Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντάς κατέθεσε ρύθμιση στη Βουλή για τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων των Γεωπονικών τμημάτων.
Το ζήτημα είχε προκύψει μετά την ψήφιση του νόμου Γαβρόγλου, όταν οι συγκεκριμένες σχολές μετασχηματίστηκαν από ΤΕΙ σε ΑΕΙ το 2018 και 2019.
Η εν λόγω ρύθμιση αφορά χιλιάδες πτυχιούχους γεωπόνους, δασολόγους και ιχθυολόγους πενταετούς φοίτησης, οι οποίοι ζητούσαν το αυτονόητο, τα επαγγελματικά τους δικαιώματα, το οποία ήταν στον «αέρα».
Πλέον με την ρύθμιση που κατατέθηκε αναφέρονται ονομαστικά τμήματα, ενώ υπάρχει και η πρόβλεψη για όσα δεν αναφέρονται, ότι με αίτηση της συγκλήτου του εκάστοτε ΑΕΙ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα μπορούν να υπάρχουν νέες εγκρίσεις για τα τμήματα αυτά, χωρίς να υπάρχει στο μέλλον νέα νομοθετική παρέμβαση.
Επίσης ορίστηκε ανώτατο χρονικό όριο 60 ημερών, για την διατύπωση γνώμης από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε)
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται
Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία
Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο
Alfavita Newsroom