Δημόσια εκπαίδευση
«Οι αναπληρωτές ΕΒΠ συνεχίζουν να αναπληρώνουν τους ίδιους τους εαυτού τους και οι ανάγκες των σχολείων από την συγκεκριμένη ειδικότητα παραμένουν πολλές»

Η ομάδα μελών Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), με σχετική της ανακοίνωση γνωστοποιεί τα οργανικά κενά θέσεων που υπάρχουν στο κλάδο τους, αλλά και την «αναγκαιότητα να πρόσληψης αναπληρωτών αυτό το έτος».

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση:

Ομάδα Μελών ΕΒΠ

Θέμα: Σύσταση νέων οργανικών θέσεων και συμπερίληψη της ειδικότητας του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού- ΕΒΠ, ΔΕ01 στους διορισμούς που ανακοινώθηκαν.

Βάση των προσλήψεων αναπληρωτών ΕΒΠ που πραγματοποιήθηκαν από τις 26.08.2022 μέχρι και σήμερα, γίνεται κατανοητή και αυτονόητη η αναγκαιότητα σύστασης νέων οργανικών θέσεων του κλάδου ΕΒΠ. Συγκεκριμένα προσλήφθηκαν:

Στην ειδική αγωγή : Α΄ φάση 2022-2023 : 562 + 2 με  νοηματική , Β΄φάση : 113, Γ΄ φάση : 50

Στην γενική αγωγή: Α΄ φάση 2022-2023: 1005, Β΄ φάση : 145, Γ΄ φάση : 118

Η ειδικότητα του ΕΒΠ αυτή τη στιγμή έχει μόλις τρία (3) οργανικά κενά σε όλη την Ελλάδα. Ο παραπάνω αριθμός προσλήψεων σε  λειτουργικές θέσεις  ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ και στα Σχολεία Γενικής Αγωγής, δείχνει πως παρά τους διορισμούς του 2019 σε αριθμό 388 και το 2022 μόλις 17, οι αναπληρωτές ΕΒΠ συνεχίζουν να αναπληρώνουν τους ίδιους τους εαυτού τους και οι ανάγκες των σχολείων από την συγκεκριμένη ειδικότητα παραμένουν πολλές και ακάλυπτες από μόνιμο προσωπικό.

Ζητάμε :

• Την άμεση σύσταση οργανικών θέσεων σύμφωνα με τις προσλήψεις αναπληρωτών ΕΒΠ του τρέχοντος σχολικού έτους. Οι οργανικές θέσεις να συσταθούν σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων και των μαθητών και όχι από τον αριθμό μαθητών της σχολικής μονάδας (για το οποίο δεν υπάρχει κανένας σχετικός νόμος αντιστοιχίας ειδικότητας ανά αριθμό μαθητών).

• Την συμπερίληψη της ειδικότητας μας στους διορισμούς που ανακοινώθηκαν στις 25.03.2023

Το αίτημα μας υπογράφουν μέλη ΕΒΠ τα ονόματα των οποίων είναι στη διάθεση σας.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 4-12

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

εκλογές
Εκλογές Α΄ Συλλόγου Αθηνών: Κι όμως, το σκοτάδι δεν είναι ανίκητο!
Η μαζική συμμετοχή νεοδιόριστων και αναπληρωτών αποδεικνύει ότι ο σύλλογος μας δεν έχει μόνο αγωνιστικό παρελθόν αλλά και φωτεινό μέλλον. Μια νέα...
Εκλογές Α΄ Συλλόγου Αθηνών: Κι όμως, το σκοτάδι δεν είναι ανίκητο!