Η Τράπεζα Θεμάτων δεν ανακεφαλαιοποιείται;
Αλήθεια, αν ήταν κανονική τράπεζα, θα είχε προκληθεί τέτοια αναστάτωση;

Απίστευτη υπήρξε χθες η ταλαιπωρία χιλιάδων μαθητών, εκπαιδευτικών αλλά και γονέων από την στιγμή που η Τράπεζα θεμάτων από την οποία οι εκπαιδευτικοί αντλούν εν μέρει το υλικό των ενδοσχολικών εξετάσεων, είχε «πέσει» από νωρίς το πρωί. Με αποτέλεσμα οι εξετάσεις, να διενεργηθούν πλημμελώς σε μεγάλο κομμάτι της χώρας και πολλοί μαθητές να γυρίσουν αργά το μεσημέρι στα σπίτια τους, άπραγοι.

Εξαντλημένοι κάνοντας υπομονή μήπως και το πρόβλημα αποκατασταθεί. Λείποντας από τα σπίτια τους στην ουσία χωρίς λόγο. Κατασπαταλώντας τον χρόνο τους μακριά από τα διαβάσματα τους, για ένα γραφειοκρατικό καπρίτσιο.

Η έστω ένα απλό τεχνικό λάθος.

Που αποδεικνύει περίτρανα πως η κρατική μηχανή «παραπαίει» σε σημαντικές λειτουργίες της. Μπορεί άραγε το γεγονός, να συνδεθεί και με την πρώτη «εργάσιμη» μέρα της υπηρεσιακής κυβέρνησης; Μπορεί. Ποιος ξέρει. Το μόνο σίγουρο είναι πως στην Ελλάδα και δη στον πολύπαθο εκπαιδευτικό χώρο, οι ανορθογραφίες δεν έχουν τελειωμό.

Ταλαιπωρώντας γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά κυρίως τους μαθητές που πιστεύουν πως είναι κάτοικοι μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας που έχει τη δυνατότητα να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες της. Αντί αυτού, όλοι αντικρίζουμε την δυσλειτουργία της κρατικής μηχανής, την στιγμή που το πολιτικό σύστημα επαίρεται για τις υψηλών προδιαγραφών ψηφιακές υπηρεσίες του…

Σήμερα εξετάσεις δεν έγιναν, επειδή σαν να λέγαμε, κόπηκε το τηλέφωνο. Και έτσι η τράπεζα δεν μπόρεσε να εξυπηρετήσει σε πολλές περιπτώσεις τις σχολικές μονάδες. Σαν τότε που οι κανονικές τράπεζες έκλειναν μη παρέχοντας όχι συναρτήσεις και χρονικές αντικαταστάσεις, αλλά χρήματα των κόπων μιας ζωής. Σάμπως βέβαια και οι μαθητικές εξετάσεις δεν είναι ο κόπος μιας ζωής;

Αλήθεια, αν ήταν κανονική τράπεζα, θα είχε προκληθεί τέτοια αναστάτωση;

Ο Διονύσης Γ. Γράψας είναι ιστορικός και εργάζεται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2024: 12 μυστικά για την επιτυχία στις εξετάσεις

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panellinies panelladikes
Πανελλαδικές: Τα μεταρρυθμιστικά ξόρκια του εξεταστικού φαντάσματος
Πριμοδοτείται και πάλι μια νέα αυταπάτη παρόμοια με αυτές των οποίων τα αποκαίδια μύρισαν γενιές και γενιές μαθητών
Πανελλαδικές: Τα μεταρρυθμιστικά ξόρκια του εξεταστικού φαντάσματος