Φοιτητές Πολυτεχνείου Κρήτης
Πρωτιά σε παγκόσμιο διαγωνισμό για φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης με καινοτόμο παιχνίδι

Νικητές στον παγκόσμιο διαγωνισμό Brackeys Game Jam 2023.1 ανακηρύχθηκαν οι φοιτητές της Σχολής Hλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης, Μηνάς Κατσιόκαλης (μεταπτυχιακός), Γιάννης Κρητικός (μεταπτυχιακός), Ανδρέας Πολυχρονάκης (διδακτορικός), Μιχάλης Οικονομάκης (προπτυχιακός), Κωνσταντίνα Μάμμου (προπτυχιακή), Μιχάλης Νικηφοράκης (προπτυχιακός), Άννα Μηναδάκη (προπτυχιακή) και Γιώργος Πρωτοπαπαδάκης (προπτυχιακός), μέλη της ερευνητικής ομάδας τρισδιάστατων υπολογιστικών γραφικών και εκτεταμένης πραγματικότητας SURREAL του Εργαστηρίου MUSIC.

Οι φοιτητές κατέκτησαν την 1η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία «Καινοτομία» (“Innovation”) ανάμεσα σε περισσότερες από 3.900 ομάδες και 742 projects.

Τι είναι τα Game Jams

Τα Game Jams είναι διαγωνισμοί δημιουργίας καινοτόμων παιχνιδιών σε περιορισμένο χρόνο με το θέμα του διαγωνισμού να ανακοινώνεται την ώρα έναρξης. Το Brackeys Game Jams, ένας από τους δημοφιλέστερους παγκόσμιους διαγωνισμούς, ξεκίνησε το 2018 και διεξάγεται δύο φορές τον χρόνο έκτοτε, με συμμετοχές επαγγελματικών ομάδων (professional gaming studios) και ερασιτεχνικών ομάδων απ’ όλο τον κόσμο.

Ο φετινός διαγωνισμός 2023.1 ξεκίνησε στις 12 Φεβρουαρίου 2023, κράτησε μέχρι 19 Φεβρουαρίου 2023 και η θεματολογία του ήταν «Ένα τέλος είναι μια νέα αρχή» (“an end is a new beginning”). Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας η ομάδα των φοιτητών εργάστηκε εντατικά, με πολλά ξενύχτια και ξημερώματα στο εργαστήριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποβολή στον διαγωνισμό έγινε με αποκλειστική πρωτοβουλία των ίδιων των φοιτητών.

Το παιχνίδι που έφτιαξαν

Τα μέλη της ομάδας θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά τον Στέλιο Γρηγοράκη, προπτυχιακό φοιτητή της Σχολής ΗΜΜΥ, ο οποίος έπειτα από την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, αφιέρωσε πολύτιμο χρόνο στη διαδικασία debugging, καθώς η ομάδα ενδιαφέρεται να συνεχίσει την ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι UnSentenced που ανέπτυξε η ομάδα και κατέκτησε την 1η θέση παίζεται σε οποιονδήποτε υπολογιστή (Windows, MacOs, Linux) μέσω browser ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο.

UnSentenced
Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

To 1o Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ECTS για Εκπαιδευτικούς - Αιτήσεις έως 29-11

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες 2021: Σπουδές στην επιστήμη της Δασολογίας
Ε' ΕΛΜΕ Θ: Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους φοιτητές της Πολυτεχνικής σχολής Ξάνθης
Τη στήριξή της δηλώνει η Ε' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης στους διωκόμενους φοιτητές της Πολυτεχνικής σχολής Ξάνθης
Ε' ΕΛΜΕ Θ: Ψήφισμα συμπαράστασης στους διωκόμενους φοιτητές της Πολυτεχνικής σχολής Ξάνθης
iky.jpg
ΙΚΥ: Υποτροφίες για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ μελών ΔΕΠ ελληνικών ΑΕΙ και φορέων ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, έως την Δευτέρα 15/01/2024 και ώρα Ελλάδος 14.00
ΙΚΥ: Υποτροφίες για την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ μελών ΔΕΠ ελληνικών ΑΕΙ και φορέων ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό