κεραμεως-νικη
Νίκη Κεραμέως: Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η κατανομή των μόνιμων διορισμών στην γενική εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή

Την συνέχιση των μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση προανήγγειλε προεκλογικά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ, η υπουργός ανέφερε πως το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί η κατανομή στην γενική εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή.

Οι διορισμοί θα αφορούν συνολικά 3.770 εκπαιδευτικούς, με την υπουργό να προαναγγέλλει πως θα προηγηθούν οι μόνιμοι διορισμοί στη γενική εκπαίδευση και έπειτα θα ακολουθήσουν στην ειδική αγωγή. 

Σημειώνεται ότι οι τελικοί πίνακες της γενικής εκπαίδευσης είναι έτοιμοι. Σύμφωνα με την Νίκη Κεραμέως, η διαδικασία «θα τρέξει» το επόμενο διάστημα προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να αναλάβουν υπηρεσία από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

Στη συνέχεια η υπουργός ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η εφαρμογή της ρομποτικής στα σχολεία. Η επένδυση ξεπερνά σε ύψος τα 30 εκατομμύρια ευρώ και αξιοποιεί κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU, αποσκοπώντας στον εφοδιασμό των σχολείων της χώρας με περισσότερα από 177.000 σετ ρομποτικής και STEM.

Αναφέρθηκε επίσης και στην επέμβαση της αστυνομίας στην κατάληψη της Πρυτανείας από φοιτητές, λέγοντας πως «με εφαρμογή του νόμου του ασύλου που έχει αλλάξει από το 2019 και επιτρέπει την επέμβαση της αστυνομίας, μπήκε τέλος στην κατάληψη» δήλωσε η υπουργός Παιδείας, τονίζοντας ότι υπάρχουν πλέον πολύ λιγότερα «παρόμοια» περιστατικά στα Πανεπιστήμια. 

Επίσης, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις για τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, όπου υπήρξε ρεκόρ αιτήσεων , πάνω από 20 χιλιάδες - από τις οποίες θα γίνουν δεκτές 4.500.

Η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο πρόγραμμα των Πανελλαδικών, αλλά μικρές αλλαγές στις απολυτήριες, λόγω των εκλογών.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ για όλους του εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ ΕΩΣ ΑΥΡΙO 10 TΟ ΠΡΩΙ

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εγκέφαλος
Κίνα: Στο επίκεντρο η σύνδεση εγκεφάλου-υπολογιστή – Προς εφαρμογές στην καθημερινή ζωή
Το Πεκίνο επενδύει δυναμικά στις τεχνολογίες BCI, με στόχο να φτάσουν σε πρακτική χρήση μέσα στην επόμενη πενταετία
Κίνα: Στο επίκεντρο η σύνδεση εγκεφάλου-υπολογιστή – Προς εφαρμογές στην καθημερινή ζωή
molivi.jpg
Γράφοντας με το χέρι μαθαίνουμε καλύτερα: Τι δείχνουν οι έρευνες για τη μνήμη και τη μάθηση
Γιατί το χαρτί και το μολύβι εξακολουθούν να υπερέχουν απέναντι στο πληκτρολόγιο και τις ψηφιακές συσκευές
Γράφοντας με το χέρι μαθαίνουμε καλύτερα: Τι δείχνουν οι έρευνες για τη μνήμη και τη μάθηση
δίπλωμα οδήγησης
Δίπλωμα οδήγησης: Αυτές είναι οι νέες σαρωτικές αλλαγές για όλους τους οδηγούς
Ανατροπές στο δίπλωμα οδήγησης με ψηφιακή άδεια, οδήγηση από τα 17 με συνοδό έως και απαγορεύσεις νυχτερινής κυκλοφορίας
Δίπλωμα οδήγησης: Αυτές είναι οι νέες σαρωτικές αλλαγές για όλους τους οδηγούς