Κάμερα στην τάξη
«Σοβάδες πέφτουν, αίθουσες πλημμυρίζουν μετά από βροχή όπως στο 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, εργαστήρια επίσης γίνονται απροσπέλαστα μετά από νεροποντή, όπως στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, ταβάνια ξεκολλάνε σε «αναβαθμισμένα ενεργειακά» λύκεια, όπως στο 1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας αλλά εκεί το αυτί της δημοτικής αρχής δεν ιδρώνει»

Οι προσπάθειες τοποθέτησης συστημάτων βιντεοεπιτήρησης (καμερών) σε σχολεία συνεχίζονται, παρά την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού χαρακτήρα που έχει αποφανθεί από το 2019 ότι δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων σε σχολικές μονάδες όταν αυτές λειτουργούν και υπάρχουν μαθητές, ενώ όταν δεν λειτουργούν αρμόδιος για την προστασία του σχολικού χώρου είναι ο δήμος.

Μια τέτοια προσπάθεια εξελίσσεται στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας με πρόσχημα τις φθορές που πραγματοποιούνται στο εν λόγω σχολείο κατά τη διάρκεια που αυτό δεν λειτουργεί. Eκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς και κάτοικοι της Νέας Ιωνίας αντιδρούν στην προοπτική αυτή, όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση στη Νέα Ιωνία «ΕΚΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ»

Η ανακοίνωση για τις κάμερες στο ΕΠΑΛ

Χωρίς να εκπλαγούμε είναι η αλήθεια, στις 11-4-2023, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πληροφορηθήκαμε την απόφαση της δημοτικής αρχής να τοποθετήσει κάμερες βιντεοσκόπησης στο 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας με πρόσχημα τις φθορές που πραγματοποιούνται στο εν λόγω σχολείο κατά τη διάρκεια που αυτό δεν λειτουργεί.

Μας έχει συνηθίσει άλλωστε σε κρυφές επισκέψεις υπουργών και πρωθυπουργών, μακριά από τους «ενοχλητικούς» κατοίκους της πόλης.

Δεν θα σταθούμε στο αν προηγήθηκαν όλες οι ενέργειες που απαιτούνται από το υπάρχον νομικό πλαίσιο πριν ληφθεί μια τέτοια απόφαση γιατί δεν είναι λίγες οι καταγγελίες για παραβίαση του νομοθετικού πλαισίου μετά την τοποθέτηση των καμερών. Πριν λίγα χρόνια μάλιστα υπήρξε και επιβολή διοικητικού προστίμου 15.000 ευρώ σε ιδιωτικό σχολείο από την Ανεξάρτητη Αρχή Προσωπικών Δεδομένων.

Μάλλον το «νομοθετικό πλαίσιο» δεν εγγυάται για τις αγνές προθέσεις των εμπνευστών, οι οποίες μόνο «αγνές» δεν ήταν καθώς υπήρξαν καταγγελίες εκπαιδευτικών για χρήση και παρακολούθησή τους εν ώρα λειτουργίας του σχολείου και εν ώρα μαθήματος.

Προφανώς η δημοτική αρχή ΔΕΝ αναφέρεται και ΔΕΝ νοιάζεται για τις φθορές των σχολείων λόγω παλαιότητας, λόγω ανύπαρκτης συντήρησης και λόγω κακοτεχνιών. Στις προτεραιότητές της είναι η ενίσχυση «εκκλησιαστικών κέντρων» και όχι τα δημόσια σχολεία.

Σοβάδες πέφτουν, αίθουσες πλημμυρίζουν μετά από βροχή όπως στο 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, εργαστήρια επίσης γίνονται απροσπέλαστα μετά από νεροποντή, όπως στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, ταβάνια ξεκολλάνε σε «αναβαθμισμένα ενεργειακά» λύκεια, όπως στο 1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας αλλά εκεί το αυτί της δημοτικής αρχής δεν ιδρώνει.

Να μην μιλήσουμε για τη διενέργεια αντισεισμικών ελέγχων στα σχολεία του δήμου που είναι από υποτυπώδης μέχρι ανύπαρκτη καθώς όλοι δηλώνουν αναρμόδιοι.

Και αναφερόμαστε σε περιπτώσεις που η δημοτική αρχή είναι ενήμερη τόσο από τις διευθύνσεις των σχολείων όσο και από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων.

Επιπλέον το ΔΣ της Δ΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής στην οποία υπάγονται τα παραπάνω σχολεία, γνωρίζουμε ότι έχει ζητήσει συνάντηση με την Δήμαρχο Ν. Ιωνίας από 14/3/2023 σχετικά με την πτώση του ταβανιού στο 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και ουδεμία απάντηση έχουμε λάβει.

Ας κάνουν οι διοικούντες το δήμο μια βόλτα στα σχολεία αν πράγματι ενδιαφέρονται γι’ αυτά για να δουν τον ανύπαρκτο φωτισμό, τις παμπάλαιες λάμπες να κρέμονται πάνω από τα κεφάλια εκπαιδευτικών και μαθητών περιμένοντας κάποιον «υπεύθυνο» να τις κατεβάσει.

Ας ανοίξουν τα προαύλια των σχολείων με τον απαραίτητο εξοπλισμό, στους μαθητές και τη νεολαία για να μπορούν να απασχοληθούν τα απογεύματα καθώς οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι άθλησης και αναψυχής όλο και λιγοστεύουν στο δήμο μας.

Έτσι αποτρέπονται οι όποιες φθορές «εξωσχολικών στοιχείων», με το να γίνει το σχολείο χώρος των μαθητών και τις ώρες που αυτό δεν λειτουργεί.

Τα προβλήματα των δημόσιων σχολείων δεν λύνονται με μεγαλύτερη αστυνόμευση ούτε με πιο ασφυκτικό έλεγχο των εκπαιδευτικών που δεν πλεονάζουν άλλωστε στα σχολεία.

Να πάρει πίσω η δημοτική αρχή την απόφασή της και να μην επιχειρήσει να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου.

Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι γονείς και οι κάτοικοι της Νέας Ιωνίας δεν θα επιτρέψουν την τοποθέτηση βιντεοκαμερών στα σχολεία.

Η δημοτική αρχή, είναι για μία ακόμη φορά υπόλογη απέναντι στους εργαζόμενους και τη νεολαία της πόλης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συνελήφθη καθηγήτρια σε σχολική εκδρομή επειδή μαθητής είχε πάνω του κάνναβη και σουγιά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

lexeis
Τι σημαίνει «drink» στα ελληνικά; Είσθε σίγουροι ότι μπορείτε να το αποδώσετε με μια και μόνο λέξη;
Να γιατί η η Αγγλική γλώσσα δεν μπορεί να είναι λακωνική όπως είναι η Ελληνική
Τι σημαίνει «drink» στα ελληνικά; Είσθε σίγουροι ότι μπορείτε να το αποδώσετε με μια και μόνο λέξη;