santorini stegi ekpaideutikoi
Εκπαιδευτικοί Σαντορίνης: Δεν έλαβαν ακόμα το οικονομιό βοήθημα για τη στέγασή τους επειδή υπάρχει αντιπαράθεση στους Δήμους...

Ομηροι της διαμάχης μεταξύ δύο Δήμων της Σαντορίνης έχουν πέσει οι...εκπαιδευτικοί του νησιού, που εδώ και 9 μήνες δεν έχουν λάβει , όπως καταγγέλλουν, το επίδομα στέγασης (οικονομικό βοήθημα) που τους είχαν υποσχεθεί!

«Ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Θηρασιάς υποστηρίζει με καημό πως η κοινότητά του είναι εντελώς παραμελημένη μιας και ο Δήμος Θήρας καιρό τώρα δεν ικανοποιεί κανένα αίτημά του για τη βελτίωση των υποδομών του μικρού νησιού της Θηρασιάς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την άρνηση του προέδρου να συναινέσει σε μία σειρά ζητημάτων του Ιδρύματος, μεταξύ άλλων και της χορήγησης βοηθήματος στους εκπαιδευτικούς. Ουσιαστικά είμαστε οι παράπλευρες απώλειες της παραπάνω αντιπαράθεσης! Ως πότε όμως θα συνεχίζεται αυτό; Ως πότε θα είμαστε όμηροι και θύματα αυτής της μάλλον προσωπικής αντιπαράθεσης; Ως πότε οι αρμόδιοι φορείς θα μας εμπαίζουν και θα μας περιφρονούν;», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί με αγανάκτηση...

Και αυτα την ίδια στιγμή που στη Ρόδο,  μετά απο τις κινητοποιήσεις των αναπληρωτών για τη στέγαση, τελικά φαίνεται πως εξασφαλίστηκε το ποσό των 150.000€ από τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους του Δήμου Ρόδου, προκειμένου να δοθεί ως επίδομα ενοικίου σε όλους τους αναπληρωτές Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης για το έτος 2022-23.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ήταν αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου όταν ο Δήμαρχος Σαντορίνης απαντώντας στην απεγνωσμένη έκκληση για βοήθεια στα ΜΜΕ για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης που συναντήσαμε όσοι ήρθαμε για να προσφέρουμε στα σχολεία του νησιού, διατυμπάνιζε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha με πρωτοφανή βεβαιότητα και σιγουριά πως όχι μόνο δεν είμαστε ανεπιθύμητοι στο νησί αλλά θα δινόταν κιόλας σε όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς του νησιού ένα οικονομικό βοήθημα που περίπου θα κυμαινόταν σε ένα ποσό άνω των 300Ε. Μάλιστα στη σχετική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τότε λίγες μέρες αργότερα ο Δήμαρχος μας διαβεβαίωνε πως το βοήθημα αυτό θα δινόταν Φεβρουάριο με Μάρτιο. Σήμερα μπήκαμε στον Ιούνιο, δηλαδή 9 μήνες μετά, και αυτή η συγκεκριμένη ελάχιστη οικονομική στήριξη δε μας έχει ακόμη δοθεί! Τα χρήματα υπάρχουν! Οι λόγοι όμως που δε δίνεται είναι καθαρά πολιτικοί και εμείς είμαστε τα θύματα μιας ακόμη πολιτικής αντιπαράθεσης!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Τα προηγούμενα χρόνια (με εξαίρεση την περίοδο του κορωνοϊού) το συγκεκριμένο επίδομα δινόταν από τα έσοδα του Τελεφερίκ Σαντορίνης «Ίδρυμα Λούλας & Ευαγγέλου Νομικού». Πρόκειται για έναν κοινωφελή οργανισμό, το ΔΣ του οποίου αποτελείται από Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων. Προκειμένου να ισχύσει ένα ψήφισμα η απόφαση οφείλει να είμαι ομόφωνη με άλλα λόγια να υπερψηφιστεί από όλα τα μέλη. Και κάπου εδώ ξεκινά η τραγωδία για το ζήτημα του οικονομικού βοηθήματος των αναπληρωτών.

Ο Πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Θηρασιάς υποστηρίζει με καημό πως η κοινότητά του είναι εντελώς παραμελημένη μιας και ο Δήμος Θήρας καιρό τώρα δεν ικανοποιεί κανένα αίτημά του για τη βελτίωση των υποδομών του μικρού νησιού της Θηρασιάς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την άρνηση του προέδρου να συναινέσει σε μία σειρά ζητημάτων του Ιδρύματος, μεταξύ άλλων και της χορήγησης βοηθήματος στους εκπαιδευτικούς. Ουσιαστικά είμαστε οι παράπλευρες απώλειες της παραπάνω αντιπαράθεσης! Ως πότε όμως θα συνεχίζεται αυτό; Ως πότε θα είμαστε όμηροι και θύματα αυτής της μάλλον προσωπικής αντιπαράθεσης; Ως πότε οι αρμόδιοι φορείς θα μας εμπαίζουν και θα μας περιφρονούν; Κάτι πρέπει να συμβεί! Διεκδικούμε τη χορήγηση του συγκεκριμένου οικονομικού ποσού ως μία έσχατη, ελάχιστη αλλά κυρίως έμπρακτη βοήθεια! Θα θέλαμε να γίνει κατανοητό ότι σε καμία περίπτωση η πρόθεσή μας δεν είναι να εμπλακούμε στην προαναφερθείσα τοπική πολιτική διένεξη. Εάν πράγματι οι ιθύνοντες επιθυμούν να συνεχίσουν να έρχονται εκπαιδευτικοί στο νησί παρά τις πρωτόγνωρα αντίξοες που έχουν να αντιμετωπίσουν, θα πρέπει να ενσκήψουν στο πρόβλημά μας με τη στοιχειώδη ενσυναίσθηση προς όφελος όλων και κυρίως των παιδιών!

Καλούμε τον πρόεδρο της Θηρασιάς να ανταποκριθεί με σύνεση στο δίκαιο αίτημά μας!

Καλούμε το Δήμαρχο Θήρας να φανεί συνεπής στις δηλώσεις του!

Ομάδα Αναπληρωτών και Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών και EEΠ-ΕΒΠ Σαντορίνης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δημοτικά Σχολεία: Αλλάζει το ωράριο αποχώρησης των μαθητών

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα