ρομποτική
Υπολογίζεται ότι η πρωτοβουλία αφορά περίπου 50.000 μαθητές και 4.200 εκπαιδευτικούς

Τη διάθεση 8.613 κιτ ρομποτικής σε 1.821 σχολεία της χώρας προβλέπει σύμβαση που υπεγράφη ανάμεσα στον Δήμο Τρικκαίων, την ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) και στην Cosmote.

Το έργο, προϋπολογισμού, 1.821.000 ευρώ έχει τον τίτλο «Μικρή Επανάσταση στην εκπαίδευση: Αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων του Αύριο…» και αφορά σε εκπαίδευση μαθητών/τριών σε ρομποτική, μηχανική και προγραμματισμό.

Η σύμβαση προβλέπει την παροχή των 8.613 κιτ ρομποτικής το επόμενο τρίμηνο σε 1.821 σχολεία (1.050 από την Α΄θμια Εκπαίδευση, 771 από τη Β΄θμια και όλα τα Ειδικά Σχολεία).

Υπολογίζεται ότι η πρωτοβουλία αφορά περίπου 50.000 μαθητές και 4.200 εκπαιδευτικούς.

Το πρόγραμμα είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων που προτάθηκε κατά την επίσκεψη της προέδρου της Επιτροπής Ελλάδα 2021 Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στα Τρίκαλα τον Ιούνιο του 2020.

Ακολούθησε συνεργασία για εξειδίκευση των στόχων, το πρόγραμμα υποβλήθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», η ΕΕΤΑΑ υλοποίησε τις σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες και η ανάδοχος εταιρεία Cosmote ξεκινά την προμήθεια και την διανομή των κιτ ρομποτικής.

Σε δηλώσεις μετά την υπογραφή της σύμβασης, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή επισήμανε ότι είναι δράση συμπληρωματική προς το υπουργείο Παιδείας, το οποίο, «με το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης έχει εξασφαλίσει 30 εκατ. ευρώ για 177.000 κιτ ρομποτικής σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια».

Ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε ότι «η Ελλάδα αλλάζει εποχή» με την πρωτοβουλία που «ξεκινά για να φέρει έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και εκπαίδευσης σε σχολεία όλων των Δήμων της χώρας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Σπυρίδων Σπυρίδων, έκανε λόγο για «καινοτόμο τρόπο προσέγγισης της νέας εποχής μέσω της τεχνολογίας».

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ, Δημήτρης Μαραβέλιας, τόνισε πως η ΕΕΤΑΑ είναι ο επιστημονικός σύμβουλος της Αυτοδιοίκησης, βοηθώντας στην ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών για την υλοποίηση του προγράμματος και ευχαρίστησε την Cosmote ως ανάδοχο εταιρεία, επισημαίνοντας ότι «τα παιδιά μας κάνουν ένα βήμα στην ψηφιοποίηση και τις νέες τεχνολογίες».

Από την πλευρά του ο Σπύρος Γιαμάς, ICT sales leader της Cosmote, έκανε λόγο για «αξιέπαινη πρωτοβουλία, που δίνει τη δυνατότητα να βελτιωθούν οι συνθήκες μάθησης και οι μαθητές να προετοιμαστούν καλύτερα για το μέλλον».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεχνητη νοημοσυνη
Το σχολείο χωρίς δασκάλους: «καινοτομία» ή εκπαιδευτική δυστοπία;
Μια σχολική αίθουσα χωρίς πίνακα, χωρίς βιβλία, χωρίς δάσκαλο. Μόνο οθόνες, ακουστικά και ένας ψηφιακός «μέντορας» τεχνητής νοημοσύνης. Είναι αυτό το...
Το σχολείο χωρίς δασκάλους: «καινοτομία» ή εκπαιδευτική δυστοπία;
προαύλιο με μαθητές
Σχολείο χτισμένο πάνω σε μπαζωμένο ρέμα δίπλα στον Ηλεκτρικό — Νέες εικόνες προκαλούν ανησυχία
Βίντεο αποκαλύπτει την περίπτωση του 1ου ΓΕΛ Νέας Ιωνίας και τον κίνδυνο από τις παλιές παρεμβάσεις στα ρέματα
Σχολείο χτισμένο πάνω σε μπαζωμένο ρέμα δίπλα στον Ηλεκτρικό — Νέες εικόνες προκαλούν ανησυχία
εκπαιδευτικοί
Έκθεση ΟΟΣΑ: Πόσο υπολείπονται οι μισθοί των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε σχέση με τους μισθούς των εκπαιδευτικών άλλων χωρών
Πώς αποτυπώνονται οι μισθοί των εκπαιδευτικών στην έκθεση του ΟΟΣΑ - Συγκριτικά δεδομένα
Έκθεση ΟΟΣΑ: Πόσο υπολείπονται οι μισθοί των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε σχέση με τους μισθούς των εκπαιδευτικών άλλων χωρών