εκπαιδευτικοι
Αποφάσεις για κλείσιμο των σχολείων σήμερα Τετάρτη και συμμετοχή στις διαδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, αποφάσισαν τα 15ελή πολλών σχολείων , δημοσίων και ιδιωτικών , ενώ η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ κήρυξαν 24ωρη απεργία.

Κλειστά θα είναι πολλά σχολεία της χώρας σήμερα λόγω της συμμετοχής στην Πανελλαδική 24ωρη απεργία την Τετάρτη 8 Μαρτίου που ανακοίνωσε η ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας) και η ΟΛΜΕ (Καθηγητές) και λόγω των καταλήψεων των μαθητών

«Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα» αναφέρεται, μεταξύ άλλων στις ανακοινώσεις των εκπαιδευτικών. «Δεν θα περιμένουμε, άπραγοι, το επόμενο τραγικό δυστύχημα. Τώρα είναι η ώρα να φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά: Καμία συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη».

Και συνεχίζουν: «Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές κι εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές. Στις 8 του Μάρτη απεργούμε και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις. Συνεχίζουμε τις πολύμορφες πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τις τάξεις. Είμαστε παρόντες και διεκδικούμε ασφάλεια στις μεταφορές, δικαίωμα στη μόρφωση και στην υγεία με κοινωνικό κράτος στην υπηρεσία των πολιτών»

Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Όλες οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μεγάλα ποσοστά απεργίας τόσο στα Δημοτικά σχολεία όσο και στα Γυμνάσια και τα Λύκεια. 

Την ίδια ώρα κύμα καταλήψεων και αποχής εξελίσσεται σε πολλά σχολεία, ενόψει της νέας μεγάλης κινητοποίησης για την τραγωδία στα Τέμπη που οργανώνεται την Τετάρτη 8 Μαρτίου στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Αποφάσεις για κλείσιμο των σχολείων σήμερα Τετάρτη και συμμετοχή στις διαδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, αποφάσισαν τα 15ελή πολλών σχολείων , δημοσίων και ιδιωτικών , ενώ η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ κήρυξαν 24ωρη απεργία.

Είναι προφανές ότι αύριο χιλιάδες σχολεία θα υπολειτουργούν δεν θα είναι λίγα και εκείνα που θα καταληφθούν το πρωί από τους μαθητές οι οποίοι λίγο αργότερα θα κατευθυνθούν στη μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας (Κλαυθμώνος-Κοραή-Προπύλαια).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

epoikismos dytiki oxthi
Το Ισραήλ ισοπεδώνει τη Δυτική Όχθη: Το Ισραήλ γκρεμίζει 25 πολυκατοικίες σε προσφυγικό καταυλισμό
Χωρίς στρατιωτική αναγκαιότητα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η απόφαση που αφήνει εκατοντάδες Παλαιστίνιους χωρίς στέγη – «Αλλαγή της γεωγραφίας επί του...
Το Ισραήλ ισοπεδώνει τη Δυτική Όχθη: Το Ισραήλ γκρεμίζει 25 πολυκατοικίες σε προσφυγικό καταυλισμό
peripoliko
Κύκλωμα-βιτρίνα στην Ομόνοια: Ενεχυροδανειστήριο έλιωνε κοσμήματα λίγες ώρες μετά τις κλοπές
Ενεχυροδανειστήριο-«πλυντήριο» κλοπιμαίων στην Ομόνοια – Έλιωναν τα κοσμήματα σε ώρες
Κύκλωμα-βιτρίνα στην Ομόνοια: Ενεχυροδανειστήριο έλιωνε κοσμήματα λίγες ώρες μετά τις κλοπές
Αγρότες πάνω σε τρακτέρ κατά τη διάρκεια μπλόκου
Αγρότες σε στάση αναμονής για τις προτάσεις Τσιάρα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης με το Μαξίμου
Στα μπλόκα «μετρούν» τα περιθώρια υποχώρησης, ενώ η κυβέρνηση μιλά για διάλογο εντός δημοσιονομικών αντοχών
Αγρότες σε στάση αναμονής για τις προτάσεις Τσιάρα – Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνάντησης με το Μαξίμου