Φοιτητές Πολυτεχνείου Κρήτης
Πρωτιά σε παγκόσμιο διαγωνισμό για φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης με καινοτόμο παιχνίδι

Νικητές στον παγκόσμιο διαγωνισμό Brackeys Game Jam 2023.1 ανακηρύχθηκαν οι φοιτητές της Σχολής Hλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης, Μηνάς Κατσιόκαλης (μεταπτυχιακός), Γιάννης Κρητικός (μεταπτυχιακός), Ανδρέας Πολυχρονάκης (διδακτορικός), Μιχάλης Οικονομάκης (προπτυχιακός), Κωνσταντίνα Μάμμου (προπτυχιακή), Μιχάλης Νικηφοράκης (προπτυχιακός), Άννα Μηναδάκη (προπτυχιακή) και Γιώργος Πρωτοπαπαδάκης (προπτυχιακός), μέλη της ερευνητικής ομάδας τρισδιάστατων υπολογιστικών γραφικών και εκτεταμένης πραγματικότητας SURREAL του Εργαστηρίου MUSIC.

Οι φοιτητές κατέκτησαν την 1η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία «Καινοτομία» (“Innovation”) ανάμεσα σε περισσότερες από 3.900 ομάδες και 742 projects.

Τι είναι τα Game Jams

Τα Game Jams είναι διαγωνισμοί δημιουργίας καινοτόμων παιχνιδιών σε περιορισμένο χρόνο με το θέμα του διαγωνισμού να ανακοινώνεται την ώρα έναρξης. Το Brackeys Game Jams, ένας από τους δημοφιλέστερους παγκόσμιους διαγωνισμούς, ξεκίνησε το 2018 και διεξάγεται δύο φορές τον χρόνο έκτοτε, με συμμετοχές επαγγελματικών ομάδων (professional gaming studios) και ερασιτεχνικών ομάδων απ’ όλο τον κόσμο.

Ο φετινός διαγωνισμός 2023.1 ξεκίνησε στις 12 Φεβρουαρίου 2023, κράτησε μέχρι 19 Φεβρουαρίου 2023 και η θεματολογία του ήταν «Ένα τέλος είναι μια νέα αρχή» (“an end is a new beginning”). Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας η ομάδα των φοιτητών εργάστηκε εντατικά, με πολλά ξενύχτια και ξημερώματα στο εργαστήριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποβολή στον διαγωνισμό έγινε με αποκλειστική πρωτοβουλία των ίδιων των φοιτητών.

Το παιχνίδι που έφτιαξαν

Τα μέλη της ομάδας θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά τον Στέλιο Γρηγοράκη, προπτυχιακό φοιτητή της Σχολής ΗΜΜΥ, ο οποίος έπειτα από την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, αφιέρωσε πολύτιμο χρόνο στη διαδικασία debugging, καθώς η ομάδα ενδιαφέρεται να συνεχίσει την ανάπτυξη του παιχνιδιού.

Το παιχνίδι UnSentenced που ανέπτυξε η ομάδα και κατέκτησε την 1η θέση παίζεται σε οποιονδήποτε υπολογιστή (Windows, MacOs, Linux) μέσω browser ακολουθώντας αυτόν τον σύνδεσμο.

UnSentenced

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Περίοδος
Περίοδος και διατροφή: Ποιες τροφές να αποφεύγετε όταν έχετε έντονα συμπτώματα
Η κατανάλωση ορισμένων τροφών κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, όπως τα πικάντικα τρόφιμα και το κόκκινο κρέας, μπορεί να κάνουν τα συμπτώματα πιο...
Περίοδος και διατροφή: Ποιες τροφές να αποφεύγετε όταν έχετε έντονα συμπτώματα
estia
Σχολεία Νέας Σμύρνης: "Μαγειρεύουν" έξωση του Γυμνασίου και του Λυκείου που στεγάζονται στην Εστία Νέας Σμύρνης;
Από το 2004, οι μαθητές και μαθήτριες του 8ου Γυμνασίου και 7ου Λυκείου Νέας Σμύρνης βρίσκονται όμηροι των τοπικών, είτε οικονομικών είτε πολιτικών...
Σχολεία Νέας Σμύρνης: "Μαγειρεύουν" έξωση του Γυμνασίου και του Λυκείου που στεγάζονται στην Εστία Νέας Σμύρνης;