Απάντηση στον Δ/ντη Π.Ε. Ανατολικής Αττικής
Εκπαιδευτικοί: Η παραπλανητική ανακοίνωση της Δ/νσης στόχο έχει να συκοφαντήσει και  να ποινικοποιήσει  τη δράση του συλλόγου και να την παρεμποδίσει

Σκληρή απάντηση στον Διευθυντή Π.Ε. Ανατολικής Αττικής Κωνσταντίνο Παπαχρήστο, ο οποίος στις 28 Απριλίου έκανε καταγγελία για παράνομη βιντεοσκόπηση εναντίον ...ολοκληρου Συλλόγου Εκπαιδευτικών, του Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου» (!) έδωσε ο Σύλλογος.

Οπως τονίζει ο Σύλλογος, «οι απειλές και η προσπάθεια ποινικοποίησης της αγωνιστικής δράσης του συλλόγου δε μας τρομάζει αλλά μας δυναμώνει! Αποδεικνύει ότι ο αγώνας μας ενοχλεί καθώς η δράση αυτή του συλλόγου φέρνει αποτελέσματα και νίκες για το εκπαιδευτικό κίνημα, τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς!»

Επίσης οι εκπαιδευτικοί εξηγούν ότι το πρόβλημα  δεν ήταν το αν φαίνονταν και ποια πρόσωπα αλλά η μαχητικότητα του συλλόγου, οι τοποθετήσεις των μελών του και η αποφασιστικότητα του για την αποτροπή της αξιολόγησης, και καλούν τον εν λογω Διευθυντή «να ανασκευάσει τις συκοφαντίες, να σταματήσει την επίθεση στο σωματείο και τη δράση του καθώς και κάθε προσπάθεια παρέμβασης του στα εσωτερικά  και στην εκπροσώπηση του»

Όλη η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ «Κ. Σωτηρίου»

Απάντηση στον Δ/ντη Π.Ε. Ανατολικής Αττικής:

Η συκοφαντική επίθεση με παραπλανητικό περιεχόμενο και η διαπόμπευση του συλλόγου με στόχο τον περιορισμό της δράσης του δεν θα περάσουν!

Καθολική άρνηση στην ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ από τους/τις διορισμένους/ες το 2020 στο σύλλογο μας .

 

 O Δ/ντης εκπαίδευσης Π.Ε.  Ανατολικής Αττικής  δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιοποιεί  καταγγελία για το σύλλογο Π.Ε. «Κ. Σωτηρίου». Προηγούμενο δημοσίευμα ασκούσε κριτική και  χαρακτηρισμούς  για το σύλλογο όπως: « οι παραστάσεις διαμαρτυρίας δημιουργούν εντυπώσεις και  απαξιώνουν την αναγκαία συνεργασία» & «απαράδεκτη τοποθέτηση συλλόγου».

Αυτή τη φορά προχωρά σε πρωτοφανή και ανήκουστη για τα θεσμικά- διοικητικά-συνδικαλιστικά δεδομένα δημόσια καταγγελία με παραπλανητικό τίτλο  για  «παράνομες πράξεις» και  κατακλείδα τη   «διακοπή επικοινωνίας-συνεργασίας με τα μέλη αυτά του συλλόγου…» (όχι με όλα τα μέλη!!)  καθώς και  απειλές ότι θα προβεί σε  «νόμιμες ενέργειες».  Ενώ αρνείται  κατηγορηματικά τηλεφωνική επικοινωνία με την πρόεδρο αμέσως μετά το δημοσίευμα του δηλώνοντας μέσω της γραμματέως του, ότι «δεν συνομιλεί πλέον μαζί της».

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ

24/4/23 στις 12μμ.  Ο σύλλογος μας -όπως είχε προαναγγείλει – προχώρησε σε κοινή και δυναμική παρέμβαση με τους δυο άλλους συλλόγους της Π.Ε. Αν. Αττικής  στην 1η συνάντηση των αξιολογητών-συμβούλων με τη Δ/νση Αν. Αττικής.  Έδωσε  το μήνυμα ότι Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ  μέσα από τις τοποθετήσεις μελών  Δ.Σ. αλλά και άλλων συναδέλφων μελών μας.

Την ίδια κιόλας  μέρα προχώρησε σε άμεση ενημέρωση των μελών και στη συνέχεια δημοσιοποίησε Δελτίο τύπου, φωτογραφίες των συναδέλφων των 3 συλλόγων που παρίσταντο στη διαμαρτυρία και video    με τις παρεμβάσεις των 4 μελών του ΔΣ του συλλόγου (πρακτική που ακολουθεί συνήθως) και όχι από όλη τη συζήτηση ή τις τοποθετήσεις άλλων προσώπων.

Επισημαίνουμε ότι οι λήψεις των video  έγιναν με εμφανή τρόπο. Στη σύσκεψη που γινόταν στο χώρο υποδοχής της Διεύθυνσης υπήρχαν  πολλά κινητά τηλέφωνα εκπαιδευτικών  και διοικητικών υπαλλήλων της Δ/νσης  ορατά  από όλες/όλους που έκαναν  φωτογραφικές ή άλλες λήψεις.  Υπάλληλος της Δ/νσης, επιφορτισμένη από τον Δ/ντη Εκπαίδευσης, φωτογράφισε και  τους εκπροσώπους των συλλόγων χωρίς να ζητηθεί καμιά συγκατάθεση  και χωρίς να είμαστε γνώστες του σκοπού της φωτογράφισης.  . Μέσα στα video – ηχητικά υπάρχει επαναλαμβανόμενη επισήμανση του αντιπροέδρου του συλλόγου για τη δημοσιοποίηση της  απάντησης σχ.  συμβούλου   στην οποία δε  υπήρξε καμία αρνητική τοποθέτηση . Κανείς/καμία από τους παρευρισκόμενους/ες  δεν πρόβαλε κάποια αντίθεση στη λήψη φωτογραφικού ή άλλου υλικού.

Παρά ταύτα στις 25/4/23 στις 16:15 Η πρόεδρος του συλλόγου Βιολέττα Πατέλη  δέχτηκε γραπτό μήνυμα από τον Δ/ντη  Εκπαίδευσης που παρακαλεί να κατέβουν τα βίντεο άμεσα και αναφέρει συγκεκριμένα « Μέσα σε δημόσιο χώρο βιντεοσκοπήσατε….πρόσωπα..»

16:21  η πρόεδρος απαντά  αποδεχόμενη  το αίτημα «Ο.Κ. αλλά νομίζω πως τα πρόσωπα είναι δημόσια»

Άμεσα για να μη δοθεί  καμιά δικαιολογία σε στημένες αντιπαραθέσεις και έδαφος  για  αποπροσανατολισμό από το επίδικο των ημερών που είναι η μάχη ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου μέσω της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ,  τα οπτικά (βίντεο) μετατράπηκαν σε ηχητικά παρόλο που απεικόνιζαν πρόσωπα – μέλη των σωματείων.  Παρέμειναν στην ιστοσελίδα του συλλόγου για την πλήρη ενημέρωση των συναδέλφων όπως και ολιγόλεπτο  βίντεο μέρους της τοποθέτησης της προέδρου όπου δεν προβάλλονταν  άλλα πρόσωπα.

28/4/23 πρωί ενημερωθήκαμε για το  επίσημο έγγραφο του Δ/ντή εκπαίδευσης που είχε αποσταλεί σε όλα τα  σχολεία, σε όλους τους Δήμους και τις Σχ. Επιτροπές της Αν. Αττικής , στη ΔΟΕ  και στα ΜΜΕ: Παράνομη βιντεοσκόπηση &  μαγνητοφώνηση …

Λέμε ξεκάθαρα: Όλη η παραπλανητική ανακοίνωση της Δ/νσης στόχο έχει να συκοφαντήσει και  να ποινικοποιήσει  τη δράση του συλλόγου και να την παρεμποδίσει.

  • Ο σύλλογος των εκπαιδευτικών και το ΔΣ είναι θεσμικό όργανο και μέσα από   τις δημοκρατικές του διαδικασίες εκπροσωπεί όλους τους/τις  εκπαιδευτικούς του συλλόγου . Ο συνδικαλισμός είναι θεσμικά κατοχυρωμένος και δεν αποφασίζει ο Δ/ντής εκπαίδευσης αν τον αναγνωρίζει.

  • Η σύνθεση   του Δ.Σ. του  συλλόγου και η εκπροσώπηση του προκύπτει από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και τις δημοκρατικές διαδικασίες του σωματείου. Δεν διαλέγει ο Δ/ντης εκπαίδευσης με ποια πρόσωπα θα συνομιλεί και με ποια όχι. Αυτή την επιλογή έχει κάθε δικαίωμα να την κάνει ο καθένας  στην ιδιωτική του ζωή – εκτός υπηρεσίας – αλλά όχι στα πλαίσια επικοινωνιών  με τον  θεσμικό  του ρόλο.

  • Ο ΣΕΠΕ «Κ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ» με την παρούσα εκπροσώπηση και την πρόεδρο του κάνει δημόσια και διαφανή όλη τη συνδικαλιστική του δράση και θεωρεί υποχρέωση να ενημερώνει τα μέλη του πλήρως για όλες τις δράσεις του σωματείου για ό,τι λέει και ό,τι κάνει. Συχνά αναρτά video με τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων του από κινητοποιήσεις -παρεμβάσεις. Πρακτική που ακολουθούν πολλά  σωματεία με πλήθος παραδειγμάτων. Δεν επιλέγουμε το συνδικαλισμό που άλλα λέει σε συναντήσεις πίσω από τις κλειστές πόρτες και άλλα δημόσια.

  • Παρότι αποδεχτήκαμε άμεσα το αίτημα για τη μη προβολή προσώπων, μας είναι ακατανόητη η  αντίδραση του Δ/ντη Εκπαίδευσης  καθώς όλα τα πρόσωπα που παρευρίσκονταν  είναι  δημόσια πρόσωπα.

  • Ο Δ/ντης καταγγέλλει το σύλλογο όταν ο ίδιος αναρτά φωτογραφίες με όλα ανεξαιρέτως τα πρόσωπα των παρευρισκόμενων συμβούλων -αξιολογητών/τριών  και διοικητικών   υπαλλήλων ακριβώς στην ίδια σύσκεψη.  Δείτε:  ΕΔΩ τις  φωτογραφίες όλων των συμβούλων/αξιολογητών στην ιστοσελίδα της Δ/νσης.

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι  το πρόβλημα  δεν ήταν το αν φαίνονταν και ποια πρόσωπα αλλά η μαχητικότητα του συλλόγου, οι τοποθετήσεις των μελών του και η αποφασιστικότητα του για την αποτροπή της αξιολόγησης

Ο σύλλογος και οι εκπρόσωποι του εκλέγονται και στηρίζονται από τους  εκπαιδευτικούς και σ΄ αυτούς λογοδοτούν. Δεν περιμένουν την αποδοχή, την καταξίωση τους από τη διοίκηση και το Υπ.  Παιδείας.

Οι απειλές και η προσπάθεια ποινικοποίησης της αγωνιστικής δράσης του συλλόγου δε μας τρομάζει αλλά μας δυναμώνει! Αποδεικνύει ότι ο αγώνας μας ενοχλεί καθώς η δράση αυτή του συλλόγου φέρνει αποτελέσματα και νίκες για το εκπαιδευτικό κίνημα, τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς!

Είμαστε περήφανες/οι που το σύνολο των νεοδιόριστων συναδέλφων/ισσών του 2020 στο σύλλογο μας έχουν δηλώσει ΑΠΕΡΓΟΙ κλείνοντας -μαζί με τους συναδέλφους/ισσες των σχολείων τους – την πόρτα στους αξιολογητές/τριες σε όλες τις απόπειρες αξιολόγησης.

Είμαστε περήφανοι/ες που στεκόμαστε πάντα με συνέπεια απέναντι σε κάθε υπουργείο  και σε κάθε διοίκηση Π.Ε. στην Αν. Αττική  για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, των δικαιωμάτων των συναδέλφων/ισσών μας  και την καλύτερη δυνατή λειτουργία των σχολείων! Η πλούσια, συνεχής και δυναμική δράση του συλλόγου έχει σημαντικά και  θετικά αποτελέσματα για την εκπαιδευτική κοινότητα .

Καλούμε τον Δ/ντη Εκπαίδευσης Κώστα Παπαχρήστο να ανασκευάσει τις συκοφαντίες, να σταματήσει την επίθεση στο σωματείο και τη δράση του καθώς και κάθε προσπάθεια παρέμβασης του στα εσωτερικά  και στην εκπροσώπηση του.

Ενημερώνουμε:

Τη ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, τους συλλόγους & ΕΛΜΕ για την προσπάθεια σπίλωσης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης  του συλλόγου και καλούμε να στηρίξουν τον αγώνα μας

Καλούμε:

Τις/τους συναδέλφισσες/ους να συσπειρωθούν και να υπερασπίσουν  το σωματείο. Μαζικά και μαχητικά να υπερασπίσουμε τον αγώνα μας για το δημόσιο σχολείο και τα δικαιώματα μας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Σβήστε αμέσως αυτές τις εφαρμογές από το κινητό σας

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 4/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pierrakakis
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
Ενα από τα πρώτα ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθεί μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου ο Υπουργός Παιδείας κ. Κυριάκος Πιερρακάκης είναι οι Πανελλαδικές...
Αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης προαναγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας
μαθητριες
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες
Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία με μία νέα έρευνα για τις μαθήτριες στην Ελλάδα, καθώς περισσότερα από 10.000 κορίτσια απουσιάζουν έως και μια εβδομάδα...
Χιλιάδες μαθήτριες στην Ελλάδα δεν πάνε σχολείο γιατί δεν έχουν να αγοράσουν σερβιέτες