εκπαιδευτικοι
Αποφάσεις για κλείσιμο των σχολείων σήμερα Τετάρτη και συμμετοχή στις διαδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, αποφάσισαν τα 15ελή πολλών σχολείων , δημοσίων και ιδιωτικών , ενώ η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ κήρυξαν 24ωρη απεργία.

Κλειστά θα είναι πολλά σχολεία της χώρας σήμερα λόγω της συμμετοχής στην Πανελλαδική 24ωρη απεργία την Τετάρτη 8 Μαρτίου που ανακοίνωσε η ΔΟΕ (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας) και η ΟΛΜΕ (Καθηγητές) και λόγω των καταλήψεων των μαθητών

«Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα» αναφέρεται, μεταξύ άλλων στις ανακοινώσεις των εκπαιδευτικών. «Δεν θα περιμένουμε, άπραγοι, το επόμενο τραγικό δυστύχημα. Τώρα είναι η ώρα να φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά: Καμία συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη».

Και συνεχίζουν: «Αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές κι εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές. Στις 8 του Μάρτη απεργούμε και συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις. Συνεχίζουμε τις πολύμορφες πρωτοβουλίες μέσα και έξω από τις τάξεις. Είμαστε παρόντες και διεκδικούμε ασφάλεια στις μεταφορές, δικαίωμα στη μόρφωση και στην υγεία με κοινωνικό κράτος στην υπηρεσία των πολιτών»

Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Όλες οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μεγάλα ποσοστά απεργίας τόσο στα Δημοτικά σχολεία όσο και στα Γυμνάσια και τα Λύκεια. 

Την ίδια ώρα κύμα καταλήψεων και αποχής εξελίσσεται σε πολλά σχολεία, ενόψει της νέας μεγάλης κινητοποίησης για την τραγωδία στα Τέμπη που οργανώνεται την Τετάρτη 8 Μαρτίου στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Αποφάσεις για κλείσιμο των σχολείων σήμερα Τετάρτη και συμμετοχή στις διαδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, αποφάσισαν τα 15ελή πολλών σχολείων , δημοσίων και ιδιωτικών , ενώ η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ κήρυξαν 24ωρη απεργία.

Είναι προφανές ότι αύριο χιλιάδες σχολεία θα υπολειτουργούν δεν θα είναι λίγα και εκείνα που θα καταληφθούν το πρωί από τους μαθητές οι οποίοι λίγο αργότερα θα κατευθυνθούν στη μεγάλη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας (Κλαυθμώνος-Κοραή-Προπύλαια).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα