Διεύθυνση Διορισμών-προσλήψεων Εκπαιδευτικών: Σχετικά με τους φακέλους του ΟΠΣΥΔ
Διαδικασία ελέγχου στο πλαίσιο των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ για τη Γενική Εκπαίδευση.

Οι ηλεκτρονικοί φάκελοι στο ΟΠΣΥΔ δεν θα είναι προσωρινά διαθέσιμοι στους χρήστες για προεπισκόπηση των στοιχείων τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η διαδικασία ελέγχου των αιτημάτων και καταχώρισης των σχετικών στοιχείων από τις υπηρεσίες χειρισμού φακέλου, στο πλαίσιο των προκηρύξεων του ΑΣΕΠ για τη Γενική Εκπαίδευση.

Με νεότερη ανακοίνωση θα ενημερωθείτε για την εκ νέου διαθεσιμότητα προεπισκόπησης των ηλεκτρονικών φακέλων.

Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή 31 Μαρτίου ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις στις δύο προκηρύξεις του ΑΣΕΠ (1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023), βάσει των οποίων θα προκύψουν οι αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές σε όλα τα σχολεία της χώρας την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Την Δευτέρα 3 Απριλίου (ώρα 15:00), ολοκληρώθηκε και η διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών των εκπαιδευτικών στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ). 

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr υποβλήθηκαν 152.000 αιτήσεις εκπαιδευτικών

 

Όπως έχει ανακοινώσει ο ΓΓ  Αλέξανδρος Κόπτσης το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει τον κατ' εξαίρεση διορισμό των 3.770 εκπαιδευτικών, που είχε εξαγγείλει  η υπουργός Νίκη Κεραμέως, ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν από τις 15 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθούν τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών καθώς και οι πράξεις στις οποίες θα ορίζονται οι θέσεις διορισμών κατά ειδικότητα και κλάδο. Στη συνέχεια και αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στα δυο εμπλεκόμενα υπουργεία  (Οικονομικών και Εσωτερικών) θα ακολουθήσει η έκδοση προκήρυξης  για τον μόνιμο διορισμό των εκπαιδευτικών. 

Να σημειώσουμε ξανά ότι οι διορισμοί που προανήγγειλε η κ. Κεραμέως θα προέλθουν από τους παλιούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ που ισχύουν έως τα τέλη Αυγούστου του 2023. Αντίθετα οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τη σχολική χρονιά 2023/24 θα γίνουν από τους νέους πίνακες που αναμένεται να είναι έτοιμοι τον Ιούνιο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ξυλοδαρμος
Σοκ στο Κερατσίνι: Συνελήφθη άνδρας για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του – Η περιγραφή της 46χρονης σοκάρει
Συναγερμός στις Αρχές μετά την καταγγελία της 46χρονης γυναίκας για ενδοοικογενειακή βία
Σοκ στο Κερατσίνι: Συνελήφθη άνδρας για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του – Η περιγραφή της 46χρονης σοκάρει
σχολικό
«Μην τραγουδάς, μην μιλάς, μην κουνιέσαι»: Καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά σε σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου
Γονείς καταγγέλλουν αντιπαιδαγωγική στάση οδηγού και συνοδού – Ανεπαρκής η αντίδραση της διεύθυνσης
«Μην τραγουδάς, μην μιλάς, μην κουνιέσαι»: Καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά σε σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου
cinema
Ξεκινά η μαγεία του θερινού σινεμά στον κήπο του Ζαππείου – Η ΑΙΓΛΗ ανοίγει και πάλι τις πόρτες της
Η ΑΙΓΛΗ επιστρέφει την Πρωτομαγιά στον κήπο του Ζαππείου, προσφέροντας κινηματογραφικές βραδιές με άρωμα καλοκαιριού, ρετρό ατμόσφαιρα και τεχνολογία...
Ξεκινά η μαγεία του θερινού σινεμά στον κήπο του Ζαππείου – Η ΑΙΓΛΗ ανοίγει και πάλι τις πόρτες της