διαδήλωση
«Όλοι την Παρασκευή 12/5 στις 2.30μμ στην κατάθεση εξώδικου των ΕΛΜΕ στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και στο ΠΥΣΔΕ για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για την αξιολόγηση και για τις κινήσεις που γίνονται ενάντια σε αυτή.

Αναφέρεται ενδεικτικά ότι, «Σε όλες τις περιοχές το προηγούμενο διάστημα και αυτές τις ημέρες στην Αττική, τη Δυτική και Στερεά Ελλάδα, καθημερινά δυναμώνει το ρεύμα της Απεργίας – Αποχής από τα καθήκοντα που συνδέονται με την ατομική αξιολόγηση. Ταυτόχρονα, «τρώνε πόρτα» όσοι αξιολογητές τολμούν να πάνε στα σχολεία».

Παράλληλα τονίζεται η κοροϊδία που συμβαίνει εις βάρος των νεοδιόριστων με «τυράκι» την αξιολόγηση, που θα οδηγήσει στη μονιμοποίησή τους.

Τέλος, έκκληση για συμμετοχή γίνεται για «την Παρασκευή 12/5 στις 2.30μμ στην κατάθεση εξώδικου των ΕΛΜΕ στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και στο ΠΥΣΔΕ για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων».

Η ανακοίνωση

«Σε όλες τις περιοχές το προηγούμενο διάστημα και αυτές τις ημέρες στην Αττική, τη Δυτική και Στερεά Ελλάδα, καθημερινά δυναμώνει το ρεύμα της Απεργίας – Αποχής από τα καθήκοντα που συνδέονται με την ατομική αξιολόγηση. Ταυτόχρονα, «τρώνε πόρτα» όσοι αξιολογητές τολμούν να πάνε στα σχολεία, αφού οι συνάδελφοι συμμετέχουν μαζικά στις στάσεις εργασίας που έχει προκηρύξει η ΟΛΜΕ. Αυτός ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί, να πειστούν όσοι ακόμα ταλαντεύονται!

Οι εκπαιδευτικοί, δεν τρομοκρατούμαστε – δεν πτοούμαστε!

Κοροϊδεύουν τους συναδέλφους νεοδιόριστους ότι αν αξιολογηθούν  θα τελειώνουν και  θα μονιμοποιηθούν. Στην πραγματικότητα δεν τους λένε ότι μόλις άρχισαν και ότι αυτός ο δρόμος δεν έχει τελειωμό. Θα τρέμουν μια ζωή τον αξιολογητή, τον Διευθυντή και όποιον έχει σχέση με την Τριπλή αξιολόγηση του εκπαιδευτικού.

Αυτό που υπηρετεί η αξιολόγηση και αυτό αποκαλύπτει και η διεθνής πείρα παντού, ανεξάρτητα τι είδους κυβέρνηση την εφάρμοσε, είτε φιλελεύθερη, είτε νεοφιλελεύθερη, είτε σοσιαλδημοκρατική, είναι:  Το αυτόνομο και αποκεντρωμένο σχολείο, κατηγοριοποιημένο σε όλα τα επίπεδα από τις υποδομές και το προσωπικό ως και το αναλυτικό πρόγραμμα και τα βιβλία, ανταγωνιζόμενο και συγκρίσιμο με τα υπόλοιπα σχολεία. Ταξικά διαφοροποιημένο με υποταγμένο και φοβισμένο εκπαιδευτικό.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

Υπάρχει πλέον πείρα σε όλο τον κλάδο! Κάθε τι που κερδήθηκε, κερδήθηκε μέσα από αγώνες και πάλη, με συσπείρωση στα Σωματεία μας για να υπερασπιστούμε την παιδαγωγική μας υπόσταση, τη μόρφωση των παιδιών μας, την εργασία μας!

Τα 41 χρόνια που είναι ανενεργή η αξιολόγηση - κι ας υπήρχαν ψηφισμένοι νόμοι - δείχνει πως ο αποφασιστικός παράγοντας είναι ο ίδιος ο λαός, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι!

Τώρα είναι ώρα ευθύνης κάθε συναδέλφισσας, κάθε συναδέλφου να συμβάλλει στην επιτυχία της Απεργίας – Αποχής. Η ενιαία υλοποίηση των βημάτων από όλες τις πλευρές του κλάδου αποτελεί το βασικό εχέγγυο για να συνεχίζει να μένει στο συρτάρι η αξιολόγηση, η κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών!

  • Υπογράφουμε όλοι, μόνιμοι και νεοδιόριστοι την απεργία - αποχή, που έχουν προκηρύξει ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, καταθέτουμε τη δήλωση στο πρωτόκολλο του κάθε σχολείου.
  • Αφήνουμε τους αξιολογητές έξω από το σχολείο, αξιοποιώντας την απόφαση των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών για 3ωρες στάσεις εργασίας.
  • Απαντάμε αποφασιστικά στις απειλές, στην τρομοκρατία και τα fake news  που διακινούνται για δήθεν επιπτώσεις σε όλους όσοι συμμετέχουν στη συλλογική απόφαση του κλάδου. 
  • Τα ΔΣ των ΣΕΠΕ και των ΕΛΜΕ αναλαμβάνουν μεγάλη ευθύνη να συνεχίσουν και να δυναμώσουν την επαφή με τα σχολεία ώστε κανένας συνάδελφος να μη μείνει μόνος του και φοβισμένος.
  • Δίνουμε αποφασιστική μάχη σε κάθε περίπτωση που υπονομεύεται ο αγώνας του κλάδου. Καταγγέλλουμε ανοιχτά αυτούς που επιλέγουν να σταθούν απέναντι στον αγώνα του κλάδου, ειδικά τους «συνδικαλιστές» που κάνουν ανοιχτά πλάτη στα σχέδια του ΥΠΑΙΘ.

Κανένας μόνος – καμία μόνη. Όλοι στον αγώνα!

Όλοι την Παρασκευή 12/5 στις 2.30μμ στην κατάθεση εξώδικου των ΕΛΜΕ στη ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης και στο ΠΥΣΔΕ για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων»

αφίσα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο κορυφαίο Μεταπτυχιακό για Εκπαιδευτικούς από ΕΚΠΑ, ΠΑΔΑ και ΑΣΠΑΤΕ "Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Εκπαιδευτική Πράξη"

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panepistimio-patron
Η πρώτη ποινή στην ιστορία των ελληνικών Πανεπιστημίων από την πτώση της δικτατορίας για συνδικαλιστικούς λόγους
«Διώχθηκαν πειθαρχικά επειδή συμμετείχαν στις φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, με αποτέλεσμα να τους επιβληθεί...
Η πρώτη ποινή στην ιστορία των ελληνικών Πανεπιστημίων από την πτώση της δικτατορίας για συνδικαλιστικούς λόγους