επίθεση ΜΑΤ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS
«Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο τρόπο να απαντήσει στην οργή του κόσμου της εκπαίδευσης από την κρατική βία και καταστολή»

Με νέα ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ δηλώνει την κάθετη εναντίωσή της στην επίθεση αστυνομικών δυνάμεων ΜΑΤ κατά των παρευρισκόμενων στη συγκέντρωση που είχε πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου έξω από το Μέγαρο Μουσικής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «η κυβέρνηση δεν έχει άλλο τρόπο να απαντήσει στην οργή του κόσμου της εκπαίδευσης από την κρατική βία και καταστολή. Στην επίδειξη καταστολής και αυταρχισμού κατά των εκπαιδευτικών και των ανθρώπων της τέχνης, έξω από το Μέγαρο Μουσικής βρήκαν μια ακόμα έκφρασή τους οι διακηρύξεις της κυβέρνησης για τη «μη τιμωρητική» αξιολόγηση».

Η ανακοίνωση

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ  καταγγέλλει την απρόκλητη και άγρια επίθεση των δυνάμεων καταστολής με χημικά και γλομπς κατά των εκπαιδευτικών, φοιτητών, σπουδαστών και ανθρώπων της τέχνης που συγκεντρώθηκαν έξω από το Μέγαρο Μουσικής το απόγευμα της Δευτέρας 20/2, λίγο πριν την παράσταση Κεραμέως-Μητσοτάκη για το έργο τους στη διάλυση της δημόσιας παιδείας.

Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο τρόπο να απαντήσει στην οργή του κόσμου της εκπαίδευσης από την κρατική βία και καταστολή. Στην επίδειξη καταστολής και αυταρχισμού κατά των εκπαιδευτικών και των ανθρώπων της τέχνης, έξω από το Μέγαρο Μουσικής βρήκαν μια ακόμα έκφρασή τους οι διακηρύξεις της κυβέρνησης για τη «μη τιμωρητική» αξιολόγηση.

Τους επαναλαμβάνουμε ότι δεν πρόκειται να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στα καταστροφικά τους σχέδια, για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας, της τέχνης και του πολιτισμού. Τη νίκη θα φέρει ο ανυποχώρητος μαζικός αγώνας και η κοινή πάλη του κόσμου της εκπαίδευσης.»

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Θέλετε να χάσετε 2 - 4 κιλά σε μία εβδομάδα; Αυτή είναι η ιδανική δίαιτα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ypotrofos
Απίστευτο! Η 18χρονη που γεννήθηκε στη φυλακή και έγινε δεκτή στο Χάρβαρντ με πλήρη υποτροφία
Στην αίτησή της, η μαθήτρια μοιράστηκε τη συγκλονιστική ιστορία ζωής της. Η εισαγωγική φράση έγραφε: «Η ζωή μου στη φυλακή».
Απίστευτο! Η 18χρονη που γεννήθηκε στη φυλακή και έγινε δεκτή στο Χάρβαρντ με πλήρη υποτροφία
panpatrwn.jpg
Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά Εκπ/κών 2023: Νέες Υποτροφίες
Σε ποια μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως που πραγματοποιούνται από Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο (ΔΕΝ χρειάζονται ΔΟΑΤΑΠ) μπορείτε να διεκδικήσετε...
Εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακά Εκπ/κών 2023: Νέες Υποτροφίες