Φίλης: Το άρθρο 16 είναι μέρος του Συντάγματος που ψήφισε η ΝΔ και ο ιδρυτής της Κ.Καραμανλής
Φίλης: Είναι η ΝΔ που πρέπει να εξηγήσει και να απολογηθεί γιατί εγκαταλείπει την ευρωπαϊκή παράδοση και μια θεμελιακή θέση του ιδρυτή της

Στην υπεράσπιση του άρθρου 16 του Συντάγματος που δεν επιτρέπει την ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ στη χώρα και θέλει να το καταργήσει η ΝΔ, προχώρησε με δήλωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, υπενθυμίζοντας ότι το άρθρο αυτό  είναι μέρος του Συντάγματος που ψήφισε ή ΝΔ και ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Επιπλέον, ο Νίκος Φίλης σημείωσε ότι το άρθρο 16 συνιστά υπεράσπιση του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας.

"Μένουμε Ευρώπη" σημαίνει ότι υιοθετούμε τον ευρωπαϊκό κανόνα υπέρ των δημόσιων Πανεπιστημίων και όχι τον αγγλοσαξωνικό υπέρ των ιδιωτικών, πρόσθεσε.

Η δήλωση του Νίκου Φίλη

Η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εναντίον της αναθεώρησης του άρθρου 16 είναι σταθερή και διαχρονική. Είναι μια θέση που τη διακρίνει η πολιτική συνέπεια και η ιδεολογική προσήλωση στο ρόλο του δημόσιου Πανεπιστημίου.

Συνιστά, ταυτόχρονα, κατάφαση και υπεράσπιση του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας.

"Μένουμε Ευρώπη" σημαίνει ότι υιοθετούμε τον ευρωπαϊκό κανόνα υπέρ των δημόσιων Πανεπιστημίων και όχι τον αγγλοσαξωνικό υπέρ των ιδιωτικών.

Όταν, μάλιστα, αυτό το μοντέλο έχει οδηγήσει τους φοιτητές στις ΗΠΑ π.χ. σε υπερχρέωση ρεκόρ ύψους άνω του 1,5 τρισ. δολαρίων, ποσό ίσο με το ετήσιο ΑΕΠ του Καναδά ή όλων μαζί των Σκανδιναβικών χωρών!

Υπερχρέωση που αντιπροσωπεύει το 7,5% του αμερικανικού ΑΕΠ, το οποίο η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει χαρακτηρίσει βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της αμερικανικής οικονομίας.

Αυτό θέλουμε;

Σημειώνουμε επίσης ότι το άρθρο 16 είναι μέρος του Συντάγματος που ψήφισε ή ΝΔ και ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Είναι η ΝΔ που πρέπει να εξηγήσει και να απολογηθεί γιατί εγκαταλείπει την ευρωπαϊκή παράδοση και μια θεμελιακή θέση του ιδρυτή της.

Όχι η Αριστερά.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - 50 ευρώ εγγραφή έως 25-9

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα