152.000 αιτήσεις εκπαιδευτικών στο ΑΣΕΠ - Ολοκληρώνεται σήμερα η υποβολή δικαιολογητικών στο ΟΠΣΥΔ
Τι ανακοίνωσε ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ Αλ. Κόπτσης για το ΟΠΣΥΔ - Λίγο λιγότεροι από το 2019 οι εκπαιδευτικοί που υπέβαλαν αίτηση για να ενταχθούν στο νέο Πίνακα Κατάταξης

Ολοκληρώνεται σήμερα, Δευτέρα 3 Απριλίου (ώρα 15:00), η διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών των εκπαιδευτικών στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ). 

Όπως ανακοίνωσε στο alfavita.gr σήμερα το πρωί ο Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ κ. Αλέξανδρο Κόπτση δεν αναμένεται να δοθεί παράταση καθώς η ροή υποβολής δικαιολογητικών είναι φυσιολογική και δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα.

Υπενθυμίζουμε ότι την Παρασκευή 31 Μαρτίου ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις στις δύο προκηρύξεις του ΑΣΕΠ (1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023), βάσει των οποίων θα προκύψουν οι αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές σε όλα τα σχολεία της χώρας την ερχόμενη σχολική χρονιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr υποβλήθηκαν 152.000 αιτήσεις εκπαιδευτικών

Μέχρι σήμερα λοιπόν Δευτέρα  (ώρα 15:00), θα πρέπει οι εκπαιδευτικοί να έχουν ολοκληρώσει και το «ανέβασμα» των δικαιολογητικών στο ΟΠΣΥΔ. 

Υπενθυμίζουμε ότι οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί να υποβάλλουν στο ΟΠΣΥΔ όλα τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα και τα κριτήρια που επικαλούνται στην ηλεκτρονική τους αίτηση στο ΑΣΕΠ.

Να σημειωθεί ότι ΔΕΝ απαιτείται, εκ νέου, η υποβολή δικαιολογητικών για στοιχεία που είναι ήδη καταχωρισμένα και επικυρωμένα στον ηλεκτρονικό φάκελο των υποψηφίων στο ΟΠΣΥΔ, εκτός και αν υφίσταται ανάγκη επικαιροποίησης αυτών, σύμφωνα με την εκάστοτε προκήρυξη.

Οι εκπαιδευτικοί, δηλαδή, που τα ονόματα τους βρίσκονται στους υπάρχοντες πίνακες και κατά την τελευταία τριετία δεν έχουν αποκτήσει κανένα πρόσθετο προσόν, δεν έχουν υποχρέωση για να ανεβάσουν εκ νέου τα δικαιολογητικά τους στο ΟΠΣΥΔ. Στην περίπτωση που έχουν αποκτήσει ή «αναβαθμίσει» κάποια από τα «προσόντα» τους (πχ. είχαν πτυχίο Lower στα Αγγλικά και απέκτησαν και Profieciency), θα πρέπει να «ανεβάσουν» μόνο τις νέες πιστοποιήσεις τους. 

Αντίθετα, οι νέοι απόφοιτοι που συμμετέχουν για πρώτη φορά στη διαδικασία, θα πρέπει να μεταφορτώσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΟΠΣΥΔ (Πτυχία, ξένες γλώσσες, κλπ).

Έρχονται 3.770 διορισμοί 

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρο Κόπτση, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ζητήσει τον κατ' εξαίρεση διορισμό των 3.770 εκπαιδευτικών, που είχε εξαγγείλει πριν από λίγες μέρες η υπουργός Νίκη Κεραμέως, ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν από τις 15 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθούν τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών καθώς και οι πράξεις στις οποίες θα ορίζονται οι θέσεις διορισμών κατά ειδικότητα και κλάδο. Στη συνέχεια και αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στα δυο εμπλεκόμενα υπουργεία  (Οικονομικών και Εσωτερικών) θα ακολουθήσει η έκδοση προκήρυξης  για τον μόνιμο διορισμό των εκπαιδευτικών. 

Να σημειώσουμε ξανά ότι οι διορισμοί που προανήγγειλε η κ. Κεραμέως θα προέλθουν από τους παλιούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ που ισχύουν έως τα τέλη Αυγούστου του 2023. Αντίθετα οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τη σχολική χρονιά 2023/24 θα γίνουν από τους νέους πίνακες που αναμένεται να είναι έτοιμοι τον Ιούνιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS και 50Є εγγραφή - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

βουλή
Φορολογικό νομοσχέδιο: Κατατέθηκε στη Βουλή- Όλες οι ρυθμίσεις και οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής
Το σχέδιο νόμου εισάγεται για συζήτηση και επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων αύριο, Πέμπτη
Φορολογικό νομοσχέδιο: Κατατέθηκε στη Βουλή- Όλες οι ρυθμίσεις και οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής
γιατροί, νοσοκόμοι, υγεία
Από σήμερα: Πανελλαδική 48ωρη απεργία γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία
Κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τετάρτη από εργαζόμενους σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.
Από σήμερα: Πανελλαδική 48ωρη απεργία γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία