλησίαστα πλέον τουριστικά καταλύματα.

Καλούμε την Ομοσπονδία μας να προχωρήσει στην οργάνωση της ηχηρής απάντησης στον κυβερνητικό εμπαιγμό, συντονίζοντας τη δράση της με τα συνδικάτα του δημόσιου τομέα, προκειμένου να απαιτήσουμε αμοιβές που θα διασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση Θα εξασφαλίζουν ζωή και όχι επιβίωση. Το αξίζουμε και μπορούμε να το κατακτήσουμε.

Απέναντι στον εμπαιγμό και στην κοροϊδία οργανώνουμε την πάλη μας και τον αγώνα μας με αιτήματα που θα δίνουν πραγματικές ανάσες στη ζωή μας. Δεν χωράει καμία αναμονή, ούτε "περίοδο χάριτος" στην κυβέρνηση! Μπροστά στην αντιλαϊκή επίθεση να αντιπαραθέσουμε τα δικό μας πλαίσιο πάλης που θα ικανοποιεί τις ανάγκες μας:

- Αυξήσεις τώρα 20% στους μισθούς όλων των ιδιωτικών και δημόσιων εκπαιδευτικών.

- Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

- Να προσμετρηθεί στη μισθολογική εξέλιξη η διετία 2016-2017 κατά την οποία είχε "παγώσει" η εξέλιξη των μισθολογικών κλιμακίων.

- Ενίσχυση των προσαυξήσεων για υπερωριακή εργασία και για εργασία κατά τις Κυριακές και αργίες.

- Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία.

- Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

- Αυστηροποίηση των ελέγχων, για να μην επιτρέπεται το αίσχος της εκτός διδακτικού ωραρίου και διδακτικού έτους εργασία χωρίς τη νόμιμη πρόσθετη αμοιβή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο κορυφαίο Μεταπτυχιακό για Εκπαιδευτικούς από ΕΚΠΑ, ΠΑΔΑ και ΑΣΠΑΤΕ "Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Εκπαιδευτική Πράξη"

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ipourgeio_paideias
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τη Σύμβαση της Λισαβόνας για την Ακαδημαϊκή Αναγνώριση 
Φοιτητές: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στη Βουλή ενάντια στην κύρωση της Σύμβασης της Λισαβόνας
Υπουργείο Παιδείας: Σχετικά με τη Σύμβαση της Λισαβόνας για την Ακαδημαϊκή Αναγνώριση