sxolikoi_nosileutes
Επειδή στις βεβαιώσεις των νοσοκομείων που περιγράφουντην αναγκαιότητα απόδοσης Σχολικού Νοσηλευτή Παράλληλης Στήριξης, υπάρχει η διατύπωση ότι αποδίδεται «για κάθε νόμιμη χρήση» και όχι για «σχολικό νοσηλευτή»!

Ακόμα μια περίπτωση αναλγησίας παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας με κωμικοτραγικές δικαιολογίες, καταγγέλλουν γονείς από την Ηπειρο, αναφέροντας ότι το ΥΠΑΙΘ δεν κάνει αποδεκτές αιτήσεις γονέων παιδιών με αλλεργίες για παράλληλη στήριξη...

Οπως τονίζει η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Ηπείρου, η απόρριψη των αιτήσεων γίνεται με την «αστεία» δικαιολογία, ότι στις βεβαιώσεις των νοσοκομείων που περιγράφουν τη φύση του προβλήματος και την αναγκαιότητα απόδοσης Σχολικού Νοσηλευτή Παράλληλης Στήριξης, υπάρχει η διατύπωση ότι αποδίδεται «για κάθε νόμιμη χρήση» και όχι για «σχολικό νοσηλευτή».

«Πρόκειται καθαρά για προσχηματική δικαιολογία καθώς σε όλες τις βεβαιώσεις που εκδίδονται από δημόσιους φορείς, στο τέλος αναγράφεται η φράση «για κάθε νόμιμη χρήση» η οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση συμπεριλαμβάνει και την αναγκαιότητα υποστήριξης των παιδιών με αλλεργίες από Σχολικό Νοσηλευτή», τονίζουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Ηπείρου καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας, να μην κάνει αποδεκτές αιτήσεις γονέων παιδιών με αλλεργίες για παράλληλη στήριξη.

Σύμφωνα με σχετική καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αλλεργίες, η απόρριψη των αιτήσεων γίνεται με την «αστεία» δικαιολογία, ότι στις βεβαιώσεις των νοσοκομείων που περιγράφουν τη φύση του προβλήματος και την αναγκαιότητα απόδοσης Σχολικού Νοσηλευτή Παράλληλης Στήριξης, υπάρχει η διατύπωση ότι αποδίδεται «για κάθε νόμιμη χρήση» και όχι για «σχολικό νοσηλευτή».

Πρόκειται καθαρά για προσχηματική δικαιολογία καθώς σε όλες τις βεβαιώσεις που εκδίδονται από δημόσιους φορείς, στο τέλος αναγράφεται η φράση «για κάθε νόμιμη χρήση» η οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση συμπεριλαμβάνει και την αναγκαιότητα υποστήριξης των παιδιών με αλλεργίες από Σχολικό Νοσηλευτή όπως προβλέπεται από τις διατάξεις του ν. 3699/2008 (Α΄ 199) και την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με Αρ. Πρωτ.: 62191/Δ3 02-06-2023. Άλλωστε όλα τα προηγούμενα χρόνια οι βεβαιώσεις γίνονταν αποδεκτές με την παραπάνω διατύπωση.

Η παραπάνω ενέργεια απόρριψης των αιτήσεων των γονέων, έχει βάλει τους ίδιους και τα παιδιά τους σε μεγάλες «περιπέτειες» αναζήτησης νέων βεβαιώσεων από τα αλλεργιολογικά τμήματα των νοσοκομείων, τα οποία δεν υφίστανται σε όλους τους νομούς της χώρας, ενώ στις μεγάλες πόλεις (Αθήνα-Θεσσαλονίκη) η έκδοση των εντύπων καθυστερεί πολλές μέρες, με ορατό τον κίνδυνο να μην κατορθώσουν να καταθέσουν εμπρόθεσμα το αίτημα για Παράλληλη Στήριξη.

Πρόκειται για τη συνέχιση της πολιτικής υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των σχολείων. Είναι γνωστές οι προφορικές εντολές του Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας την περασμένη σχολική χρονιά προς τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τα ΚΕΔΑΣΥ που αφορούσαν το «κόψιμο» αιτημάτων Παράλληλης Στήριξης. Χαρακτηριστική είναι η οδηγία που είχε δοθεί, να «ομαδοποιούνται» τα αιτήματα ώστε, ανεξάρτητα από τα παιδιά που έχουν ανάγκη υποστήριξης, ο αριθμός των Π.Σ. να μην ξεπερνάει τις 2/ανά σχολική μονάδα. Μια ενέργεια που έφερε βαρύ πλήγμα στις ανάγκες των παιδιών καθώς άφησε χωρίς υποστήριξη πάρα πολλούς μαθητές σε όλη τη χώρα, με τους γονείς να βάζουν για μια ακόμη φορά βαθιά το χέρι στην τσέπη και να καταφεύγουν στη λύση της ιδιωτικής παράλληλης. Λύση βολική και για τη κυβέρνηση, μιας και την απαλλάσσει από τη δική της κρατική ευθύνη για προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού.

Φτάνει πια! Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει με τις ανάγκες και τη ζωή των παιδιών μας!

  • Εδώ και τώρα να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις Παράλληλης Στήριξης για κάθε παιδί με ιδιαίτερες μαθησιακές εκπαιδευτικές ανάγκες, πρόβλημα υγείας ή αναπηρία.

  • Να προσληφθεί έγκαιρα όλο το απαραίτητο προσωπικό της αναγκαίας ειδικότητας (Εκπ/κός Παράλληλης Στήριξης, Σχολικός Νοσηλευτής, ΕΒΠ).

  • Να φτιαχτούν και να εξοπλιστούν σε όλα τα σχολεία ιατρεία και να τοποθετηθούν οργανικά μόνιμοι Σχολικοί Νοσηλευτές.

  • Οι Σύλλογοι Γονέων  να μπουν μπροστά στη διεκδίκηση όλου του προσωπικού που έχει ανάγκη το κάθε σχολείο. Ούτε βήμα πίσω από τις ανάγκες των παιδιών μας.

Η καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αλλεργίες

αλεργίες

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συνελήφθη καθηγήτρια σε σχολική εκδρομή επειδή μαθητής είχε πάνω του κάνναβη και σουγιά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παραλία Τηγάνι
Η άγνωστη περιοχή στα παράλια της Λάρισας με τα πάνω από 20 ναυάγια πλοίων και το καράβι που μετέφερε χρυσό
Πρόκειται για μία παραλία με μεγάλες ηφαιστιογενής πέτρες και βότσαλα λαξευμένα από τα χτυπήματα της θάλασσας, ιδανική για ψαροντουφεκάδες και...
Η άγνωστη περιοχή στα παράλια της Λάρισας με τα πάνω από 20 ναυάγια πλοίων και το καράβι που μετέφερε χρυσό
DEFIX_2024-04-12_18-22-28-294
Delphi Economic Forum IX: Με τη συμμετοχή του Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου
Ο Πρύτανης του Ε.Κ.Π.Α., Καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος, συμμετείχε στη συζήτηση στο Delphi Economic Forum IX
Delphi Economic Forum IX: Με τη συμμετοχή του Πρύτανη του Ε.Κ.Π.Α. Καθηγητή Γεράσιμου Σιάσου