giannis_antoniou
Συγχαρητήρια του Γιάννη Αντωνίου στους Διευθυντές σχολείων και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη διεξαγωγή των εξετάσεων του Μαϊου, παρά την κυβερνοεπίθεση. Καμία αναφορά στην ταλαιπωρία των μαθητών

Ευχαριστήριες επιστολές προς τους/τις Διευθυντές/ντριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και προς τους/τις Διευθυντές/ντριες και τους/τις εκπαιδευτικούς των Λυκείων (Γενικών, Επαγγελματικών, Ειδικών κα των ΕΝΕΕΓυ-Λ),όσον αφορά στην εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (ΤΘΔΔ) στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις της περιόδου Μαΐου-Iουνίου 2023, απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του ΙΕΠ κ. Γιάννης Αντωνίου.

Ο κ.Αντωνίου κάνει αναφορά και στις κυβερνοεπιθέσεις που, σύμφωνα με το Υπουργείο, δέχθηκε η Τράπεζα Θεμάτων με αποτέλεσμα την μεγάλη ταλαιπωρία των υποψηφίων, ζητώντας την κατανόησή των Διευθυντών  για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

«Επρόκειτο για μια αναπάντεχη κατάσταση, η οποία δυσκόλεψε μεν το έργο όλων σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο δεν κατέστη ικανή να ανατρέψει την εξεταστική διαδικασία. Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν κανονικά στο πλαίσιο της σχολικής μονάδας και η επιτυχία αυτή οφείλεται στον δικό σας αποτελεσματικό χειρισμό και στη δική σας ουσιαστική συμβολή, για την οποία σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια». Στην ταλαιπωρία των ίδιων των υποψηφίων πάντως, δεν αναφέρθηκε. Ακολουθούν οι επιστολές:

Πρώτη επιστολή: Προς Διευθυντές/ντριες των σχολείων

Αξιότιμε/-η κύριε/κυρία Διευθυντά/-ντρια,

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων που διενεργήθηκαν στα Λύκεια της χώρας, μέσω της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (Τ.Θ.Δ.Δ.), αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε σε εσάς προσωπικά και σε καθέναν και καθεμιά από τους/τις συναδέλφους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στη σχολική μονάδα την οποία διευθύνετε ένα μεγάλο και εγκάρδιο «ευχαριστώ».

Η επιτυχία της Τ.Θ.Δ.Δ. να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στη διαδικασία των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων που πραγματοποιείται με τη λήξη του σχολικού έτους σε όλα τα Λύκεια της χώρας δεν είναι δυνατόν να νοηθεί χωρίς τη δική σας καθοριστική συμβολή. Χάρη στην ετοιμότητα, την οργάνωση και προπάντων το υψηλό αίσθημα παιδαγωγικής ευθύνης επιτύχατε να φέρετε εις πέρας μια εξαιρετικά απαιτητική διαδικασία, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά κάθε είδους πρόκληση. Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε, συγχρόνως, να ζητήσουμε την κατανόησή σας για την αναστάτωση που προκλήθηκε, λόγω της πρωτοφανούς κυβερνοεπίθεσης, σε εσάς και σε όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς κατά τη φετινή διαδικασία των εξετάσεων. Επρόκειτο για μια αναπάντεχη κατάσταση, η οποία δυσκόλεψε μεν το έργο όλων σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο δεν κατέστη ικανή να ανατρέψει την εξεταστική διαδικασία. Οι εξετάσεις διενεργήθηκαν κανονικά στο πλαίσιο της σχολικής μονάδας και η επιτυχία αυτή οφείλεται στον δικό σας αποτελεσματικό χειρισμό και στη δική σας ουσιαστική συμβολή, για την οποία σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Η Τ.Θ.Δ.Δ., ανεξάρτητα από τον ρόλο της στη διαδικασία της αξιολόγησης των μαθητών/-τριών, συνιστά πρωτίστως ένα δυναμικά εξελισσόμενο εκπαιδευτικό εργαλείο, η επιτυχία του οποίου ως προς την επιτέλεση του κατεξοχήν ρόλου του να υποστηρίξει το έργο των εκπαιδευτικών εξαρτάται από την ενεργό συμμετοχή του συνόλου της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η συμβολή σας στο έργο αυτό μέσα από τη συνεργασία, τη διαρκή επικοινωνία και την ανατροφοδότηση είναι πραγματικά πολύτιμη.

Παρακαλούμε πολύ να λάβουν γνώση οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας.

Δεύτερη επιστολή: Προς  Διευθυντές/ντριες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 

Αξιότιμε/-η κύριε/κυρία Διευθυντά/-ντρια,

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων περιόδου Μαΐου-Ιουνίου 2023 που διενεργήθηκαν στα Λύκεια της χώρας, μέσω της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας (Τ.Θ.Δ.Δ.), αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας για την εξαιρετική συνεργασία και την αποτελεσματικότητα με την οποία ανταποκριθήκατε εσείς και όλοι/-ες οι συνεργάτες/-ιδές σας στον κομβικό σας ρόλο, στον τομέα της υποστήριξης των σχολικών μονάδων της περιοχής ευθύνης σας.

Κατά το τρέχον σχολικό έτος η πρόκληση, την οποία κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν σαφώς μεγαλύτερη τόσο λόγω της επέκτασης της Τ.Θ.Δ.Δ. στη Γ’ τάξη Λυκείου, όσο κυρίως λόγω της συμπερίληψης μιας πληθώρας γνωστικών αντικειμένων και εξειδικεύσεων που αφορούν στους επιμέρους τομείς των ΕΠΑ.Λ. και των Λυκείων των ΕΝ.Ε.Ε.Γυ-Λ. Στο τιτάνιο αυτό έργο ανταποκριθήκατε με υψηλό αίσθημα ευθύνης, οργανωτική ετοιμότητα και επαγγελματική ευσυνειδησία αντιμετωπίζοντας με επιτυχία κάθε είδους εμπόδιο και δυσκολία. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως για την άριστη συνεργασία, την ψυχραιμία και τον αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο διαχειριστήκατε την έκτακτη κατάσταση με την οποία όλοι ήρθαμε αντιμέτωποι κατά τη διενέργεια των φετινών εξετάσεων. Η συμβολή σας στην υποστήριξη των σχολείων υπήρξε καθοριστική και για τον λόγο αυτό σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syntaksiouxos-diakopes.jpg
Κοινωνικός Τουρισμός για συνταξιούχους: Έως αύριο η υποβολή αιτήσεων
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι συνταξιούχοι του e-ΕΦΚΑ–πρώην ΟΑΕΕ που έχουν υποχρέωση καταβολής αντίστοιχης εισφοράς, ύψους 1 ευρώ, για τη...
Κοινωνικός Τουρισμός για συνταξιούχους: Έως αύριο η υποβολή αιτήσεων