Σχετικά με την αγωγή του Χ. Βαϊτσίδη κατά της Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Ο Χ. Βαϊτσίδης σε κάθε νέα δικαστική προσφυγή του κατά της ΕΛΜΕ καταθέτει και νέους ανυπόστατους ισχυρισμούς για να ακυρώσει την απόφαση διαγραφής του

Σήμερα Παρασκευή 2 Ιούνη του 2023 εκδικάζεται άλλη μια δικαστική προσφυγή του Χ. Βαϊτσίδη και άλλων 24, μελών κυρίως από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, κατά της ΕΛΜΕ (η αγωγή τους κατατέθηκε στις 2/6/2022) για να ακυρώσουν την απόφαση διαγραφής του από τη μαζική Γενική Συνέλευση πού έγινε πέρσι στις 4/5/2022.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της η Ε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης έχει ήδη ενημερώσει για νέα μήνυση για δήθεν συκοφάντησή του που έκανε ο ΧΒ  στις 31/1/2023 κατά της ΕΛΜΕ, του προέδρου της ΕΛΜΕ και συναδέλφων που ήταν μάρτυρες σε προηγούμενη δίκη του εναντίον της ΕΛΜΕ.

Ο Χ.Β. και η ΔΑΚΕ, ενώ απέχουν από κάθε δράση της ΕΛΜΕ, με τις αλλεπάλληλες δικαστικές προσφυγές τους, επιδιώκουν να ακυρώσουν την απόφαση διαγραφής του ΧΒ. Έχουν αναγάγει τα δικαστήρια σε αποκλειστικό κριτή των αποφάσεων της ΕΛΜΕ. Προσπαθούν με ψέματα να παραπλανήσουν τα δικαστήρια και τον κλάδο. Έφτασαν στο σημείο να καταθέτουν όλες τις σχετικές με τη διαγραφή του ΧΒ  αποφάσεις της ΕΛΜΕ στα δικαστήρια τις οποίες παρουσιάζουν ως αποτέλεσμα εμπάθειας για το πρόσωπό του και πολιτικής σκοπιμότητας.

Την προσπάθειά τους να εμφανίσουν τον ΧΒ από θύτη ως θύμα, την έχουμε αποκαλύψει σχεδόν σε όλες τις ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ.  Αποκαλύψαμε τους ισχυρισμούς τους ότι η διαγραφή του που έγινε για την αντικαταστατική, αυταρχική, απειλητική, απρεπή, απαράδεκτη συμπεριφορά του απέναντι στην ΕΛΜΕ και τις εργαζόμενες του Δικτύου Άλφα δεν ήταν πολιτική σκευωρία, αλλά ομόφωνη απόφαση του ΔΣ και τεσσάρων παρατάξεων.

Ότι πράγματι προσκόμισε πλαστά έγγραφα για να γίνει μέλος του ΔΣ του Δικτύου Άλφα, αφού δεν υπάρχει καμία αντίστοιχη απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ. Στη ΓΣ τηρήθηκαν όλα τα άρθρα του καταστατικού τα σχετικά με την απαρτία στη ΓΣ, αφού ήταν έκτακτη ΓΣ και μαζική με τη συμμετοχή 150 συναδέλφων. Για τη διαγραφή μέλους ψηφίζουν τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της ΕΛΜΕ. Ο ΧΒ απολογήθηκε και σε συνεδρίαση του Δ.Σ. επί μιάμιση ώρα (28/4)  και στη ΓΣ που τον διέγραψε επί μισή ώρα (4/5).

Ήταν ο ίδιος και μέλη της ΔΑΚΕ που επιχείρησαν με βία, έκτροπα, και επιθέσεις σε μέλη του Δ.Σ. και συναδέλφους να διαλύσουν τη  Γ.Σ. της 5/4/2022 για να μην αποφασίσει τη διαγραφή του. Το ΔΣ δεν είχε κανέναν λόγο να επιδιώξει να διαλύσει τη ΓΣ γιατί είχε ομόφωνη πρόταση  διαγραφής που έπρεπε να επιβεβαιωθεί από ΓΣ, ενώ ό ίδιος δεν ήθελε σε καμία περίπτωση η πρόταση  διαγραφής του να γίνει απόφαση του κλάδου.

