Πρωτοβουλία φοιτητών στην Πάτρα: Έφτιαξαν γέφυρα 25 kg από... «σπαγγέτι»
Οι φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών έφτιαξαν τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου από «σπαγγέτι» - Το μοντέλο χρειάστηκε 270 ώρες κατασκευής και ζυγίζει 25 κιλά

Την πρωτοβουλία να φτιάξουν τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου από «σπαγγέτι», πήραν δύο φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Οι φοιτητές Σ. Πεννιάς, Γ. Πολίτης και ο Δρ. Σωτήρης Δέμης επισκέφθηκαν τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητή Χρήστο Μπούρα, ο οποίος τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία του σχεδιασμού και κατασκευής μοντέλου της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου (Χαρίλαος Τρικούπης) από ζυμαρικά. 

Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν επίσης, οι κ.κ. Π. Δημόπουλος, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, Β. Βασιλειάδης Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, Α. Δήμας, Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Π. Λούκας, Διευθύνων Σύμβουλος Γέφυρας Α.Ε., Α. Σταθόπουλος - