κεραμεως-νικη
Νίκη Κεραμέως: Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η κατανομή των μόνιμων διορισμών στην γενική εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή

Την συνέχιση των μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση προανήγγειλε προεκλογικά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ, η υπουργός ανέφερε πως το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η κατανομή στην γενική εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή.

Οι διορισμοί θα αφορούν συνολικά 3.770 εκπαιδευτικούς, με την υπουργό να προαναγγέλλει πως θα προηγηθούν οι μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση και έπειτα θα ακολουθήσουν στην ειδική αγωγή. 

Σημειώνεται ότι οι τελικοί πίνακες της γενικής εκπαίδευσης είναι έτοιμοι. Σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως, η διαδικασία «θα τρέξει» το επόμενο διάστημα προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να αναλάβουν υπηρεσία από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

Στη συνέχεια η υπουργός ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η εφαρμογή της ρομποτικής στα σχολεία. Η επένδυση ξεπερνά σε ύψος τα 30 εκατομμύρια ευρώ και αξιοποιεί κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU, αποσκοπώντας στον εφοδιασμό των σχολείων της χώρας με περισσότερα από 177.000 σετ ρομποτικής και STEM.

Αναφέρθηκε επίσης και στην επέμβαση της αστυνομίας στην κατάληψη της Πρυτανείας από φοιτητές, λέγοντας πως «με εφαρμογή του νόμου του ασύλου που έχει αλλάξει από το 2019 και επιτρέπει την επέμβαση της αστυνομίας, μπήκε τέλος στην κατάληψη» δήλωσε η υπουργός Παιδείας, τονίζοντας ότι υπάρχουν πλέον πολύ λιγότερα «παρόμοια» περιστατικά στα Πανεπιστήμια. 

Επίσης, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις για τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, όπου υπήρξε ρεκόρ αιτήσεων , πάνω από 20 χιλιάδες - από τις οποίες θα γίνουν δεκτές 4.500.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο πρόγραμμα των Πανελλαδικών, αλλά μικρές αλλαγές στις απολυτήριες, λόγω των εκλογών.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

10 Πιστοποιητικά Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς: 1000 Υποτροφίες ως 19/1

Συκώτι φούρνου: ζουμερό αποτέλεσμα σε μόλις 10 λεπτά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καραμα
Συνάντηση Τασούλα-Καραμανλή στο Προεδρικό Μέγαρο - Τι συζήτησαν;
Η συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή εντάσσεται σε έναν ευρύτερο κύκλο θεσμικών επαφών που έχει δρομολογήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με σημαντικές...
Συνάντηση Τασούλα-Καραμανλή στο Προεδρικό Μέγαρο - Τι συζήτησαν;
ΕΚΑΒ
Θρίλερ στο Αιγάλεω: 96χρονη αυτοπυρπολήθηκε στη μέση του δρόμου – Μάχη για τη ζωή της
Αιγάλεω: 95χρονη περιλούστηκε με εύφλεκτο υγρό και αυτοπυρπολήθηκε – Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
Θρίλερ στο Αιγάλεω: 96χρονη αυτοπυρπολήθηκε στη μέση του δρόμου – Μάχη για τη ζωή της
βλασης
Κ. Βλάσης: «Η εκπαίδευση ανοίγει δρόμους συμμετοχής, εργασίας και προοπτικής για όλους»
Νέα αρχή μάθησης στην Ηράκλεια Σερρών με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
Κ. Βλάσης: «Η εκπαίδευση ανοίγει δρόμους συμμετοχής, εργασίας και προοπτικής για όλους»