Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας: Ο πίνακας με τις παραιτήσεις στην Α΄ Αθήνας
Πίνακας με τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας στην Α΄ Αθήνας

Αναλυτικό πίνακα με τις παραιτήσεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της Α' Αθήνας για το έτος 2023, παρουσιάζει ο αιρετός ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας, Τάκης Ρουμπής. 

Στον πίνακα περιλαμβάνονται και τέσσερις αυτοδίκαιες απολύσεις εκπαιδευτικών (2 ΠΕ60-Νηπιαγωγών, 1 ΠΕ70-Δασκάλων και 1 ΠΕ70-Δασκάλων ΕΑΕ) λόγω ορίου ηλικίας με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους. 

Σημειώνεται πως ο αριθμός των φετινών παραιτήσεων αναμένεται να οριστικοποιηθεί μετά την παρέλευση της αποκλειστικής προθεσμίας του ενός μήνα από την υποβολή της αίτησης. 

Αναλυτικά:

Στον παραπάνω πίνακα των παραιτήσεων 2023 περιλαμβάνονται και τέσσερις αυτοδίκαιες απολύσεις εκπαιδευτικών (2 ΠΕ60-Νηπιαγωγών, 1 ΠΕ70-Δασκάλων και 1 ΠΕ70-Δασκάλων ΕΑΕ) λόγω ορίου ηλικίας με  τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους (άρθρο 59, παρ. 2 του ν.4369/2016). Οι εκπαιδευτικοί  απολύονται αυτοδίκαια με τη λήξη του διδακτικού έτους (άρθρο 4, παρ. 1 του ν.3687/2008). Για την  αυτοδίκαιη απόλυση, λόγω ορίου ηλικίας, ως ημερομηνία γέννησης θεωρείται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης (άρθρο 155, παρ. 3 του ν.3528/2007). 

pinakas_paraitiseon

 
Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 46 του ν.4777/2021: «Αίτηση    παραίτησης    μόνιμου    εκπαιδευτικού  πρωτοβάθμιας    και    δευτεροβάθμιας    εκπαίδευσης    που    υποβάλλεται    από    1ης    Φεβρουαρίου    μέχρι    και    την  πρώτη    εργάσιμη    ημέρα    μετά    την    πάροδο    του    πρώτου    δεκαημέρου    του    Φεβρουαρίου    θεωρείται    ότι    έχει  γίνει   αποδεκτή   και   λύεται   αυτοδικαίως   η   υπαλληλική   σχέση   στις   31   Αυγούστου». 
 
Ανάκληση     αίτησης     παραίτησης, λόγω μη ύπαρξης ειδικής νομοθετικής ρύθμισης για το εκπαιδευτικό προσωπικό, μπορεί να κατατίθεται μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης παραίτησης, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 148 του ν.3528/2007. 
 
Κατά συνέπεια, ο αριθμός των φετινών παραιτήσεων αναμένεται να οριστικοποιηθεί μετά την παρέλευση της αποκλειστικής προθεσμίας του ενός (1) μήνα από την υποβολή της αίτησης. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ.jpg
Στελέχη εκπαίδευσης: Δύο επιμορφωτικά προγράμματα για Διευθυντές-Υποδιευθυντές και για Σύμβουλους-Μέντορες από το ΕΚΔΔΑ
Για τον εντοπισμό της επιθυμητής ημερομηνίας υλοποίησης των προγραμμάτων μπορούν οι ενδιαφερόμενοι/ες να προβούν σε Αναζήτηση Προγραμμάτων από την...
Στελέχη εκπαίδευσης: Δύο επιμορφωτικά προγράμματα για Διευθυντές-Υποδιευθυντές και για Σύμβουλους-Μέντορες από το ΕΚΔΔΑ