kriton arsenis
Nick Paleologos / SOOC
Κρ.Αρσένης: Έχετε δώσει 52 εκατομμύρια ευρώ στην Cosmote, 30 εκατομμύρια ευρώ σε διακριτά προγράμματα στην Cosmote, στη Wind και στη Vodafone, στη μητρική της Wind 13 εκατομμύρια ευρώ. Περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ το σύνολο για εκπαίδευση σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών!

Το πόδι τους και στην εκπαίδευση βάζουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών με χρηματοδότηση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτωνας Αρσένης.

Ο κ.Αρσένης ανέφερε ότι η κ.Κεραμέως έχει δώσει 52 εκατομμύρια ευρώ στην Cosmote για να κάνει μια πλατφόρμα εκπαίδευσης που ήδη υπάρχει και ρώτησε: ρώτησε: “Ποια είναι η υπηρεσιακή εισήγηση που ζήτησε τη νέα πλατφόρμα;”.

«Η κ. Κεραμέως αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα γιατί δίνονται αυτά τα χρήματα παραμονές εκλογών σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Μας είπε βέβαια πόσο χάρηκαν οι μαθητές σχολείου στους Αγίους Αναργύρους όταν είδαν διαδραστικό πίνακα στο δημοτικό τους σχολείο», κατέληξε.

Η του Κρίτωνα Αρσένη

Το πόδι τους και στην εκπαίδευση βάζουν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών με χρηματοδότηση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και το υπουργείο Παιδείας.

Ο βουλευτής Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησής του στη βουλή είπε: “Έχετε δώσει 52 εκατομμύρια ευρώ στην Cosmote για να κάνει μια πλατφόρμα εκπαίδευσης που ήδη υπάρχει. Έχετε δώσει 30 εκατομμύρια ευρώ σε διακριτά προγράμματα στην Cosmote, σε άλλο πρόγραμμα στη Wind και σε άλλο πρόγραμμα στη Vodafone για το ΚΙΤ Ρομποτικής. Έχετε δώσει από το e-school στη μητρική της Wind 13 εκατομμύρια ευρώ. Περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ το σύνολο για εκπαίδευση σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Τα 100 εκατομμύρια ευρώ είναι όσο το ένα τρίτο του προϋπολογισμού για την κατασκευή του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος”.

“Είναι μια κρυφή ‘λίστα Πέτσα’; Για ποιον λόγο δίνετε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ στις τρεις εταιρείες τηλεπικοινωνιών που παρέχουν το πιο ακριβό και αργό internet στην Ευρώπη και έχουν καταδικαστεί-καταγγελθεί για παράνομες παρακολουθήσεις πελατών τους;”.

Η απάντηση της κ. Κεραμέως ήταν ότι είναι “παλιά” “μερικά προγράμματα σπουδών μας” -”30 ολόκληρων ετών”. Τα σχολικά κτίρια που είναι μισού αιώνα και οι σοβάδες που πέφτουν δεν ενοχλούν την κυβέρνηση. Ούτε οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που γυρίζουν ανά την Ελλάδα και κοιμούνται σε σκηνές. Το μόνο που νοιάζει την κυβέρνηση είναι προτού φύγει να δώσει ό,τι προλαβαίνει στους επιχειρηματίες που εξυπηρετεί.

Η κ. Κεραμέως μας περιέγραψε το έργο της κυβέρνησής της: “Σημειωτέον, τα νέα προγράμματα σπουδών έχουν διασύνδεση μέσω QR codes για συμπληρωματικό ψηφιακό υλικό”. Αυτά τα λέει η υπουργός Παιδείας την ώρα που εκπαιδευτικοί φτιάχνουν γέφυρες από θρανία για να βγουν μαθητές από τις τάξεις σε πλημμύρες και στα σχολεία της χώρας όλο και πληθαίνουν τα ατυχήματα. Δεκαπέντε περιστατικά έχουν καταγράψει -ενδεικτικά- εκπαιδευτικοί τους τελευταίους 15 μήνες, και κανείς δεν ξεχνά τον τραγικό θάνατο ενός 11χρονου παιδιού από έκρηξη καυστήρα σε δημοτικό σχολείο στις Σέρρες. 

Και ενώ οι μαθητές μπαίνουν σε σχολεία υποχρηματοδοτούμενα με κίνδυνο για την ασφάλειά τους, η υπουργός Παιδείας μας μιλά στη βουλή για “ΚΙΤ ρομποτικής” και “διαδραστικούς πίνακες”.

Ο Κρίτων Αρσένης ρώτησε: “Ποια είναι η υπηρεσιακή εισήγηση που ζήτησε τη νέα πλατφόρμα;”. Η κ. Κεραμέως αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα γιατί δίνονται αυτά τα χρήματα παραμονές εκλογών σε εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Μας είπε βέβαια πόσο χάρηκαν οι μαθητές σχολείου στους Αγίους Αναργύρους όταν είδαν διαδραστικό πίνακα στο δημοτικό τους σχολείο. 

Αλλά δε μας είπε η κ. Κεραμέως γιατί η κυβέρνησή της εγκατέλειψε τα παιδιά χιλιάδων οικογενειών στη Δυτική Αθήνα να κάνουν μάθημα σε σχολεία χτυπημένα από τον σεισμό, σε ακατάλληλα κτίρια, στριμωγμένα σε ελάχιστα τετραγωνικά, χωρίς μόνιμους καθηγητές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 13/10

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παγωμένο νερό
Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό μόλις ξυπνάμε – Το απλό πρωινό μυστικό για καλύτερη υγεία και ενέργεια
Ένα απλό ποτήρι νερό κάθε πρωί μπορεί να γίνει το πιο σημαντικό σας βήμα για υγεία, ενέργεια και ευεξία — ένα μικρό, καθημερινό δώρο προς τον εαυτό...
Γιατί πρέπει να πίνουμε νερό μόλις ξυπνάμε – Το απλό πρωινό μυστικό για καλύτερη υγεία και ενέργεια
amfitheatro
Μετεγγραφές 2025: Βγήκαν τα αποτελέσματα — Έναρξη ενστάσεων, δικαιολογητικά και όλα τα βήματα
Μετεγγραφές 2025: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα – Όλη η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για τους επιτυχόντες
Μετεγγραφές 2025: Βγήκαν τα αποτελέσματα — Έναρξη ενστάσεων, δικαιολογητικά και όλα τα βήματα
ΕΑΠ - Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Προειδοποίηση από το ΕΑΠ: «Όχι» στην πειρατεία εκπαιδευτικού υλικού - Ποινές στην παράνομη χρήση
Αυστηρή προειδοποίηση από το ΕΑΠ για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων – Στο στόχαστρο η παράνομη διακίνηση διδακτικού υλικού
Προειδοποίηση από το ΕΑΠ: «Όχι» στην πειρατεία εκπαιδευτικού υλικού - Ποινές στην παράνομη χρήση
κλειστα σχολεια
Κλειστά σχολεία: Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη
Μικρή «ανάσα» ξεκούρασης παίρνουν οι μαθητές - Σε ποιες περιοχές τα σχολεία θα είναι κλειστά σήμερα και αύριο και γιατί
Κλειστά σχολεία: Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη