ρομποτική
Υπολογίζεται ότι η πρωτοβουλία αφορά περίπου 50.000 μαθητές και 4.200 εκπαιδευτικούς

Τη διάθεση 8.613 κιτ ρομποτικής σε 1.821 σχολεία της χώρας προβλέπει σύμβαση που υπεγράφη ανάμεσα στον Δήμο Τρικκαίων, την ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) και στην Cosmote.

Το έργο, προϋπολογισμού, 1.821.000 ευρώ έχει τον τίτλο «Μικρή Επανάσταση στην εκπαίδευση: Αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δεξιότητες των Ελλήνων του Αύριο…» και αφορά σε εκπαίδευση μαθητών/τριών σε ρομποτική, μηχανική και προγραμματισμό.

Η σύμβαση προβλέπει την παροχή των 8.613 κιτ ρομποτικής το επόμενο τρίμηνο σε 1.821 σχολεία (1.050 από την Α΄θμια Εκπαίδευση, 771 από τη Β΄θμια και όλα τα Ειδικά Σχολεία).

Υπολογίζεται ότι η πρωτοβουλία αφορά περίπου 50.000 μαθητές και 4.200 εκπαιδευτικούς.

Το πρόγραμμα είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Τρικκαίων που προτάθηκε κατά την επίσκεψη της προέδρου της Επιτροπής Ελλάδα 2021 Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στα Τρίκαλα τον Ιούνιο του 2020.

Ακολούθησε συνεργασία για εξειδίκευση των στόχων, το πρόγραμμα υποβλήθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», η ΕΕΤΑΑ υλοποίησε τις σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες και η ανάδοχος εταιρεία Cosmote ξεκινά την προμήθεια και την διανομή των κιτ ρομποτικής.

Σε δηλώσεις μετά την υπογραφή της σύμβασης, η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή επισήμανε ότι είναι δράση συμπληρωματική προς το υπουργείο Παιδείας, το οποίο, «με το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης έχει εξασφαλίσει 30 εκατ. ευρώ για 177.000 κιτ ρομποτικής σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια».

Ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε ότι «η Ελλάδα αλλάζει εποχή» με την πρωτοβουλία που «ξεκινά για να φέρει έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και εκπαίδευσης σε σχολεία όλων των Δήμων της χώρας».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ, Σπυρίδων Σπυρίδων, έκανε λόγο για «καινοτόμο τρόπο προσέγγισης της νέας εποχής μέσω της τεχνολογίας».

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ, Δημήτρης Μαραβέλιας, τόνισε πως η ΕΕΤΑΑ είναι ο επιστημονικός σύμβουλος της Αυτοδιοίκησης, βοηθώντας στην ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών για την υλοποίηση του προγράμματος και ευχαρίστησε την Cosmote ως ανάδοχο εταιρεία, επισημαίνοντας ότι «τα παιδιά μας κάνουν ένα βήμα στην ψηφιοποίηση και τις νέες τεχνολογίες».

Από την πλευρά του ο Σπύρος Γιαμάς, ICT sales leader της Cosmote, έκανε λόγο για «αξιέπαινη πρωτοβουλία, που δίνει τη δυνατότητα να βελτιωθούν οι συνθήκες μάθησης και οι μαθητές να προετοιμαστούν καλύτερα για το μέλλον».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

διαδηλωση ισραηλ
Αντιπολεμική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ διαλύθηκε από την αστυνομία
Οι διοργανωτές, καταγγέλλοντας «βίαιη διάλυση» της διαδήλωσης, διαμηνύουν ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν, προαναγγέλλοντας νέες δράσεις το...
Αντιπολεμική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ διαλύθηκε από την αστυνομία
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Στη δίνη της κακοκαιρίας η Αττική – Πότε κορυφώνονται τα φαινόμενα
Η Αττική βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές που ενδέχεται να δεχθούν ισχυρά φαινόμενα, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη αποσαφηνιστεί πλήρως η έντασή τους.
Στη δίνη της κακοκαιρίας η Αττική – Πότε κορυφώνονται τα φαινόμενα
ΗΠΑ
Washington Post: Σενάρια για χερσαίες επιχειρήσεις των ΗΠΑ στο Ιράν – Αντιφατικά μηνύματα από την κυβέρνηση Τραμπ
Washington Post: Το Πεντάγωνο προετοιμάζεται για πιθανές χερσαίες επιχειρήσεις
Washington Post: Σενάρια για χερσαίες επιχειρήσεις των ΗΠΑ στο Ιράν – Αντιφατικά μηνύματα από την κυβέρνηση Τραμπ