«Η διατριβή μου σε 3 λεπτά – 3ΜΤ»
Ο Διαγωνισμός «Η διατριβή μου σε 3 λεπτά» βασίζεται σε μια ιδέα που αναπτύχθηκε το 2008 από το Πανεπιστήμιο του Queensland, στην Αυστραλία και που σύντομα υιοθετήθηκε από 600 πανεπιστήμια σε περισσότερες από 65 χώρες παγκοσμίως

Είστε υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης;

Μπορείτε να παρουσιάσετε το βασικό μήνυμα της διδακτορικής σας διατριβής σε μόλις τρία λεπτά;

Μπορείτε να εξηγήσετε την έρευνά σας σε ένα ευρύ κοινό;

Αν ναι, τότε αυτός ο διαγωνισμός είναι για εσάς!

Υπό την Αιγίδα του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητή Γεωργίου Μ. Κοντάκη. Συντονίστρια & Επιστημονικά Υπεύθυνη: Καθηγήτρια Μαρία Παπαδοπούλη. Διοργάνωση: Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πρώτη Φάση Αξιολόγησης - Επιλογή των 10 Καλύτερων Παρουσιάσεων Διδακτορικών Διατριβών Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 / Αμφιθέατρο «Ν. Πετρίδη», Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (Κλειστή στο ευρύ κοινό) Εσωτερική παρουσία της Επιτροπής Αξιολόγησης

Δεύτερη Φάση Αξιολόγησης: Κεντρική Εκδήλωση - Επιλογή και Βράβευση των Τριών Καλύτερων Παρουσιάσεων Διδακτορικών Διατριβών 11 Ιουλίου 2023 / Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου ( Ανοιχτή στο ευρύ κοινό)

1ο & 2ο Βραβείο για την 1η και τη 2η Καλύτερη Παρουσίαση Διδακτορικής Διατριβής από την Επιτροπή Αξιολόγησης 3ο Βραβείο: Επιλογή Κοινού Βραβεία Βραβείο 1: 1000 ευρώ Βραβείο 2: 750 ευρώ Βραβείο Κοινού: 500 ευρώ

Κριτήρια

Τα ακόλουθα κριτήρια θα εφαρμοστούν και στις δύο φάσεις αξιολόγησης από τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης:

Κριτήριο 1 Περιεχόμενο Η παρουσίαση περιέγραψε με σαφήνεια και απλότητα το πρόβλημα που λύθηκε, τη σημαντικότητά του, το βασικό σχεδιασμό της έρευνας, τα κεντρικά αποτελέσματα, ευρήματα/συμπεράσματα της έρευνας, και τον αντίκτυπο της. Τα ευρήματα και τα αποτελέσματα του φοιτητή είναι σημαντικό να τεκμηριώνονται και να διατυπώνονται με σαφήνεια, ακρίβεια, και απλότητα. Αόριστοι ή απλοί ισχυρισμοί σχετικά με τα επιστημονικά ευρήματα που δεν τεκμηριώνονται με την έρευνα του φοιτητή πρέπει να αποφεύγονται.

Κριτήριο 2 Επικοινωνία Η ομιλία εκφωνήθηκε καθαρά και η γλώσσα ήταν κατάλληλη για ένα μη εξειδικευμένο κοινό, και ο/η ομιλητής/ομιλήτρια μετέφερε τον ενθουσιασμό για την έρευνά του/της κερδίζοντας την προσοχή του κοινού.

Όροι Συμμετοχής Δεκτοί στο διαγωνισμό γίνονται οι υποψήφιοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Κρήτης, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που έχουν ολοκληρώσει τη διατριβή τους, αλλά δεν την έχουν ακόμη παρουσιάσει. Επειδή η επιστημονική έρευνα βρίσκεται στο επίκεντρο της συγκεκριμένης δραστηριότητας, και τα ευρήματα του φοιτητή παίζουν σημαντικό ρόλο στην παρουσίαση, είναι σημαντικό να συμμετέχουν υποψήφιοι διδάκτορες που έχουν ήδη κάποια ερευνητικά αποτελέσματα. Θα πρέπει να τους έχει δοθεί έγκριση από τον Επόπτη καθηγητή της διδακτορικής διατριβής. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι έχουν λάβει βραβείο στον διαγωνισμό αυτό σε προηγούμενο έτος.

Πληροφορίες για την Προετοιμασία των Παρουσιάσεων 1. Ο χρόνος των παρουσιάσεων περιορίζεται αυστηρά σε 3 λεπτά. Όσοι υπερβούν τα 3 λεπτά αποκλείονται από τον διαγωνισμό. 2. Επιτρέπεται η χρήση μιας στατικής διαφάνειας (όχι εφέ, κίνηση κ.λπ.) 3. Τα επιστημονικά ευρήματα και τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται είναι σημαντικό να είναι τεκμηριωμένα και να διατυπώνονται με σαφήνεια, ακρίβεια, και απλότητα. Αόριστοι ισχυρισμοί σχετικά με τα επιστημονικά ευρήματα που δεν τεκμηριώνονται με την έρευνα του φοιτητή πρέπει να αποφεύγονται. 4. Δεν επιτρέπεται η χρήση δείκτη λέιζερ, μουσικών οργάνων, εργαστηριακού εξοπλισμού ή βοηθητικών αντικειμένων ή ηλεκτρονικών μέσων (π.χ., αρχεία ήχου, video). 5. Στις παρουσιάσεις να μην χρησιμοποιούνται στίχοι, ποιήματα και τραγούδια. 6. Δεδομένου ότι ένας από τους στόχους της εκδήλωσης είναι η διάχυση της έρευνας που γίνεται στο Π.Κ. στο ευρύτερο κοινό της τοπικής κοινωνίας, όλες οι παρουσιάσεις θα γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής (π.χ. αλλοδαπός φοιτητής) αδυνατεί αιτιολογημένα να παρουσιάσει την ομιλία του στα ελληνικά, θα μπορεί, κατ' εξαίρεση, να την παρουσιάσει στα αγγλικά. Στη φόρμα συμμετοχής του υποψήφιου, το αίτημα θα πρέπει να αιτιολογείται επαρκώς. Η Επιτροπή Αξιολόγησης, θα χρειαστεί να εγκρίνει το αίτημα. 7. Στην παρουσίαση, τόσο στη διαφάνεια, αλλά και στον προφορικό λόγο, δεν θα πρέπει να υπάρχει άμεση ή έμμεση αναφορά του ονόματος της ομάδας ή/και του επιβλέποντα καθηγητή/καθηγήτριας της διδακτορικής διατριβής του υποψηφίου.

Προθεσμία Δήλωσης Συμμετοχής στον Διαγωνισμό 2 Ιουνίου 2023

Οι υποψήφιοι διδάκτορες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό καλούνται να συμπληρώσουν και να αποστείλουν: 1. Την επισυναπτόμενη φόρμα συμμετοχής και 2.Την Power Point παρουσίαση (το αρχείο να έχει το όνομα σας π.χ. Papadopoulos_george.ppt) το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 02.06.2023 στην κ. Ευγενία Σκουντάκη (E-mail: [email protected]) με κοινοποίηση στον επιβλέποντα καθηγητή της διδακτορικής διατριβής. Έκθεση Poster Παράλληλα, με στόχο την ενίσχυση της αλληλεπίδρασης των υποψήφιων διδακτόρων με το ευρύ κοινό και της διάχυσης της γνώσης, υποψήφιοι διδάκτορες του Πανεπιστημίου Κρήτης, την ημέρα της κεντρικής εκδήλωσης, μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, θα έχουν την ευκαιρία αν θελήσουν, να παρουσιάσουν την ερευνητική τους δραστηριότητα σε έκθεση posters, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Η συμμετοχή στην έκθεση με τα posters δεν είναι αναγκαία για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό Διατριβής. Θα σταλούν οδηγίες για τη συμμετοχή στην έκθεση.

Φόρμα συμμετοχής

 

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 6.jpg
Πανελλήνιες 2024: Ανοιξε η πλατφόρμα για ενημέρωση των υποψηφίων μέσω SMS σχετικά με τα αποτελέσματα
Η πλατφόρμα για την καταχώρηση τηλεφώνου προκειμένου να έρθει η ενημέρωση αποτελεσμάτων των πανελλαδικών 2024, θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και την...
Πανελλήνιες 2024: Ανοιξε η πλατφόρμα για ενημέρωση των υποψηφίων μέσω SMS σχετικά με τα αποτελέσματα
ypaith
Κινητικότητα: Αποδέσμευση εκπαιδευτικών Π.Ε για μετάταξη σε υπηρεσίες και φορείς του Ελληνικού Δημοσίου - Ονόματα
Δείτε την απόφαση με τα ονόματα
Κινητικότητα: Αποδέσμευση εκπαιδευτικών Π.Ε για μετάταξη σε υπηρεσίες και φορείς του Ελληνικού Δημοσίου - Ονόματα
brixelesevropaikienosi1012_1.jpg
Ευρωπαϊκά σχολεία: Οι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών για τον δευτεροβάθμιο κύκλο μετά τις ενστάσεις
Οι υποψήφιοι που γίνονται δεκτοί στη διαδικασία επιλογής θα προσκληθούν σε προφορική συνέντευξη, η ημερομηνία της οποίας θα ανακοινωθεί στην επίσημη...
Ευρωπαϊκά σχολεία: Οι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών για τον δευτεροβάθμιο κύκλο μετά τις ενστάσεις
Απόστολος Λύτρας
Ομολόγησε την πράξη του ο A. Λύτρας - «Υπεραγαπάω τη σύζυγό μου. Θα ζητήσω βοήθεια να θεραπευτώ»
Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γνωστός ποινικολόγος  Aπόστολος Λύτρας  – «Ζητώ συγγνώμη – Θα ζητήσω βοήθεια να θεραπευτώ»
Ομολόγησε την πράξη του ο A. Λύτρας - «Υπεραγαπάω τη σύζυγό μου. Θα ζητήσω βοήθεια να θεραπευτώ»