Στέγαση εκπαιδευτικών στα νησιά: Παρέμβαση της ΕΛΜΕ Χανίων στο Δήμο
Ζητά να λυθεί το πρόβλημα της στέγασης που είναι οξύ και στα Χανιά

Είναι γνωστό το πρόβημα της στέγασης των εκπαιδευτικών στα τουριστικούς προορισμούς της χώρας, όπου συχνά πληρώνουν υπέρογκα ενοίκια και επιπλέον καλούνται να αγκαταλείψουν τα σίτια που ενοικιάζουν προτούντελειώσει η σχολική χρονιά, προκιεμένου να ενοικιαστούν σε τουρίστες.

Το πρόβλημα είναι έντονο και στα Χανιά, όπου η τοπική ΕΛΜΕ αποφάσισε να παρέμβει στο Δήμο και να ζητήσει την επίλυσή του. Για το λόγο αυτόν, ζητά από τους εκπαιδευτικούς που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα και πιέζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια που διαμένουν για να χρησιμοποιηθεί ως τουριστικό κατάλυμα, να επικοινωνήσουν με την ΕΛΜΕ

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χανίων

Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια οι εκπαιδευτικοί και ειδικά οι αναπληρωτές, είναι το πρόβλημα της στέγασης. Όχι μόνο δυσκολεύονται να βρουν σπίτι στο μέρος που καλούνται να υπηρετήσουν, όχι μόνο καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα σε σχέση με τον μισθό τους ενοίκια, αλλά συχνά καλούνται να εγκαταλείψουν το σπίτι που ενοικιάζουν, για να χρησιμοποιηθεί ως τουριστικό κατάλυμα, πριν ακόμη ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά. Το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα αυξημένο σε τουριστικές περιοχής όπως ο νομός Χανίων.

Αν κάποιος συνάδελφος αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα και πιέζεται να εγκαταλείψει το σπίτι που διαμένει για να χρησιμοποιηθεί ως τουριστικό κατάλυμα, παρακαλείται να στείλει mail στην ΕΛΜΕ ([email protected]), αν δυνατόν μέχρι την Τρίτη 30/5/2023 αναγράφοντας ονοματεπώνυμο και σχολείο τοποθέτησης.

Θα γίνει παρέμβαση στο Δήμο από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων σε συνεργασία με τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό με σκοπό τη διευθέτηση του.

--

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Θέλετε να χάσετε 2 - 4 κιλά σε μία εβδομάδα; Αυτή είναι η ιδανική δίαιτα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ypotrofos
Απίστευτο! Η 18χρονη που γεννήθηκε στη φυλακή και έγινε δεκτή στο Χάρβαρντ με πλήρη υποτροφία
Στην αίτησή της, η μαθήτρια μοιράστηκε τη συγκλονιστική ιστορία ζωής της. Η εισαγωγική φράση έγραφε: «Η ζωή μου στη φυλακή».
Απίστευτο! Η 18χρονη που γεννήθηκε στη φυλακή και έγινε δεκτή στο Χάρβαρντ με πλήρη υποτροφία
panpatrwn.jpg
Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά Εκπ/κών 2023: Νέες Υποτροφίες
Σε ποια μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως που πραγματοποιούνται από Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο (ΔΕΝ χρειάζονται ΔΟΑΤΑΠ) μπορείτε να διεκδικήσετε...
Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά Εκπ/κών 2023: Νέες Υποτροφίες