κεραμεως-νικη
Νίκη Κεραμέως: Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η κατανομή των μόνιμων διορισμών στην γενική εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή

Την συνέχιση των μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση προανήγγειλε προεκλογικά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ, η υπουργός ανέφερε πως το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η κατανομή στην γενική εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή.

Οι διορισμοί θα αφορούν συνολικά 3.770 εκπαιδευτικούς, με την υπουργό να προαναγγέλλει πως θα προηγηθούν οι μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση και έπειτα θα ακολουθήσουν στην ειδική αγωγή. 

Σημειώνεται ότι οι τελικοί πίνακες της γενικής εκπαίδευσης είναι έτοιμοι. Σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως, η διαδικασία «θα τρέξει» το επόμενο διάστημα προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να αναλάβουν υπηρεσία από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

Στη συνέχεια η υπουργός ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η εφαρμογή της ρομποτικής στα σχολεία. Η επένδυση ξεπερνά σε ύψος τα 30 εκατομμύρια ευρώ και αξιοποιεί κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU, αποσκοπώντας στον εφοδιασμό των σχολείων της χώρας με περισσότερα από 177.000 σετ ρομποτικής και STEM.

Αναφέρθηκε επίσης και στην επέμβαση της αστυνομίας στην κατάληψη της Πρυτανείας από φοιτητές, λέγοντας πως «με εφαρμογή του νόμου του ασύλου που έχει αλλάξει από το 2019 και επιτρέπει την επέμβαση της αστυνομίας, μπήκε τέλος στην κατάληψη» δήλωσε η υπουργός Παιδείας, τονίζοντας ότι υπάρχουν πλέον πολύ λιγότερα «παρόμοια» περιστατικά στα Πανεπιστήμια. 

Επίσης, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις για τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, όπου υπήρξε ρεκόρ αιτήσεων , πάνω από 20 χιλιάδες - από τις οποίες θα γίνουν δεκτές 4.500.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο πρόγραμμα των Πανελλαδικών, αλλά μικρές αλλαγές στις απολυτήριες, λόγω των εκλογών.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

mitsotakis
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέσα από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής μπορούν να δουν ποια τμήματα τελικά είναι ανταγωνιστικά
Τι λέει σήμερα σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Μέσα από την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής μπορούν να δουν ποια τμήματα τελικά είναι ανταγωνιστικά
ekpaideysi_apostasi_online.jpg
Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα από την Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας
Τα διαδικτυακά μαθήματα απευθύνονται σε οποιονδήποτε, χωρίς να προαπαιτούνται γνώσεις Πληροφορικής ή άλλες προϋποθέσεις συμμετοχής.
Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα από την Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας