Ποιος τους αξιολογητές θα αξιολογήσει;
«Η σύμβουλος δεν ένιωσε καν την ανάγκη να υπερασπιστεί τόσο τις δικές της πρακτικές, όσο και του Υπουργείου Παιδείας, αλλά αντίθετα επέλεξε να έρθει και να φύγει σαν τον «κλέφτη», πραγματοποιώντας την «αξιολόγηση» της συναδέλφου «εν κρυπτώ»

Τελειωμό δεν έχουν οι γελοιότητες στις οποίες προσφεύγουν ορισμένοι «βασιλικότεροι του βασιλέως» σύμβουλοι εκπαίδευσης προκειμένου να επιτύχουν την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αδιαφορώντας για την απεργία-αποχή που έχει κηρυχθεί.

Στην Κέρκυρα, όπως καταγγέλλει η τοπική ΕΛΜΕ, σύμβουλος Φιλολόγων ενώ είχε προγραμματισμένο ραντεβού αξιολόγησης για την 5η ώρα, εμφανίστηκε στο σχολείο από τη 2η, προκειμένου να αποφύγει την παρέμβαση της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ Κέρκυρας και μάλιστα έφυγε από την πίσω πόρτα, προφανώς για να αποφύγει την συνάντηση και να έρθει αντιμέτωπη με την παρουσία των μελών των σωματείων!

«Η σύμβουλος δεν ένιωσε καν την ανάγκη να υπερασπιστεί τόσο τις δικές της πρακτικές, όσο και του Υπουργείου Παιδείας, αλλά αντίθετα επέλεξε να έρθει και να φύγει σαν τον «κλέφτη», πραγματοποιώντας την «αξιολόγηση» της συναδέλφου «εν κρυπτώ», αναφέρει η ΕΛΜΕ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Άλλοι πάνε στο σχολείο με ψηλά το κεφάλι κι άλλοι… σαν τον “κλέφτη”

Ο λόγος για τη σύμβουλο των Φιλολόγων στην Κέρκυρα, η οποία, ενώ είχε προγραμματισμένο ραντεβού αξιολόγησης για την 5η ώρα, εμφανίστηκε στο σχολείο από τη 2η, προκειμένου να αποφύγει την παρέμβαση της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ Κέρκυρας και μάλιστα έφυγε από την πίσω πόρτα, προφανώς για να αποφύγει την συνάντηση και να έρθει αντιμέτωπη με την παρουσία των μελών των σωματείων, τα οποία για μια ακόμα μέρα συμμετείχαν στη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών.

Η σύμβουλος δεν ένιωσε καν την ανάγκη να υπερασπιστεί τόσο τις δικές της πρακτικές, όσο και του Υπουργείου Παιδείας, αλλά αντίθετα επέλεξε να έρθει και να φύγει σαν τον «κλέφτη», πραγματοποιώντας την «αξιολόγηση» της συναδέλφου «εν κρυπτώ».

Αλλά η αλήθεια είναι πώς να υπερασπιστεί τις πρακτικές της; Όταν έρχεται ως σύμβουλος της Γενικής Αγωγής να αξιολογήσει συναδέλφους της Ειδικής Αγωγής οι οποίοι ενώ αρχικά είχαν νομιμοποιηθεί με εντολές του υπουργείου το ΠΥΣΔΕ προχώρησε σε άρση της πράξης ; Όταν όλοι οι σύμβουλοι, όλα αυτά τα χρόνια, εμφανίζονταν σπάνια στα σχολεία – ώστε να δικαιολογήσουν και τον τίτλο τους- και τώρα δεν αφήνουν σχολείο για σχολείο, που να μην πάνε και μόνο για την αξιολόγηση και κανέναν άλλον λόγο;

Τα ίδια – πάνω κάτω – ισχύουν και για το σύμβουλο των Μαθηματικών στην Κέρκυρα. Ενώ είχε προγραμματισμένο ραντεβού για την 1η ώρα, είχε μπει στο σχολείο από τις 7:30, θέλοντας να διασφαλίσει ότι θα είναι μέσα την ώρα που θα ξεκινούσε η διαμαρτυρία των σωματείων.

Νομίζουν, ότι αλλάζοντας στα κρυφά, τα ραντεβού, φεύγοντας από τις πίσω πόρτες, συναντώντας τους συναδέλφους σε στενά δίπλα στα σχολεία και με ακόμα περισσότερα τέτοια “κόλπα” που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, ότι θα περάσουν τελικά την αξιολόγηση και θα τη νομιμοποιήσουν στα μάτια των εκπαιδευτικών.

Το μόνο που τελικά καταφέρνουν, είναι να εκτελέσουν τις εντολές της κυβέρνησης “πάση θυσία”, την ώρα που δέχονται ένα μεγάλο πλήγμα στην αξιοπρέπειά τους.

Όσο για τη νομιμοποίηση της αξιολόγησης στους συναδέλφους, μια απλή συζήτηση στα σχολεία αρκεί, για να καταλάβει και ο πιο αδαής, ότι ακριβώς με αυτή τη συμπεριφορά της “αξιολόγησης στα κλεφτά”, πέφτει ακόμα περισσότερο στα μάτια και στη συνείδηση των εκπαιδευτικών, η ήδη ευτελισμένη αυτή διαδικασία.

Τα μέλη της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ, ακολουθώντας τις αποφάσεις των σωματείων, ήταν και θα είναι το επόμενο διάστημα, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για την κατηγοριοποίηση των σχολείων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών, για να μην είναι και να μη νιώθουν υποταγμένοι και σκυφτοί οι εκπαιδευτικοί.

Καλούμε για μια ακόμα φορά τους νεοδιόριστους συναδέλφους να μην υποκύψουν στο φόβο και τις απειλές των συμβούλων και της Διοίκησης. Τους καλούμε να υπογράψουν την Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία «αξιολόγησης». Τους καλούμε να συστρατευτούν με τα σωματεία τους και να δώσουν ακόμα μια αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση και το Υπουργείο!

Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!

ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΣΚΥΦΤΟΣ – ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΛΑΟΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

berlin
Σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Βερολίνο - Μάχη για τη ζωή δίνει ένα άτομο
Συμπλοκές οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού σε δύο σημεία στο Βερολίνο, με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής να κάνει λόγο για ένα άτομο που...
Σοβαρά επεισόδια μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Βερολίνο - Μάχη για τη ζωή δίνει ένα άτομο