Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Ολιγόωρη παράταση έδωσε το ΑΣΕΠ - Πάνω από 150.000 οι αιτήσεις
Παρατείνονται για λίγες ώρες οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών

Ανακοινώνεται ότι η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων στις προκηρύξεις 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023 παρατείνεται μέχρι σήμερα το απόγευμα, 31η Μαρτίου 2023 και ώρα 6 μ.μ..

Υπενθυμίζουμε ότι οι αιτήσεις έληγαν αρχικά λίγες ώρες νωρίτερα, δηλαδή στις 14:00 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του alfavita.gr μέχρι σήμερα το μεσημέρι έχουν υποβληθεί πάνω από 150.000 αιτήσεις εκπαιδευτικών, ενώ μέχρι στιγμής η διαδικασία των αιτήσεων κυλάει ομαλά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2019, στις αντίστοιχες προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, είχαν υποβληθεί περίπου 160.000 αιτήσεις. 

Υπενθυμίζουμε ότι βάσει των δύο προκηρύξεων 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023 θα προκύψουν οι αναπληρωτές δάσκαλοι και καθηγητές την ερχόμενη σχολική χρονιά. 

Μέχρι τη Δευτέρα τα δικαιολογητικά στο ΟΠΣΥΔ

Παράλληλα, μέχρι τη Δευτέρα 3 Απριλίου, θα πρέπει οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί να υποβάλλουν στο ΟΠΣΥΔ όλα τα απαραίτητα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα προσόντα και τα κριτήρια που επικαλούνται στην ηλεκτρονική τους αίτηση στο ΑΣΕΠ.

Εδώ οφείλουμε να σημειώσουμε ότι πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες υποψηφίων εκπαιδευτικών που φτάνουν στο alfavita.gr για την αδυναμία υποβολής των δικαιολογητικών τους στον ΟΠΣΥΔ τις ημέρες του προσωπικού τους ΑΦΜ στη πλατφόρμα του ΟΠΣΥΔ.

Είναι πιθανόν να υπάρχει ανάγκη μιας ολιγοήμερης παράτασης ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών στον ΟΠΣΥΔ από τους χιλιάδες υποψηφίους.

Να σημειωθεί ότι ΔΕΝ απαιτείται, εκ νέου, η υποβολή δικαιολογητικών για στοιχεία που είναι ήδη καταχωρισμένα και επικυρωμένα στον ηλεκτρονικό φάκελο των υποψηφίων στο ΟΠΣΥΔ, εκτός και αν υφίσταται ανάγκη επικαιροποίησης αυτών, σύμφωνα με την εκάστοτε προκήρυξη.

Οι εκπαιδευτικοί, δηλαδή, που τα ονόματα τους βρίσκονται στους υπάρχοντες πίνακες και κατά την τελευταία τριετία δεν έχουν αποκτήσει κανένα πρόσθετο προσόν, δεν έχουν υποχρέωση για να ανεβάσουν εκ νέου τα δικαιολογητικά τους στο ΟΠΣΥΔ. Στην περίπτωση που έχουν αποκτήσει ή «αναβαθμίσει» κάποια από τα «προσόντα» τους (πχ. είχαν πτυχίο Lower στα Αγγλικά και απέκτησαν και Profieciency), θα πρέπει να «ανεβάσουν» μόνο τις νέες πιστοποιήσεις τους. 

Αντίθετα, οι νέοι απόφοιτοι που συμμετέχουν για πρώτη φορά στη διαδικασία, θα πρέπει να μεταφορτώσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο ΟΠΣΥΔ (Πτυχία, ξένες γλώσσες, κλπ).

Έρχονται 3.700 διορισμοί 

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρο Κόπτση, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ζητήσει τον κατ' εξαίρεση διορισμό των 3.700 εκπαιδευτικών, που είχε εξαγγείλει πριν από λίγες μέρες η υπουργός Νίκη Κεραμέως, ώστε να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν από τις 15 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του ίδιου, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθούν τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών καθώς και οι πράξεις στις οποίες θα ορίζονται οι θέσεις διορισμών κατά ειδικότητα και κλάδο. Στη συνέχεια και αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στα δυο εμπλεκόμενα υπουργεία  (Οικονομικών και Εσωτερικών) θα ακολουθήσει η έκδοση προκήρυξης  για τον μόνιμο διορισμό των εκπαιδευτικών. 

Να σημειώσουμε ξανά ότι οι διορισμοί που προανήγγειλε η κ. Κεραμέως θα προέλθουν από τους παλιούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ που ισχύουν έως τα τέλη Αυγούστου του 2023. Αντίθετα οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για τη σχολική χρονιά 2023/24 θα γίνουν από τους νέους πίνακες που αναμένεται να είναι έτοιμοι τον Ιούνιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΔΩΡΕΑΝ ενοικια για 3 χρόνια: Πρόγραμμα σε 46 δήμους (αιτήσεις)

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

sxoliko.jpg
Καλλιτεχνικά σχολεία: Εξίσωση δωρεάν μεταφοράς μαθητών με τα Μουσικά και εγκαιρη κάλυψη κενών
Επιστολές του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας προς το Υπουργείο Παιδείας
Καλλιτεχνικά σχολεία: Εξίσωση δωρεάν μεταφοράς μαθητών με τα Μουσικά και εγκαιρη κάλυψη κενών