πανεπιστημιο βολου
«Τα επόμενα προδιαγεγραμμένα Τέμπη είναι ήδη εδώ και τα ζούμε!»

Στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, έπεσε παράθυρο την ώρα του μαθήματος μέσα σε αίθουσα με φοιτητές.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ωστόσο, αυτό ήταν για άλλη μια φορά θέμα τύχης.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, φοιτητές και φοιτήτριες της Πανσπουδαστικής καλούν σήμερα, Τρίτη (28/3) στις 12:00 σε κινητοποίηση στην Πρυτανεία της σχολής σχετικά με το περιστατικό, ώστε να μην υπάρξουν θύματα την επόμενη φορά.

Δείτε την ανακοίνωση:

Τα επόμενα προδιαγεγραμμένα Τέμπη είναι ήδη εδώ και τα ζούμε!". Το σύνθημα που βροντοφωνάξαμε χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι τον τελευταίο μήνα, αποδεικνύεται ότι αποτελεί θλιβερή και επικίνδυνη πραγματικότητα για όλους εμάς! Πως αλλιώς μπορεί κανείς να περιγράψει την πτώση ολόκληρου παραθύρου στα έδρανα αίθουσας διδασκαλίας κατά τη διάρκεια διεξαγωγής μαθήματος του 1ου έτους του τμήματος ΠΤΔΕ; Και αν δεν είχαν βγει για διάλειμμα οι φοιτητές μόλις 2′ νωρίτερα, τα αποτελέσματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποδεικνύεται πιο καθαρά από ποτέ ότι ακόμη και οι στοιχειώδεις ανάγκες μας, όχι απλά δεν είναι προτεραιότητα για το κράτος, αλλά δεν βρίσκονται καν στη λίστα τους!

Το γεγονός αυτό, είναι αποτέλεσμα της συνεχούς υποχρηματοδότησης των ΑΕΙ και εγκατάλειψης των κτιριακών υποδομών και έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες κρούσματα του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, όπως το βραχυκύκλωμα στο αμφιθέατρο του Γαλλικού λόγω εισροής νερού, οι πλημμύρες στα τμήματα του Πολυτεχνείου και στο Θόλο, η πτώση ψευδοροφής στην οδοντιατρική ΑΠΘ και μαρμάρων στην κτηνιατρική ΑΠΘ, η πτώση φοιτητή από τον τρίτο όροφο της νομικής ΑΠΘ επειδή δεν υπήρχε κενή θέση και καθόταν στο παράθυρο κλπ.

Επειδή λοιπόν τα αμέτρητα Τέμπη που μετράει ο λαός και η νεολαία δεν είναι "κακές στιγμές" ούτε ασύνδετα γεγονότα, τους κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν θα επιτρέψουμε να παίζουν με τις ζωές μας.

Επειδή δεν θέλουμε να φοράμε κράνος την ώρα του μαθήματος και δεν είμαστε διατεθειμένοι να περιμένουμε κάτι σοβαρότερο να συμβεί, με τον αγώνα θα απαιτήσουμε όλα όσα μας αξίζουν στις σπουδές και στις ζωές μας!

Ως πρώτη απάντηση, αύριο Τρίτη 28/3 στις 12.00 καλούμε σε κινητοποίηση στην πρυτανεία ώστε κάθε φοιτητής και φοιτήτρια να καταδικάσει το γεγονός και να παλέψουμε να αποκατασταθούν όλα τα κτίρια του πανεπιστήμιου μας.

Επίσης, καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συναυλία που διοργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι το Σάββατο 1/4 στον ΟΣΕ στη μνήμη των θυμάτων, διεκδικώντας παράλληλα μέτρα προστασίας και ασφάλειας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

syllipsi.jpg
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο
Η ανακοίνωση της ΔΟΕ για το περιστατικό – Τρίωρη στάση εργασίας αύριο για τους εκπαιδευτικούς
Συνελήφθησαν διευθυντής σχολείου και νηπιαγωγός μετά από μήνυση γονέα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Ρόδο