ΑΕΙ: Τα αποτελέσματα των εκλογών στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Μακεδονίας
Και στα δύο ιδρύματα θα ακολουθήσει η επιλογή των 5 εξωτερικών μελών από τους 6 εκλεγέντες, ενώ αυτή τη φορά έχει προβλεφθεί ότι σε περίπτωση διαδοχικών ισοψηφιών και αδυναμίας εκλογής εξωτερικών μελών, η αρμοδιότητα περιέρχεται στη Σύγκλητο

Μετά από μεγάλη ταλαιπωρία που οφειλόταν στην απρονοησία της κ.Κεραμέως να προβλέψει διέξοδο σε περίπτωση ισοψηφίας, εξελέγησαν χθες νέα εσωτερικά μέλη των Συμβουλιων Διοίκησης στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Μακεδονίας, στις επαναληπτικές εκλογές που έγιναν καθώς τα προηγούμενα μέλη δε μπορούσαν να συμφωνήσουν στην εκλογή εσωτερικών μελών.

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, οι (ηλεκτρονικές) εκλογές πραγματοποιήθηκαν με υψηλή  συμμετοχή: Από τους 696 καθηγητές ψήφισαν οι 680. Οι έξι υποψήφιοι που εκλέγονται στο Συμβούλιο Διοίκησης, είναι οι εξής:

-Χαράλαμπος Μπιλλίνης, καθηγητής του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επίσης,
Γεωργία Ανδρέου, καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
-Ιωάννης Θεοδωράκης, καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
-Γεώργιος Σταμούλης, καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
-Παντελεήμων Μπάγκος, καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
-Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι τέσσερις εξ αυτών, (Μπιλλίνης, Ανδρέου, Θεοδωράκης, Μπάγκος), είχαν εκλεγεί και στις εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου που απέβησαν εντέλει άγονες. 

Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ψήφισαν τα 202 από τα 205 μέλη ΔΕΠ και η τελική κατάταξη των υποψηφίων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εξήχθησαν από το σύστημα ΖΕΥΣ έχει ως ακολούθως:

1 Κατρανίδης Στυλιανός

2 Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος

3 Αλεξανδροπούλου Ευγενία

4 Νίκας Χρήστος

5 Νεγκάκης Χρήστος

6 Δεληπάλλα Σοφία

Και στα δύο ιδρύματα θα ακολουθήσει η επιλογή των 5 εξωτερικών μελών από τους 6 εκλεγέντες, ενώ αυτή τη φορά έχει προβλεφθεί ότι σε περίπτωση διαδοχικών ισοψηφιών εντός τριάντα (30) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία ανάδειξης των εσωτερικών μελών, η διαδικασία συγκρότησης του Συμβουλίου Διοίκησης καθίσταται άγονη και εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του Πρύτανη, η οποία κοινοποιείται στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο Πρύτανης  επαναπροκηρύσσει τις θέσεις των εσωτερικών και εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης για την ίδια θητεία. Εάν μετά από την επαναπροκήρυξη δεν επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία του συνόλου των εσωτερικών μελών για την ανάδειξη του συνόλου των εξωτερικών μελών σύμφωνα   και τη συγκρότηση του Συμβουλίου Διοίκησης, η αρμοδιότητα ανάδειξης των εξωτερικών μελών περιέρχεται πλέον στη Σύγκλητο του ιδρύματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 6.jpg
Πανελλήνιες 2024: Ανοιξε η πλατφόρμα για ενημέρωση των υποψηφίων μέσω SMS σχετικά με τα αποτελέσματα
Η πλατφόρμα για την καταχώρηση τηλεφώνου προκειμένου να έρθει η ενημέρωση αποτελεσμάτων των πανελλαδικών 2024, θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την...
Πανελλήνιες 2024: Ανοιξε η πλατφόρμα για ενημέρωση των υποψηφίων μέσω SMS σχετικά με τα αποτελέσματα
ypaith
Κινητικότητα: Αποδέσμευση εκπαιδευτικών Π.Ε για μετάταξη σε υπηρεσίες και φορείς του Ελληνικού Δημοσίου - Ονόματα
Δείτε την απόφαση με τα ονόματα
Κινητικότητα: Αποδέσμευση εκπαιδευτικών Π.Ε για μετάταξη σε υπηρεσίες και φορείς του Ελληνικού Δημοσίου - Ονόματα
brixelesevropaikienosi1012_1.jpg
Ευρωπαϊκά σχολεία: Οι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών για τον δευτεροβάθμιο κύκλο μετά τις ενστάσεις
Οι υποψήφιοι που γίνονται δεκτοί στη διαδικασία επιλογής θα προσκληθούν σε προφορική συνέντευξη, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί στην επίσημη...
Ευρωπαϊκά σχολεία: Οι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών για τον δευτεροβάθμιο κύκλο μετά τις ενστάσεις
Απόστολος Λύτρας
Ομολόγησε την πράξη του ο A. Λύτρας - «Υπεραγαπάω τη σύζυγό μου. Θα ζητήσω βοήθεια να θεραπευτώ»
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γνωστός ποινικολόγος  Aπόστολος Λύτρας  – «Ζητώ συγγνώμη – Θα ζητήσω βοήθεια να θεραπευτώ»
Ομολόγησε την πράξη του ο A. Λύτρας - «Υπεραγαπάω τη σύζυγό μου. Θα ζητήσω βοήθεια να θεραπευτώ»