Παράλληλη Στήριξη - Σχολικοί Νοσηλευτές: Η εγκύκλιος για τις εγκρίσεις 2023-24
Εγκύκλιος προϋποθέσεων και διαδικασιών: α) για την έγκριση παράλληλης στήριξης συνεκπαίδευσης από εκπαιδευτικό, β) για την έγκριση στήριξης από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό και γ) για την έγκριση στήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή, μαθητών/τριών για το διδακτικό έτος 2023-2024

Με σημερινή εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, καλούνται οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.), οι Δευτεροβάθμιες Επιτροπές Διεπιστημονικής Αξιολόγησης (Δ.Ε.Δ.Α)/ Ειδικές Διαγνωστικές Επιτροπές Αξιολόγησης (Ε.Δ.Ε.Α.), οι Διευθυντές/ντριες, Προϊστάμενοι/ες των δημόσιων σχολικών μονάδων και οι γονείς των μαθητών/τριών για την εφαρμογή των ακόλουθων οδηγιών όπως και των επισημάνσεων του Κεφαλαίου Γ΄ σχετικά με την υποβολή και την τεκμηρίωση των αιτημάτων:

α) έγκρισης παράλληλης στήριξης - συνεκπαίδευσης,

β) έγκρισης στήριξης από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) και

γ) έγκρισης στήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή, μαθητών/τριών για το διδακτικό έτος 20232024.  

 Έγκριση «παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης» 

Η έγκριση για παροχή «παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης» για το διδακτικό έτος 2023-2024 κατόπιν αιτήματος του/της γονέα, αφορά σε μαθητές/τριες Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης που φοιτούν σε σχολικές μονάδες του δημοσίου αρμοδιότητας του ΥΠΑΙΘ, για τους/τις οποίους/ες έχει εκδοθεί ανάλογη γνωμάτευση-εισήγηση από το ΚΕ.Σ.Υ./ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ή από Δευτεροβάθμιες Επιτροπές Διεπιστημονικής Αξιολόγησης (Δ.Ε.Δ.Α.) / Ειδικές Διαγνωστικές Επιτροπές Αξιολόγησης (Ε.Δ.Ε.Α.), της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, η οποία βρίσκεται σε ισχύ και καλύπτει το διδακτικό έτος 20232024.

Έγκριση αιτήματος «ΝΕΑΣ» παράλληλης στήριξης –συνεκπαίδευσης:

 1. ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ-ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ:

Αφορά στις περιπτώσεις μαθητών/τριών για τους/τις οποίους/ες υποβάλλεται για πρώτη φορά αίτημα για έγκριση παροχής «παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης», κατόπιν ανάλογης γνωμάτευσης από ΚΕΔΑΣΥ ή ΔΕΔΑ/ΕΔΕΑ σε ισχύ.  

2. ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ – ΝΕΑ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ/ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

  Αφορά στις περιπτώσεις μαθητών/τριών για τους/τις οποίους/ες εκδόθηκε νέα γνωμάτευσηεισήγηση από το ΚΕΔΑΣΥ ή την ΔΕΔΑ/ΕΔΕΑ κατόπιν επαναξιολόγησης. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι μαθητές/τριες που διαθέτουν γνωμάτευση η οποία έχει εκδοθεί πριν τις 03/08/21 (έναρξη ισχύος του ν.4823/2021 (Α΄ 136) και, που σύμφωνα με το άρθ. 234 του ιδίου, δεν θίγεται η ισχύς της) θα πρέπει να επαναξιολογηθούν στην αλλαγή βαθμίδας.  Σημείωση: Η μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο (Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση) όπως και από το Γυμνάσιο στο Λύκειο (Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) αφορά στην ίδια βαθμίδα Εκπαίδευσης.      

 Έγκριση αιτήματος «ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ» παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης:

Αφορά στις περιπτώσεις μαθητών/τριών, οι οποίοι/ες έχουν λάβει έγκριση για παροχή «παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης» κατά το παρελθόν με την ίδια γνωμάτευση - εισήγηση που βρίσκεται σε ισχύ, ανεξάρτητα από την υλοποίησή της ή όχι και που το ζητούμενο προς κάλυψη σχολικό έτος (2023-2024) συμπεριλαμβάνεται στην εισήγηση της ισχύουσας γνωμάτευσης.   «Παιδαγωγική έκθεση αξιολόγησης»: Για τις περιπτώσεις μαθητών/τριών που αιτούνται «ΑΝΑΝΕΩΣΗ» της παροχής «παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης», ανεξάρτητα από την υλοποίησή της ή όχι τα προηγούμενα σχολικά έτη, απαιτείται η σύνταξη παιδαγωγικής έκθεσης αξιολόγησης από τον εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης - συνεκπαίδευσης ή/και από τον εκπαιδευτικό της τάξης, η οποία λαμβάνει έναν μοναδικό εμπιστευτικό αριθμό πρωτοκόλλου και διαβιβάζεται προς το αρμόδιο ΚΕΔΑΣΥ με ευθύνη της σχολικής μονάδας που φοιτά ο μαθητής/τρια.  Για τις περιπτώσεις γνωματεύσεων-εισηγήσεων που έχουν εκδοθεί από ΔΕΔΑ/ΕΔΕΑ των Περιφερειακών Δ/νσεων Εκπ/σης, τότε η παιδαγωγική έκθεση αξιολόγησης για τον/την μαθητή/τρια διαβιβάζεται στην οικεία Δ/νση Εκπ/σης μαζί με την αίτηση του/της γονέα, με εμπιστευτικό πρωτόκολλο, προκειμένου να προωθηθεί στην αρμόδια ΠΔΕ.   Αιτήματα για ανανέωση παράλληλης στήριξης-συνεκπαίδευσης εγκρίνονται όταν το ζητούμενο προς κάλυψη σχολικό έτος (το 2023-2024 εν προκειμένω) έχει ήδη συμπεριληφθεί στην αρχική γνωμάτευση/εισήγηση, περιγραφόμενο είτε ημερολογιακά (π.χ. σχολικό έτος 2023-2024, 2024-2025 κλπ,) είτε αριθμητικά (π.χ. για τρία (3) σχολικά έτη) είτε περιφραστικά είτε με κάθε άλλο τρόπο, που αναμφίβολα καθιστά προφανή την συμπερίληψη του προς κάλυψη σχολικού έτους στην γνωμάτευση/εισήγηση, και εισηγείται θετικά το οικείο ΚΕΔΑΣΥ/ΔΕΔΑ.  

Δείτε όλη την εγκύκλιο 

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1Α_ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ_ΠΣ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1Β_ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ_ΕΒΠ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1Γ_ΑΙΤΗΣΗ ΓΟΝΕΑ_ΣΝ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 2_ΔΒ ΠΡΟΣ ΔΝΣΗ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 3_ΔΒ ΠΑΙΔΑΓ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 4_ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα