ypaith
Η θητεία των Συντονιστών Π.Δ.Ε. και των Υπευθύνων Δ.Δ.Ε. για τη Μαθητεία λήγει την 31η Αυγούστου του δεύτερου έτους

Το υπουργείο Παιδείας προσκαλεί τους εν ενεργεία διοικητικούς υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων Συντονιστών Π.Δ.Ε. για τη Μαθητεία και Υπευθύνων Δ.Δ.Ε. για τη Μαθητεία.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στην πρόσκληση ορίζονται στην με αρ. πρωτ.138797/Κ5/2021 Υπουργική Απόφαση «Καθορισμός κριτηρίων και διαδικασίας για την επιλογή Συντονιστών Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (Π.Δ.Ε.) για τη Μαθητεία και Υπευθύνων Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) για τη Μαθητεία» (Β’ 5253), όπως τροποποιήθηκε με την αρ. πρωτ. 16037/Κ5/2023 Υπουργική Απόφαση (Β’ 735) και ισχύει.

Οι αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του Συντονιστών Π.Δ.Ε. για τη Μαθητεία και των Υπευθύνων Δ.Δ.Ε. για τη Μαθητεία περιγράφονται στα άρθρα 15 και 16 της 109153/Κ5/12.09.2022 Υπουργικής Απόφασης, «Κανονισμός Λειτουργίας Μεταλυκειακού Έτους - Τάξης Μαθητείας» (Β’ 4771), όπως ισχύει.

Η θητεία των Συντονιστών Π.Δ.Ε. και των Υπευθύνων Δ.Δ.Ε. για τη Μαθητεία λήγει την 31η Αυγούστου του δεύτερου έτους που ακολουθεί την επιλογή τους.

Προσόντα

1. Υποψήφιοι για επιλογή σε θέση Συντονιστή Π.Δ.Ε. για τη Μαθητεία είναι διοικητικοί υπάλληλοι που ανήκουν οργανικά σε Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν οργανικά σε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή ισότιμου τίτλου σπουδών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, και έχουν συνολικά τριετή τουλάχιστον υπηρεσία ως διοικητικοί υπάλληλοι ή εκπαιδευτικοί.

2. Υποψήφιοι για επιλογή σε θέση Υπεύθυνου Δ.Δ.Ε. για τη Μαθητεία είναι διοικητικοί υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί που ανήκουν οργανικά στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πρέπει να είναι κάτοχοι πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή ισότιμου τίτλου σπουδών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, και έχουν συνολικά τριετή τουλάχιστον υπηρεσία ως διοικητικοί υπάλληλοι ή εκπαιδευτικοί.

3. Οι προϋποθέσεις καιτα κριτήρια επιλογής πρέπει να συντρέχουν κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων υποψηφιοτήτων. 

Αναλυτικά η εγκύκλιος

Η αίτηση

προγραμματισμός επιλογής των  υποψηφίων

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apth
Άμεσες εργασίες ανακαίνισης για την ενίσχυση της στατικής επάρκειας στα κτίρια του ΑΠΘ
Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης στα κτίρια του ΑΠΘ για λόγους στατικής επάρκειας και ασφάλειας
Άμεσες εργασίες ανακαίνισης για την ενίσχυση της στατικής επάρκειας στα κτίρια του ΑΠΘ
απθ
Αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ – Τέλος στην κατάληψη του «Φυσικού»
Απομακρύνθηκαν γραφεία και εξοπλισμός από τον υπό κατάληψη χώρο – Εντολή εκκένωσης από τη διοίκηση του ΑΠΘ υπό τον φόβο επεισοδίων
Αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ – Τέλος στην κατάληψη του «Φυσικού»