απθ
Καταγγελία φοιτητών: Άλλο ένα παραλίγο «ατύχημα» σε σχολή

Ο Σύλλογος Φοιτητών Χημικού με σχετική του ανακοίνωση, κατήγγειλε ένα νέο «ατύχημα» που έγινε χθες (29/03) σε εργαστήριο Φυσικής – Χημείας.

«Κατά τη διάρκεια του μαθήματος έσπασε το παράθυρο και από τύχη δεν τραυματίστηκε κανένας φοιτητής».

Επιπλέον, ζητούν να γίνει «έλεγχος σε υποδομές του ΑΠΘ» και να «τοποθετηθούν νέοι απαγωγοί στα εργαστήρια», ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοια περιστατικά.

Η Απόφαση Συλλόγου Φοιτητών Χημικού:

Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο περιστατικό που έλαβε χώρα την Τετάρτη 29/3 στο εργαστήριο Φυσικής Χημείας, κατά τη διάρκεια του οποίου έσπασε το παράθυρο και από τύχη δεν τραυματίστηκε κανένας.

Είναι ένα ακόμη περιστατικό το οποίο έρχεται να προστεθεί στα ήδη αρκετά «ατυχήματα» στις σχολές μας που έρχονται ως αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης των τμημάτων και των υποδομών που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα στην αίθουσα αυτή (224) όπως και στις αίθουσες 225 και 227, οι απαγωγοί είναι χαλασμένοι με φυσικό επακόλουθο για να μην κινδυνεύουν οι φοιτητές από τις αναθυμιάσεις να χρειάζεται οι ασκήσεις να γίνονται με ανοιχτά παράθυρα και για αυτόν ακριβώς το λόγο χθες φτάσαμε σε αυτό το σημείο.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πως η πολιτική της υποχρηματοδότησης των ιδρυμάτων που ακολουθούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις, πιστές στις κατευθύνσεις της ΕΕ είναι εγκληματική. Το έγκλημα στα Τέμπη ήταν προδιαγεγραμμένο όπως είναι προδιαγεγραμμένα και όλα αυτά που συμβαίνουν στις σχολές μας.

Η λογική αυτή του κόστους οφέλους είναι αυτή, η οποία έχει φτάσει τη σχολή μας σε αυτή την κατάσταση και όσο αυτή συνεχίζεται εμείς θα καλούμαστε να παίζουμε τις ζωές μας κορόνα γράμματα.

Δεν δεχόμαστε τα κέρδη τους να μπαίνουν πάνω από τις ζωές μας. Δυναμώνουμε  τον αγώνα μέσα από τον Φοιτητικό μας Σύλλογο.

Διεκδικούμε:

•Έκτακτο κονδύλι για να τοποθετηθούν νέοι απαγωγοί και κατάλληλος εξαερισμός στις αίθουσες 224,225,227 αλλά και σε όλα τα εργαστήρια και τα αμφιθέατρα που υπάρχει αντίστοιχο πρόβλημα

•Να γίνει τώρα έλεγχος των υποδομών και των εγκαταστάσεων των δύο κτιρίων του τμήματος Χημείας.

•Να πραγματοποιηθεί στατικός έλεγχος και να παρθούν μέτρα προστασίας από πυρκαγιά ή σεισμό σε όλα τα κτίρια του ΑΠΘ.

•Να δοθεί έκτακτο κονδύλι για την αναβάθμιση των υποδομών σε όλο το ΑΠΘ.

Προχωράμε σε:

•Κινητοποίηση στην πρυτανεία του ΑΠΘ, για το ζήτημα των υποδομών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μήπως έχετε κλήσεις που αγνοείτε; Πώς να τις ελέγξετε online

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ergostasio_violanta
Βιολάντα: Καρέ-καρέ η στιγμή της φονικής έκρηξης – Το σοκαριστικό βίντεο
Σοκαριστικό βίντεο καταγράφει καρέ-καρέ τη στιγμή της έκρηξης – Καταγγελίες για οσμή υγραερίου, ελλείψεις ασφαλείας και εγκληματική αμέλεια στο...
Βιολάντα: Καρέ-καρέ η στιγμή της φονικής έκρηξης – Το σοκαριστικό βίντεο
Μπαχαρικά
Συναγερμός για επικίνδυνο μπαχαρικό στην Ευρώπη – Στο «μικροσκόπιο» και η Ελλάδα
Εντοπίστηκαν τοξικές ουσίες στο κύμινο με κίνδυνο σοβαρών ηπατικών βλαβών – Δεκαπλάσια πάνω από το όριο τα επίπεδα, προειδοποιούν οι αρχές
Συναγερμός για επικίνδυνο μπαχαρικό στην Ευρώπη – Στο «μικροσκόπιο» και η Ελλάδα