Τράπεζα Θεμάτων-Παραδοχή Αντωνίου: Δεν κάναμε συζήτηση για την ενίσχυση του συστήματος
Τι παραδέχτηκε ο Γιάννης Αντωνίου, επικεφαλής του ΙΕΠ σχετικά με την ενίσχυση του συστήματος της Τράπεζας Θεμάτων

Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισαν οι μαθητές τις προηγούμενες δύο ημέρες κατά τις εξετάσεις τους, όταν η πλατφόρμα της Τράπεζας Θεμάτων «έπεσε», αφήνοντας στον «αέρα» την εκπαιδευτική κοινότητα.

Στην ΕΡΤ μίλησε το πρωί ο κ. Γιάννης Αντωνίου, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής αναφερόμενος στα κωλύματα που προέκυψαν, δείχνοντας πόσο απροετοίμαστο ήταν τελικά το σύστημα.

Μα τι συνέβη εν τέλει

Ο κ. Αντωνίου επέμεινε στο ότι τα προβλήματα υπήρξαν αποτέλεσμα κυβερνοεπίθεσης και προχώρησε, την ίδια ώρα, στην παραδοχή ότι δεν είχε γίνει ποτέ συζήτηση για ενίσχυση του συστήματος προστασίας της πλατφόρμας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χθες ξεκίνησε μία επίθεση το πρωί στις υποδομές του ΕΔΥΤΕ, όπου εκεί στεγάζεται φιλοξενείται και η Τράπεζα Θεμάτων. Αυτή αντιμετωπίστηκε με επιτυχία και σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, ωστόσο μέχρι να ομαλοποιηθεί το σύστημα σημειώθηκαν καθυστερήσεις. Η ουσία πάντως είναι ότι η επίθεση αντιμετωπίστηκε. Τα παιδιά χθες δώσανε εξετάσεις. Συμμεριζόμαστε και την αγωνία τους. Λυπούμεθα για την ταλαιπωρία. Η ουσία πάντως είναι ότι τελικά το σύστημα λειτούργησε, τα παιδιά έδωσαν εξετάσεις και από ψυχής τους ευχόμεθα καλή επιτυχία».

Καμία συζήτηση ενίσχυσης της προστασίας

Τόνισε ακόμα πως: «Υπάρχει σύστημα προστασίας, αλλά τέτοια συζήτηση για ενίσχυση του συστήματος προστασίας ποτέ δεν έγινε. Έγινε την περασμένη Δευτέρα όταν εκδηλώθηκε η επίθεση και πραγματικά αυτό το σύστημα εγκαταστάθηκε και μας προφύλαξε χθες και πολύ περισσότερο σήμερα».

«Υπήρχαν συστήματα προστασίας, αλλά αυτά τα συστήματα χτυπήθηκαν και δεν άντεξαν το μέγεθος της επίθεσης και ουσιαστικά αυτό το οποίο κάναμε σε συμφωνία με τον ΕΔΥΤΕ ήταν να ενισχυθεί το σύστημα. Οι επιθέσεις αυτές, οι οποίες έγιναν τη Δευτέρα και την Τρίτη, ήταν πάρα πολύ μεγάλες. Χρειάστηκε να ενισχυθεί το τείχος προστασίας και αυτό το κάναμε τη Δευτέρα το βράδυ», συμπλήρωσε ο κ. Ατνωνίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα