Λήμνος: Απουσία σχολικού νοσηλευτή δημιουργεί προβλήματα για την ασφάλεια μαθήτριας
Αν και αναγκαία η επιστημονική ειδικότητα των σχολικών νοσηλευτών, ο αριθμός των προσλήψεων δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες.

Την άμεση αναπλήρωση του λειτουργικού κενού που δημιουργήθηκε λόγω άδειας μακράς διάρκειας του σχολικού νοσηλευτή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας Λήμνου ζητά ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε του νησιού, στηρίζοντας το αίτημα των γονέων.

Οπως αναφέρει ο ΣΕΠΕ, η απουσία σχολικού νοσηλευτή δημιουργεί προβλήματα για την ασφάλεια μαθήτριας του σχολείου με σοβαρές παθήσεις.

Η ανακοίνωση του ΣΕΠΕ Λήμνου

Το ΔΣ του Συλλόγου μας, στηρίζει το αίτημα των γονέων, των εκπαιδευτικών, του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού και του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας, για την άμεση αναπλήρωση του λειτουργικού κενού που δημιουργήθηκε λόγω άδειας μακράς διάρκειας του σχολικού νοσηλευτή του σχολείου.

Η απουσία σχολικού νοσηλευτή δημιουργεί προβλήματα για την ασφάλεια μαθήτριας του σχολείου με σοβαρές παθήσεις.

Η ειδικότητα των σχολικών νοσηλευτών είναι απολύτως αναγκαία σε κάθε σχολική μονάδα, κάτι που με ιδιαίτερη οξύτητα αποτυπώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για τις περιπτώσεις των μαθητών με χρόνιες σοβαρές παθήσεις, για την πρώτη αντιμετώπιση σοβαρών τραυματισμών των μαθητών εντός του σχολικού προγράμματος, συνολικότερα την εκπόνηση και υλοποίηση, σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό, προγραμμάτων αγωγής υγείας για όλους τους μαθητές.

Αν και αναγκαία η επιστημονική ειδικότητα των σχολικών νοσηλευτών, ο αριθμός των προσλήψεων δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες.

Απαιτούμε:

  • Τον άμεσο διορισμό αναπληρωτή σχολικού νοσηλευτή στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας, για την κάλυψη του λειτουργικού κενού.

  • Τον διορισμό και δεύτερου σχολικού νοσηλευτή από τη νέα σχολική χρονιά που θα καλύπτει τα κενά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η Οργισμένη απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στο χυδαίο βίντεο Μπογδάνου (vid)

«Είχε γίνει η ζωή μου κόλαση» – Πώς καθηγητής προσέγγιζε ερωτικά φοιτήτριές του

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα