ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Απίστευτα πράγματα: Στέλνουν αξιολογητές διαφορετικού αντικειμένου από τους αξιολογούμενους

Ο Σύλλογός Εκπαιδευτικών ΠΕ Κορινθίας κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας 11.00π.μ. -14.00 μ.μ. τη Δευτέρα 20-02-2023 και καλεί τα μέλη του σε παράσταση διαμαρτυρίας  στην Δ/νση Π.Ε.Κορινθίας  στις 12.00.μ.μ. 

Η ανακοίνωση 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Θέμα: «Αλλαγή συντονιστών Ατομικής Αξιολόγησης στους νεοδιόριστους Ειδικής Αγωγής»

Σε επικοινωνία που είχαν τα δύο σωματεία του νόμου  (Σικυώνας- Ξυλοκάστρου και Κορινθίας) με τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς της ειδικής αγωγής πού επρόκειτο τις προσεχείς μέρες να αξιολογηθούν, διαπιστώθηκε ότι επικοινώνησαν τηλεφωνικώς μαζί τους οι συντονιστές Γενικής Αγωγής του νόμου αναφέροντας τους ότι θα είναι αυτοί που θα τους αξιολογήσουν και όχι η υπεύθυνη συντονίστρια ειδικής αγωγής της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Όταν μάλιστα ερωτήθηκαν από τους συναδέλφους γιατί έγινε αυτή η αλλαγή, τους απάντησαν ότι έπειτα από τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου, τους ανακοινώθηκε προφορικά ότι θα ήταν αυτοί οι υπεύθυνοι για την αξιολόγηση της ειδικής αγωγής στον νομό.

Είναι για μία ακόμα φορά πασιφανές ότι η αξιολόγηση που θέλει να προωθήσει το υπουργείο μοιάζει με κουρελόχαρτο. Ακόμα και διεπιστημονικά να θέλει κάποιος να εξετάσει το ζήτημα, δεν προκύπτει από πουθενά ότι ένας συντονιστής διαφορετικού αντικειμένου, μπορεί να αξιολογεί συναδέλφους άλλου αντικειμένου. Με την ίδια λογική θα μπορούσε να αξιολογεί συναδέλφους ΠΕ70 ένας συντονιστής που είναι υπεύθυνος για τους Μουσικούς!

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι το μόνο που νοιάζει το υπουργείο είναι να προλάβει τα χρονικά περιθώρια που το ίδιο έχει θέσει για να προωθήσει την ατομική αξιολόγηση. Επειδή όμως ο χρόνος κυλά και η διαδικασία πρέπει να προχωρήσει, το υπουργείο δεν έχει κανένα πρόβλημα να αναθέτει σε συντονιστές άλλου αντικειμένου να αξιολογήσουν τους νεοδιόριστους της ειδικής αγωγής.

Είναι τουλάχιστον επονείδιστο για τους συναδέλφους της ειδικής αγωγής, που έχοντας επωμιστεί έως και 17 χρόνια αδιοριστίας γυρνώντας όλη τη χώρα για να υπηρετήσουν το δημόσιο σχολείο, να αξιολογούνται από συντονιστές διαφορετικού αντικειμένου που ενδεχομένως ουδεμία σχέση έχουν με την ειδική αγωγή.

Άραγε για ποια αξιολογικά κριτήρια και αδιαφανείς διαδικασίες υπερηφανεύεται το υπουργείο; Καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί. Ο στόχος τους είναι να δημιουργήσουν ένα  κατηγοριοποιημένο σχολείο, ένα σχολείο που λειτουργεί με όρους επιχείρησης, ένα σχολείο υποστελεχωμένο, ένα σχολείο που θα αναζητά χορηγούς για να κρατηθεί ενεργό και που θα ζητά από τον γονέα να βάλει όλο και πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη.

Ο Σύλλογός μας κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας 11.00 π.μ-14.00μ. για την Δευτέρα 20-02-2023 και καλεί τα μέλη του σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Δ/νση Π.Ε. Κορινθίας στις 12.00 μ.μ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συνταχθούν με το πλαίσιο δράσης της Ομοσπονδίας μας. Να κάνουν χρήση του νόμιμου δικαιώματος της απεργίας-αποχής καθώς και των τρίωρων στάσεων εργασίας από την ατομική αξιολόγηση. Να καταγγέλλουν στα τοπικά σωματεία τυχόν αυθαιρεσίες και να ορθώσουν ψηλά το ανάστημα μπροστά σε αυτή την αξιολόγηση-παρωδία που θέλει να προωθήσει το υπουργείο.

Καλούμε τη ΔΟΕ να ζητήσει εξηγήσεις από το υπουργείο για το άνωθεν φαινόμενο και να το καταγγείλει.  

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 4-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

αυτισμός
Αυτισμός: Το απλό τεστ που μπορεί να αλλάξει τη ζωή των παιδιών
Ενώ γονείς ενδέχεται να παρατηρήσουν πιθανά σημάδια αυτισμού σε παιδιά πριν από την ηλικία των 2 ετών, μια επίσημη διάγνωση συχνά δεν γίνεται μέχρι...
Αυτισμός: Το απλό τεστ που μπορεί να αλλάξει τη ζωή των παιδιών