«Θαύμα» στη Ρόδο: Ο Δήμος βρήκε 150.000 για επίδομα ενοικίου σε όλους τους αναπληρωτές!
INTIME NEWS
Μετά από τις πιέσεις, τις διαμαρτυρίες και τις διεκδικήσεις τους - Τι θα γίνει στα άλλα τουριστικά νησιά;

Θαύμα! Στη Ρόδο μετά απο τις κινητοποιήσεις των αναπληρωτών για τη στέγαση, τελικά φαίνεται πως εξασφαλίστηκε το ποσό των 150.000€ από τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους του Δήμου Ρόδου, προκειμένου να δοθεί ως επίδομα ενοικίου σε όλους τους αναπληρωτές Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης για το έτος 2022-23!

Ακούει η Μύκονος; Η Κέρκυρα; Τα Χανιά; Τα άλλα τουριστικά νησιά όπου οι εκπαιδευτικοί αναγκάζονται να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους προτού τελειώσει η σχολική χρονιά για να ενοικιαστούν σε τουρίστες

Οι αναπληρωτές τη Ρόδου αλλά και η τοπική ΕΛΜΕ, ανακοίνωσαν ότι αναμένεται επίσημο Δελτίο Τύπου από τον Δήμο, όπου θα γνωστοποιηθούν τα κριτήρια και ο τρόπος με τον οποίο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.

«Σε πρώτη φάση, ενημερωθήκαμε πως θα ζητηθούν τα εξής έγγραφα: Αίτηση, Ε1, μισθωτήριο, βιβλιάριο τράπεζας (IBAN) και φωτοτυπία ταυτότητας», αναφέρουν.

Ολη η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών Ρόδου

Χαιρετίζουμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που ανταποκρίθηκαν κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς στα καλέσματά μας, τις διαμαρτυρίες και τις διεκδικήσεις μας, αλλά και όλους εκείνους που συσπειρώνονται μέχρι και σήμερα κοντά μας!

Η φετινή χρονιά ολοκληρώνεται με μία σημαντική νίκη! Κατόπιν συζητήσεων μας με τον κ. Καρίκη και της τελευταίας συνάντησής του με τους Διευθυντές Εκπαίδευσης και τους Προέδρους των Συλλόγων, πληροφορηθήκαμε πως εξασφαλίστηκε το ποσό των 150.000€ από τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους του Δήμου Ρόδου, προκειμένου να δοθεί ως επίδομα ενοικίου σε όλους τους αναπληρωτές Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης για το έτος 2022-23. Αναμένεται επίσημο Δελτίο Τύπου από τον Δήμο, όπου θα γνωστοποιηθούν τα κριτήρια και ο τρόπος με τον οποίο θα ολοκληρωθεί η διαδικασία. Σε πρώτη φάση, ενημερωθήκαμε πως θα ζητηθούν τα εξής έγγραφα: Αίτηση, Ε1, μισθωτήριο, βιβλιάριο τράπεζας (IBAN) και φωτοτυπία ταυτότητας.

Συνάδελφοι, η εξέλιξη αυτή είναι η τρανταχτή απόδειξη πως όταν κινούμαστε συλλογικά, χωρίς διαχωρισμούς, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και διαβίωσης όλων μας, μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Άλλωστε, δεν επαναπαυόμαστε, καθώς η προσφορά ενός εφάπαξ ποσού δεν λύνει το οξυμένο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Παρόλα αυτά, ανοίγεται μπροστά μας ένας δρόμος για περισσότερες διεκδικήσεις, μαζί με τους συλλόγους μας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Συνεχίζουμε δυναμικά να διεκδικούμε όσα διασφαλίζουν την ομαλή διεκπεραίωση του επαγγέλματος μας. Κάθε κατάκτηση σαν κι αυτή μας δίνει ελπίδα να προχωρήσουμε μπροστά ακόμα πιο δυναμικά…

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Η ανακοίνωση της Α' ΕΛΜΕ

Μετά τη σημερινή συνάντηση, των μελών του προεδρείου της Α' ΕΛΜΕ με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο του Δήμου Ρόδου κ. Καρίκη, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους συναδέλφους για την ικανοποίηση ενός από τα βασικά μας αιτήματα.  

Η έγκριση καταβολής οικονομικής ενίσχυσης για τη στέγαση των συναδέλφων αναπληρωτών/τριων του τρέχοντος σχολικού έτους είναι γεγονός.  

Το ποσό των 150.000€ που εγκρίθηκε για τους αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο Δήμο Ρόδου προβλέπεται να κατανεμηθεί ισόποσα στις αιτήσεις που θα υποβληθούν.  

Τις επόμενες ημέρες, θα εκδοθεί η πρόσκληση κατάθεσης δικαιολογητικών, προκειμένου οι συνάδελφοι/ισσες να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά ώστε να λάβουν την οικονομική ενίσχυση που προβλέπεται.  

Χαιρετίζουμε αυτή την ιστορική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου και ευελπιστούμε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους νησιωτικούς Δήμους της Επικράτειας. Τονίζουμε ότι υπάρχει δέσμευση, το μέτρο αυτό να έχει μόνιμη βάση και επιπλέον ότι στον επόμενο προϋπολογισμό του δήμου μας, πρόκειται να δεσμευθεί μεγαλύτερο πόσο για τις ανάγκες της νέας σχολικής χρονιάς.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε το καλύτερο για όλους τους συναδέλφους/ισσες, με επιμονή, σοβαρότητα και συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς. Ευελπιστούμε σε συνέχεια της συνεργασίας μας με το Δήμο για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε και άλλους στόχους μας, όπως η δημιουργία κατοικιών για εκπαιδευτικούς στα νησιά της Δωδεκανήσου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλοι
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης
Εκπαιδευτική πολιτική που στρεβλώνει τις σχέσεις και μεταξύ των εκπαιδευτικών και με τα παιδιά, που μαραίνει την όποια ζωντάνια, αλήθεια, αυθορμησία,...
Η παραίτηση ενός διευθυντή σχολείου και η αστοχία της "είδησης" της παραίτησης