ΒΑΣΩ ΚΙΝΤΗ
Μήνυση της Βάσως Κιντή κατά του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κατσαρού για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Στη Δικαιοσύνη απειλεί ότι θα προσφύγει με ανάρτηση της η καθηγήτρια Φιλοσοφίας και Αναλυτικής Φιλοσοφίας στο τμήμα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης του ΕΚΠΑ, Βάσω Κιντή, για την κριτική που της άσκησε σε άρθρο του ο συνεργάτης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Τάκης Κατσαρός, αναφορικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια με τίτλο «Ιδιωτικά Πανεπιστήμια; Γιατί όχι και ιδιωτικό στρατό τύπου Wagner;».

«To ήξερα ότι μπορεί να γίνουν χυδαίοι. Ο κ. Τάκης Κατσαρός, σύμβουλος του Φίλη στο Υπουργείο Παιδείας, και συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύει ότι μπορεί να αριστεύσει σε αυτό το άθλημα». Να ξέρει ότι ενημέρωσα τον δικηγόρο μου και θα κινηθώ εναντίον του δικαστικά. Γράφει στην ιστοσελίδα Alfavita που διαβάζουν πολλοί εκπαιδευτικοί: "Καθηγήτρια δημόσιου Πανεπιστημίου η κυρία Κιντή ξιφουλκεί χρόνια τώρα με υπέρμετρο ζήλο υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών. Το ίδιο και άλλοι/ες. Αν το κάνουν με το αζημίωτο, ηθικό δεν το λες, αλλά, τουλάχιστον, υπάρχει ένας λόγος. Μπορεί να θέλουν να αλλάξουν έπιπλα, κουρτίνες, μπάνιο, αυτοκίνητο και έχουν ανάγκη χρήματα" ».

«Καλοδεχούμενη η μήνυση της κυρίας Κιντή εναντίον μου» απαντά ο Τάκης Κατσαρός που πληροφορήθηκε την απόφαση της καθηγήτριας του ΕΚΠΑ να τεθούν «υπό τη δικαστική κρίση  οι διαφορετικές μας απόψεις για την κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και την κριτική που δημόσια  άσκησα για τη δικές της θέση, εναντίον του συγκεκριμένου άρθρου του  ισχύοντος Συντάγματος που αποκλείει την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων».

«Με το άρθρο μου εκφράζω προβληματισμούς για την  πιθανότητα ορισμένοι από τους υποστηρικτές αυτής της άποψης να μην εμφορούνται από τόσο αθώα και  ευγενή κίνητρα. Τίποτα πέραν αυτού» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η απάντηση του Τάκη Κατσαρού:

Καλοδεχούμενη η μήνυση της κυρίας Κιντή εναντίον μου

Με έκπληξη πληροφορήθηκα πριν λίγο από το Liberal.gr  την απόφαση της καθηγήτριας του ΕΚΠΑ κυρίας Κιντή να θέσουμε υπό τη δικαστική κρίση  τις διαφορετικές μας απόψεις για την κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και την κριτική που δημόσια  άσκησα για τη δικές της θέση, εναντίον του συγκεκριμένου άρθρου του  ισχύοντος Συντάγματος που αποκλείει την ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Γιατί, κακά τα ψέματα αυτή είναι η ουσία της αντιπαράθεσής μας  και όχι η μία  ή  άλλη αναφορά, που ξαναδιαβάζοντας το άρθρο μου δεν βρήκα ότι κάποια από αυτές θίγει  την τιμή και την υπόληψή της και κατά συνέπεια δεν δικαιολογείται η τόσο έντονη και ακραία αντίδρασή της.

ΤΑΚΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Μια αντίδραση που δείχνει πώς αντιλαμβάνεται την ελευθερία του λόγου και την άσκηση κριτικής η κυρία Κιντή.
Είναι σαφές και ρητά διατυπωμένο  στο κείμενό μου ότι το μόνο "κίνητρο" που διακρίνω στη στάση της είναι η φανατική της προσήλωση  σε μια ιδεοληπτική αντίληψη υπέρ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων.
Από εκεί και πέρα όταν αναφερόμαστε σε μια αγορά με τζίρο εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που με στρεβλό τρόπο ήδη υπάρχει,  ενώ αν γίνει πραγματικότητα το "όραμα" της κυρίας Κιντή μπορεί να γιγαντωθεί, έχει δικαίωμα κάθε πολίτης να αναρωτιέται για την ύπαρξη και άλλων κινήτρων, επιδιώξεων, άσκησης επιρροής, θεμιτού ή αθέμιτου ανταγωνισμού με τα δημόσια Πανεπιστήμια κλπ. Και να εκφράζει τη λύπη του και τον προβληματισμό του όταν βλέπει ότι δημόσιοι λειτουργοί- μέλη ΔΕΠ  που θα έπρεπε να είναι ταγμένοι στην υπεράσπιση των δημόσιων Πανεπιστημίων μας, μάχονται με ζήλο και φανατισμό αυτά να αποκτήσουν ανταγωνιστές: τους  κερδοσκόπους και τους εμπόρους της εκπαίδευσης, που καραδοκούν πότε θα "πέσει" το άρθρο 16.
Με το άρθρο μου εκφράζω προβληματισμούς για την  πιθανότητα ορισμένοι από τους υποστηρικτές αυτής της άποψης να μην εμφορούνται από τόσο αθώα και  ευγενή κίνητρα. Τίποτα πέραν αυτού.
Γιατί τώρα η κυρία Κιντή στην οποία ρητά μόνο φανατισμό και ιδεοληψία καταλόγισα και όχι κάτι επιλήψιμο ή μειωτικό της προσωπικότητάς της,  είδε τον εαυτό της σε μια γενικότερη αναφορά μου σε κίνητρα ή σκοπιμότητες είναι κατά τη γνώμη μου  λάθος της και παρανάγνωση του άρθρου μου.
Έχει κάθε δικαίωμα, βέβαια, η κυρία Κιντή   να τάσσεται υπέρ της  ιδιωτικοποίησης μέρους ή και όλης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε αντίθεση  με το ισχύον Σύνταγμα της χώρας.
Έχουμε όμως ιερή  υποχρέωση και δικαίωμα όλοι όσοι υπερασπιζόμαστε το συγκεκριμένο άρθρο του Συντάγματος, να αντιδράσουμε υπερασπιζόμενοι τη Συνταγματική τάξη και το δημόσιο Πανεπιστήμιο.
Είναι αυτά θέματα δικαστικών προστριβών;

Όχι κατά τη γνώμη μου.
Εν κατακλείδι:
- Η υπεράσπιση του Συντάγματος και του  δημόσιου Πανεπιστημίου.
- Η προστασία του αγαθού της Ανώτατης εκπαίδευσης από τα αρπακτικά της αγοράς.
Αυτό θα είναι το αντικείμενο της δικαστικής μας διαμάχης, εφόσον η κυρία Κιντή επιλέξει αυτό το δρόμο.

Αν μη τι άλλο,  θα είναι ένας  δικαστικός αγώνας με υψηλό διακύβευμα, έντονο πολιτικό και ιδεολογικό χρώμα  και πολύ ενδιαφέρον.
Θα τον απολαύσουμε.
Καλοδεχούμενη, λοιπόν, η μήνυσή σας κυρία Κιντή.

Αν, τελικά, την υποβάλλετε την αναμένω τόσο εγώ όσο και ο δικηγόρος μου.

Τάκης Κατσαρός

"To ήξερα ότι μπορεί να γίνουν χυδαίοι. Αλλά ο κ. Τάκης Κατσαρός, σύμβουλος (σ.σ. Διευθυντής)του Φίλη στο υπουργείο Παιδείας, και συνεργάτης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύει ότι μπορεί να αριστεύσει σε αυτό το άθλημα. Να ξέρει ότι ενημέρωσα τον δικηγόρο μου και θα κινηθώ εναντίον του δικαστικά".

Τη δήλωση αυτή έκανε η καθηγήτρια του ΕΚΠΑ Βάσω Κιντή, ανφορικά με άρθρο του (Διευθυντή του πρώην υπουργού Παιδείας και τομεάρχη παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κ.  Ν. Φίλη)   Τάκη Κατσαρού, στο οποίο μεταξύ άλλων  αναφέρει:
 
 "Καθηγήτρια δημόσιου Πανεπιστημίου η κυρία Κιντή ξιφουλκεί χρόνια τώρα με υπέρμετρο ζήλο υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών. Το ίδιο και άλλοι/ες. Αν το κάνουν με το αζημίωτο, ηθικό δεν το λες, αλλά, τουλάχιστον,  υπάρχει ένας λόγος. Μπορεί να θέλουν να αλλάξουν έπιπλα, κουρτίνες, μπάνιο, αυτοκίνητο και έχουν ανάγκη χρήματα.
Τι πιο εύκολο για την ΒC Partners π.χ. την ώρα που δίνει στον κ. Ροδόπουλο 215 εκ. για την εξαγορά του 85% της ΑΚΜΗΣ να διαθέσει λίγες χιλιάδες ευρώ για να φτιάξει μια ομάδα "έγκριτων" καθηγητών, ως ομάδα κρούσης, ...
[...]
Αν τόσο πολύ κόπτονται για να μένουν οι νέοι μας στην Ελλάδα, ας πιέσουν την αγαπημένη τους υπουργό Παιδείας, έξω από το γραφείο της οποίας προαυλίζονται, να καταργήσει την ΕΒΕ και  να μην κόβει κάθε χρόνο χιλιάδες παιδιά από τα Πανεπιστήμια. Πιο απλό δεν είναι αυτό;
[...]
Άσε που ορισμένοι από τους έγκριτους δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν τις κουρτίνες στο σαλόνι και τις βιβλιοθήκες όπου ασφυκτιούν (κυριολεκτικά και μεταφορικά) οι συγγραφείς της νιότης τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 25-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

σχετικά άρθρα