Α. Για να δικαιολογήσει την πλαστογράφηση αποφάσεων της ΕΛΜΕ με τις οποίες όρισε τον εαυτό του μέλος του Δικτύου Άλφα (Δ.Α.) καταθέτει και νέα ψέματα: 

 • Ισχυρίζεται ότι ορίστηκε ως εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ το 2011 στο Δίκτυο Άλφα με απόφαση του προέδρου της ΕΛΜΕ, καθώς ο ίδιος ήταν τότε πρόεδρος της ΕΛΜΕ, γιατί έτσι γινόταν και στο παρελθόν και ότι δεν χρειαζόταν απόφαση του ΔΣ γιατί κάτι αντίστοιχο δεν προβλέπεται από το καταστατικό! Αναφέροντας το εξωφρενικό “στο καταστατικό ουδόλως αναφέρεται ότι οι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ διορίζονται με απόφαση του ΔΣ”. Άλλη μια πρωτοτυπία του ΧΒ που καταργεί τις συλλογικές διαδικασίες στα σωματεία και παραπέμπει σε νέες πρακτικές του «Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει» για τα σωματεία.
 • Ισχυρίζεται ότι ο ορισμός του είναι καταχωρημένος στα βιβλία της Ε ΕΛΜΕ, ενώ σε κανένα βιβλίο δεν υπάρχει καμία αναφορά, όπως επιβεβαίωσαν με ομόφωνη ανακοίνωση της ΕΛΜΕ όλα τα μέλη του ΔΣ.
 • Για να νομιμοποιήσει τον ορισμό του στο Δ.Α. παραποιεί ακόμη μία φορά  το καταστατικό της ΕΛΜΕ. Για  τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ παραπέμπει στην τήρηση καταστατικών άλλων φορέων, αντί του δικού της καταστατικού. Επικαλείται το άρθρο 6 του καταστατικού του Δ.Α. «εκ του οποίου προκύπτει ότι ο διορισμός μου δεν απαιτούσε απόφαση ΔΣ και συνεπώς ουδεμία διάταξή του παραβίασα»
 • Φυσικά δεν διστάζει να παραποιήσει και το καταστατικό του Δ. Α. γιατί στο άρθρο 6 στο οποίο αναφέρεται ότι οι θέσεις είναι θεσμικές, σημαίνει ότι ο θεσμός (νομικό ή δημόσιο πρόσωπο) λαμβάνει μία απόφαση. Οι αποφάσεις στα νομικά και δημόσια πρόσωπα λαμβάνονται από τα Δ.Σ. των φορέων του. Για αυτό άλλωστε όπως επιβεβαιώθηκε και από την απόφαση της νομικής υπηρεσίας του ΟΚΑΝΑ σε ερώτημα του Δ.Σ. του Δικτύου Άλφα, όταν ο ΧΒ προσπάθησε να διώξει την ΕΛΜΕ από το Δ.Α. και να πάρει τη θέση του προέδρου σε αυτό ως εκπρόσωπος πλέον του Δήμου Αμπελοκήπων, δεν τα κατάφερε. Ο ΟΚΑΝΑ αποφάνθηκε ότι η νέα εκπρόσωπος που όρισε η ΕΛΜΕ όχι μόνο μπορεί να συμμετέχει, αλλά να είναι και πρόεδρος του Δ.Α..
 • Στρέφεται κατά όλων των Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και Ελεγκτικών Επιτροπών των 11 τελευταίων χρόνων στους οποίους επιρρίπτει ευθύνες καταγράφοντας  «Εάν ήθελε υποτεθεί πως κάποιος παραβίασε το καταστατικό και θα έπρεπε να κληθεί σε απολογία, τότε είναι αυτά τα μέλη» … «που ενέκριναν τη συμμετοχή μου και όλες οι ΓΣ ενέκριναν τα πεπραγμένα όλων των ΔΣ από το 2011 έως και σήμερα». Δεν έχουν τέλος τα ψέματα του ΧΒ γιατί μόνο στις εκλογές του 2022 εγκρίθηκε από το ΔΣ και την εκλογοαπολογιστική ΓΣ της ΕΛΜΕ η δράση της στο ΔΑ και άρα κι η διαγραφή του, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρξαν αντίστοιχες αποφάσεις έγκρισης απολογισμών του ΔΑ ούτε στα ΔΣ, ούτε στις ΓΣ της ΕΛΜΕ, ούτε στις ΕΕ (όπως προκύπτει από τα αντίστοιχα πρακτικά). Πουθενά   δεν αναφέρεται ότι τα όργανα αυτά ασχολήθηκαν με τη δράση του ΧΒ και την ενέκριναν κιόλας, όπως ισχυρίζεται!
 • Έγινε γνωστό  ότι “εκπροσωπούσε” την ΕΛΜΕ στο Δ.Α όταν οι εργαζόμενες του ΔΑ αναζήτησαν τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ μην αντέχοντας τη συμπεριφορά του. Ψευδώς αναφέρει ότι ήταν υποχρέωση της Ε ΕΛΜΕ ο ορισμός εκπροσώπου της στο ΔΑ. Ο ίδιος τροποποίησε το καταστατικό του Δ.Α. το 2015, χωρίς να γνωρίζει τίποτε κανένα ΔΣ της ΕΛΜΕ, προκειμένου να ανελιχθεί στη θέση του προέδρου, καθώς μέχρι τότε πρόεδρος μπορούσε να είναι μόνο ο εκπρόσωπος του δήμου Αμπελοκήπων. Κανένα ΔΣ της ΕΛΜΕ δεν συμμετείχε σε εκδηλώσεις του ΔΑ, ούτε είχε επικοινωνία με το ΔΑ, αφού όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων ο ΧΒ έσβηνε τα email του ΔΑ προς την ΕΛΜΕ καθώς από παλιότερα ήταν διαχειριστής του email της ΕΛΜΕ.

Β.  Συνεχίζει τη συκοφάντηση των εργαζομένων του Δικτύου Άλφα:      

 • Χαρακτηρίζει «ασύστολα ψεύδη από το νυν ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ» τις καταγγελίες από τις εργαζόμενες, όμως όχι μία, αλλά τρεις είναι οι καταγγελίες τους για τη συμπεριφορά του. Η πρώτη καταγγελία έγινε από όλες τις εργαζόμενες (6 στον αριθμό), στο Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Α. όταν διαπιστώθηκε ότι το Δ.Σ. της Ε΄ΕΛΜΕ δεν γνώριζε την εκπροσώπησή της από τον Χ.Β. και όταν κατόπιν της αντικατάστασής του από την ΕΛΜΕ, ο Χ.Β. ορίστηκε εκπρόσωπος του Δήμου Αμπελοκήπων και αντιλήφθηκαν την πραξικοπηματική επιδίωξή του να συνεχίσει να είναι πρόεδρος ως εκπρόσωπος πλέον του Δήμου Αμπελοκήπων παραβιάζοντας τις πάγιες διαδικασίες για τη σύνθεση του Δ.Σ. του Δικτύου Άλφα. Άλλη μία φορά οι εργαζόμενες, αφού συμβουλεύτηκαν δικηγόρο, ομόφωνα τον κατήγγειλαν για την απρεπή συμπεριφορά του. Η τρίτη, ομόφωνη και αυτή καταγγελία τους, έγινε στη ΓΣ που αποφάσισε τη διαγραφή του.
 • Για να υποβαθμίσει τις καταγγελίες εναντίον του από τις εργαζόμενες  ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενες τον κατήγγειλαν γιατί «ανήκουν στον ίδιο ακριβώς ιδεολογικό χώρο με τον Ζαγανίδη»! Ο ΧΒ μονότονα επαναλαμβάνει ότι οι λόγοι της διαγραφής του είναι πολιτικοί. Το γεγονός όμως ότι όλες μαζί οι εργαζόμενες τον καταγγέλλουν και ομόφωνα γίνονται οι καταγγελίες τους αποδεκτές από το ΔΣ της ΕΛΜΕ καταρρίπτει όσα ισχυρίζεται ότι η διαγραφή του γίνεται για ιδεολογικούς και πολιτικούς λόγους.
 • Για να μειώσει την ισχύ των όσων καταγράφουν οι εργαζόμενες για την άθλια συμπεριφορά του απέναντί τους θεωρεί ότι με τις καταγγελίες «αναδεικνύεται η εμπάθεια των συγκεκριμένων στο πρόσωπό μου». Την εμπάθεια όμως απέναντί του επικαλείται και για τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ! Φυσικά αποκρύπτει ότι εναντίον του υπάρχουν αποφάσεις από το σωματείο εργαζομένων στα κέντρα πρόληψης ανά την Ελλάδα και του Ζ΄ ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης γιατί τότε θα είχαμε περίσσευμα εμπάθειας για το πρόσωπό του μετά από τόσες πολλές αποφάσεις εναντίον του!  
 • Η ασυδοσία και η αλαζονεία που τον διακρίνει δεν έχει όρια όταν ομόφωνες καταγγελίες, ιδιαίτερα αυτή για την απρεπή συμπεριφορά του, αντιμετωπίζονται ως μη γενόμενες. Επικαλείται ότι όσα του καταμαρτυρούν οι εργαζόμενες είναι «πλήρως αόριστα και γενικά ζητήματα». Ας απολογηθεί επιτέλους γραπτώς και προς όλους τους εκπαιδευτικούς για όσα καταγγέλλεται από τις εργαζόμενες και μεταξύ αυτών: για το ότι επεδείκνυε συνεχώς «κλιμακούμενο μέγεθος ασέβειας.. απέναντι σε πρόσωπα και θεσμούς..», για έλλειψη σεβασμού απέναντι στο γυναικείο φύλο και την εργασία μας, εγωισμός, υποτιμητικά σχόλια, απαξιωτική στάση, προσπάθεια διάσπασης της ομάδας», «για το ότι τον είδαμε να ανεβοκατεβαίνει, εν μέσω πανδημίας,  στην Αθήνα για συνεδριάσεις του οργάνου αυτού και για επαφές με βουλευτές και υπουργούς όπως έλεγε, και να ξοδεύει χρήματα της υπηρεσίας, χωρίς πάντα… να έχουμε τις σχετικές προσκλήσεις». Αξιοποιούσε τον εξοπλισμό του χώρου για δικές του εργασίες, μιλούσε και συμπεριφερόταν στη γραμματέα σα να ήταν υπάλληλός του. «Αντιμετωπίσαμε μια κριτική και ελεγκτική στάση και μία αδικαιολόγητη προσπάθεια άσκησης εξουσίας η οποία επιδεινωνόταν όταν ερχόταν φορτισμένος από δικές του εργασίες», κ.ά.  
 • Συνεχίζει να αρνείται να δώσει και την παραμικρή εξήγηση για την απρεπή συμπεριφορά του απέναντι στις εργαζόμενες και αναφέρει ότι «ουδόλως οχλήθηκα εγγράφως από κάποια από αυτές και ουδέν έγγραφο μου δόθηκε». Αποκαλυπτικές είναι όμως οι εργαζόμενες που αναφέρουν στην καταγγελία τους (23/3/2022) «ότι στο παρελθόν είχαν συμβουλευτεί δικηγόρο για τον χειρισμό της συμπεριφοράς του Χ.Β. και αποφάσισαν σε πρώτη φάση να τον καλέσουν και να του διαβάσουν κείμενο προειδοποιώντας για την επιφύλαξή τους για το μέλλον». Το ίδιο αποκαλύπτει και η γενικευμένη επίθεση κι οι απειλές που δέχθηκαν από μέλη της ΔΑΚΕ στη ΓΣ οι εργαζόμενες που έγιναν ακριβώς για να τις τρομοκρατήσουν και να μην αποκαλύψουν όλα τα αίσχη της συμπεριφοράς του.
 • Ισχυρίζεται ότι «κλήθηκα να απολογηθώ για δύο θέματα παντελώς άσχετα με την συνδικαλιστική μου ιδιότητα … που δεν αφορούσαν την Ε΄ΕΛΜΕ και ίσως θα την αφορούσαν, μόνον εάν υπήρχε κάποια βάσιμη καταγγελία στο πρόσωπό μου… και μάλιστα υπήρχε εις βάρος μου κάποια δικαστική απόφαση που να έχει κρίνει αμετάκλητα αυτή την καταγγελία πρωθύστερα». Αρνείται στην ΕΛΜΕ ότι μπορεί να συζητάει για την συμπεριφορά του (“δεν είχα υποχρέωση να δώσω εξηγήσεις για τη θητεία μου σε ΓΣ, ούτε το ΔΣ είχε δικαίωμα να με καλέσει να απολογηθώ”, θεωρεί ότι “είναι αναρμόδιο το ΔΣ της ΕΛΜΕ” για την εξέταση της δράσης του στο ΔΑ)  και εισάγει νέα ήθη στα σωματεία ότι δεν μπορούν να συζητούν και να κρίνουν τους εκπροσώπους τους! Φυσικά και η συμπεριφορά του αφορά την ΕΛΜΕ εφόσον την εκπροσωπεί και έπρεπε να συζητηθεί και να ενημερωθούν όλα τα μέλη της ΕΛΜΕ για το πώς λειτούργησε ο  υποτιθέμενος εκπρόσωπός τους, και πολύ περισσότερο εφόσον υπήρχε θέμα καταστρατήγησης των στόχων του σωματείου.  

Γ. Μηνύει τώρα και τους μάρτυρες που υπερασπίστηκαν τις αποφάσεις της ΕΛΜΕ για τη διαγραφή του, τις οποίες και με ένορκες καταθέσεις τους τις επιβεβαίωσαν:

 • Ο Χ.Β. στις 31/1/2023 με νέο μπαράζ ανυπόστατων ισχυρισμών μήνυσε τους μάρτυρες της ΕΛΜΕ για συκοφαντική δυσφήμιση και τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ, Χρήστο Ζαγανίδη για ηθικό αυτουργό και οργανωτή για τη δήθεν συκοφάντησή του. Η πρωτοφανής αυτή ενέργειά του υποδηλώνει τον αντιδραστικό του κατήφορο στην προσπάθειά του να ακυρώσει πάση θυσία τη διαγραφή του.
 • Καταθέτει στα δικαστήρια όλες τις σχετικές ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ, αντί ο ίδιος και η παράταξή του να τις αντικρούσουν με στοιχεία μέσα στον κλάδο. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν έχει καταθέσει εγγράφως κανένα υπόμνημα στην ΕΛΜΕ και στον κλάδο που να αποδεικνύει ότι δεν ισχύουν τα όσα εγγράφως η ΕΛΜΕ τον καταγγέλλει για τη συμπεριφορά του. Δεν αποδέχεται τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων της ΕΛΜΕ και τον συλλογικό τρόπο με τον οποίο αποφασίζονται.
 • Ο Χ.Β. δεν έχει κανένα ενδοιασμό, προκειμένου να πετύχει την ακύρωση της απόφασης διαγραφής του, απροκάλυπτα διαστρεβλώνει την πραγματικότητα  και τα έκτροπα που έκαναν οι ίδιοι στη ΓΣ για να μην πάρει απόφαση διαγραφής του, τα αποδίδει στα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ.  Είναι γνωστό σε όλους που παραβρέθηκαν στη ΓΣ ότι κανένας από τους χαρακτηρισμούς που ισχυρίζεται ότι ειπώθηκαν από τα μέλη του ΔΣ εναντίον του και κατά μελών της ΔΑΚΕ δεν ισχύει. Δεν ειπώθηκε από κανένα μέλος του Δ.Σ. : “σκάστε φασίστες”, “ζώα”, “βουλώστε το, ρε αλήτες” “να ψοφήσετε κοπρόσκυλα”, “μη διαμαρτύρεστε φασίστες”, ότι τα μέλη του ΔΣ υποκινούσαν τρίτα πρόσωπα να εξυβρίζουν με φράσεις “τέλειωνε, ρε φασίστα, να ψηφίσουμε”, “γιατί σταμάτησες, ρε φασίστα”, “δεξιοί μαλάκες”, “αυτά που ξέρετε να τα ξεχάσετε, δεν κάνει κουμάντο εδώ ο Μητσοτάκης, αλλά εγώ”!!!
