Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας: Ο πίνακας με τις παραιτήσεις στην Α΄ Αθήνας
Πίνακας με τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας στην Α΄ Αθήνας

Αναλυτικό πίνακα με τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της Α' Αθήνας για το έτος 2023, παρουσιάζει ο αιρετός ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας, Τάκης Ρουμπής. 

Στον πίνακα περιλαμβάνονται και τέσσερις αυτοδίκαιες απολύσεις εκπαιδευτικών (2 ΠΕ60-Νηπιαγωγών, 1 ΠΕ70-Δασκάλων και 1 ΠΕ70-Δασκάλων ΕΑΕ) λόγω ορίου ηλικίας με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους. 

Σημειώνεται πως ο αριθμός των φετινών παραιτήσεων αναμένεται να οριστικοποιηθεί μετά την παρέλευση της αποκλειστικής προθεσμίας του ενός μήνα από την υποβολή της αίτησης. 

Αναλυτικά:

Στον παραπάνω πίνακα των παραιτήσεων 2023 περιλαμβάνονται και τέσσερις αυτοδίκαιες απολύσεις εκπαιδευτικών (2 ΠΕ60-Νηπιαγωγών, 1 ΠΕ70-Δασκάλων και 1 ΠΕ70-Δασκάλων ΕΑΕ) λόγω ορίου ηλικίας με  τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους (άρθρο 59, παρ. 2 του ν.4369/2016). Οι εκπαιδευτικοί  απολύονται αυτοδίκαια με τη λήξη του διδακτικού έτους (άρθρο 4, παρ. 1 του ν.3687/2008). Για την  αυτοδίκαιη απόλυση, λόγω ορίου ηλικίας, ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης (άρθρο 155, παρ. 3 του ν.3528/2007). 

pinakas_paraitiseon

 
Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 46 του ν.4777/2021: «Αίτηση    παραίτησης    μόνιμου    εκπαιδευτικού  πρωτοβάθμιας    και    δευτεροβάθμιας    εκπαίδευσης    που    υποβάλλεται    από    1ης    Φεβρουαρίου    μέχρι    και    την  πρώτη    εργάσιμη    ημέρα    μετά    την    πάροδο    του    πρώτου    δεκαημέρου    του    Φεβρουαρίου    θεωρείται    ότι    έχει  γίνει   αποδεκτή   και   λύεται   αυτοδικαίως   η   υπαλληλική   σχέση   στις   31   Αυγούστου». 
 
Ανάκληση     αίτησης     παραίτησης, λόγω μη ύπαρξης ειδικής νομοθετικής ρύθμισης για το εκπαιδευτικό προσωπικό, μπορεί να κατατίθεται μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης παραίτησης, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 148 του ν.3528/2007. 
 
Κατά συνέπεια, ο αριθμός των φετινών παραιτήσεων αναμένεται να οριστικοποιηθεί μετά την παρέλευση της αποκλειστικής προθεσμίας του ενός (1) μήνα από την υποβολή της αίτησης. 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες 2023: Τα θέματα και οι λύσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα

Παν.Αιγαίου - GoLearn: 12 Ιουνίου ξεκινούν τα μοριοδοτούμενα σεμινάρια εκπαιδευτικών

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής - Μόνο 12€ το μήνα

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

panelladikes_exetaseis.jpg
Πανελλήνιες 2023 - Θέμα Ν. Γλώσσας: Ένοχος ο … Αριστοτέλης για τις γυναικοκτονίες!
Πανελλήνιες 2023 - Νεοελληνική Γλώσσα: Το αποτέλεσμα είναι να  καταπνίγεται ο αυθορμητισμός και να εθίζονται οι μαθητές στην ανειλικρίνεια και την...
Πανελλήνιες 2023 - Θέμα Ν. Γλώσσας: Ένοχος ο … Αριστοτέλης για τις γυναικοκτονίες!
εξετάσεις 30.jpg
Πανελλήνιες 2023: Πως υπονομεύεται ο Μπρεχτ στο θέμα των Νέων Ελληνικών στις εξετάσεις των ΕΠΑΛ
Γιατί άραγε επιλέξατε το ποίημα του Μπρεχ «Καταφύγια για τη νύχτα», ένα ποίημα που είναι  καταπέλτης ενάντια  στην φιλανθρωπία,  ποίημα που γράφτηκε...
Πανελλήνιες 2023: Πως υπονομεύεται ο Μπρεχτ στο θέμα των Νέων Ελληνικών στις εξετάσεις των ΕΠΑΛ