 • Ο Χ.Β. συνεχίζει να παραβιάζει το καταστατικό και σέρνει την ΕΛΜΕ και τους μάρτυρες της ΕΛΜΕ στα δικαστήρια. Η ΕΛΜΕ κατέγραψε και αυτό υπερασπίστηκαν οι μάρτυρες της ΕΛΜΕ, ότι δεν εργάζεται σε σχολείο παρόλο που έχασε τη συνδικαλιστική του ιδιότητα. Αυτό επιβεβαιώνει η απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ (29/8/2022), ότι δεν είναι πλέον μέλος της και έπρεπε,  την επομένη κιόλας, να εργάζεται σε σχολείο με πλήρες ωράριο. Δεν εργάστηκε ούτε μία ώρα από τις 29/8/2022 έως τις 19/12/2022, όπως όφειλε ο ίδιος και θα έπρεπε να γίνει με άμεση παρέμβαση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 • Δεν αποτελεί συκοφαντική δυσφήμιση του Χ.Β. η ενημέρωση των συναδέλφων και τα ΜΜΕ. Τα έργα και οι μέρες του Χ.Β. δεν μπορούν να μένουν κρυφά από τους συναδέλφους. Οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν και  ενημερώνονται για την αντικαταστατική και απαράδεκτη συμπεριφορά του Χ.Β., για τις συνεχείς μηνύσεις του κατά της ΕΛΜΕ, και τώρα κατά μαρτύρων της ΕΛΜΕ.
 • Παρουσιάζει όλες τις ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ σχετικές με τη διαγραφή του ότι σκοπό έχουν δήθεν να αμαυρώσουν το όνομά του και ότι είναι αποτέλεσμα εμπάθειας. Είναι ομόφωνες αποφάσεις και όχι αποτέλεσμα εμπάθειας.
 • Κατέθεσε στα δικαστήρια όλες τις σχετικές ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ για τη διαγραφή του και τις παρουσιάζει όχι μόνο ως αποτέλεσμα εμπάθειας, αλλά και σκευωρίας και πολιτικής σκοπιμότητας από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ προς το πρόσωπό του, ενώ αποτελεί προσπάθεια για να αμφισβητήσει την πιο μαζική Γενική Συνέλευση και με ισχυρή την απόφαση διαγραφής του.
 • Απέφυγε να παρουσιάσει ή και να πει έστω και μία κουβέντα για τις δύο ενυπόγραφες μαζικές διαβεβαιώσεις καταθέσεις μελών της ΕΛΜΕ που συμμετείχαν στη Γ.Σ., μία 55 μελών και άλλη μία 85 μελών. Αυτές επιβεβαιώνουν τις ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ τις σχετικές με τη διαγραφή του, καθώς και όλα τα έκτροπα και τις επιθέσεις τους που έκανε ο ίδιος και μέλη της ΔΑΚΕ για να διαλύσουν τη Γ.Σ. Δεν λέει κουβέντα για την απόρριψη δύο φορές των ασφαλιστικών μέτρων που έκανε κατά της ΕΛΜΕ για να μην ισχύσει η διαγραφή του, ούτε για την απόφαση που προσωρινά του επιτρέπει να συμμετέχει στην ΕΛΜΕ και δικαιώνει την ΕΛΜΕ  για τους λόγους διαγραφής του.

Συνεχίζει σε όλες τις μηνύσεις του την απαξιωτική στάση προς όλα τα μέλη του ΔΣ παρουσιάζοντάς τα να άγονται και φέρονται από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ και να μην έχουν προσωπική άποψη και βούληση. «Το ΔΣ αποφασίζει εδώ και ένα έτος ομόφωνα, διότι αποτελείται από μέλη ανήκοντα στην ιδεολογική ομάδα του Χρήστου Ζαγανίδη», καταγράφει και για να επιβεβαιώσει ότι καμία συλλογική απόφαση δεν σέβεται, γράφει «ότι η ομοφωνία μάλλον είναι φασίζουσα». Τολμά τέτοιους χαρακτηρισμούς, ενώ οργάνωσε τη διάλυση της ΓΣ, επιτέθηκε και  χτύπησε συναδέλφους, απείλησε, έσπρωξε… Οι χαρακτηρισμοί με τους οποίους ονομάζει τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ, όπως «κλήθηκα να απολογηθώ… από έναν τύπο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς», δεν επιβεβαιώνουν μόνο το μένος και την εμπάθειά του προς τον Χ. Ζαγανίδη, αλλά αποκαλύπτουν τις προθέσεις του και τις πολιτικές του σκοπιμότητες.

Ο Χ. Β. και η ΔΑΚΕ καμία σχέση δεν έχουν με συλλογικές αρχές και αξίες που υπερασπίστηκαν στη μαζική ΓΣ στις 4/5 οι εκπαιδευτικοί, που παρά τα έκτροπα και τις επιθέσεις που εξαπέλυσε ο Χ.Β. και τα μέλη της ΔΑΚΕ κατά των μελών του ΔΣ, εκπαιδευτικών και εργαζομένων του Δικτύου Άλφα για να διαλύσουν τη ΓΣ, παρέμειναν μέχρι το τέλος και με μεγάλη πλειοψηφία ψήφισαν τη διαγραφή του.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ η απόφαση της ΓΣ με τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων μας προωθεί αρχές και αξίες που πρέπει να καθορίζουν τη δράση των σωματείων και των εκπροσώπων τους, γνήσιας έκφρασης, ανιδιοτελούς προσφοράς και ηθικής συνδικαλιστικής στάσης, αντί συμμετοχής για εξυπηρέτηση συμφερόντων, προσωπικού ωφελιμισμού, αυτοπροβολής και σχέσεων εξουσίας.

Η απόφαση διαγραφής του ΧΒ είναι ισχυρή και θα αποτελεί ορόσημο στη δράση της ΕΛΜΕ και στον αγώνα που δίνουμε για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και της εργασίας μας και κανείς δεν μπορεί να την αγνοεί. Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα των εκπαιδευτικών να αποφασίζουν μέσα από ΓΣ των ΕΛΜΕ, ισχυρές τις αποφάσεις των ΓΣ και αυτές τις αρχές συνεχίζουμε να υπερασπίζουμε!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

taksi
Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί κατάλογοι των αιτήσεων εισαγωγής
Αναλυτικά η ενημέρωση αιτούντων για εισαγωγή στα Πρότυπα (Π.Σ.), Πειραματικά (ΠΕΙ.Σ.) ή Εκκλησιαστικά Σχολεία (Ε.Κ.)
Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά Σχολεία: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί κατάλογοι των αιτήσεων εισαγωγής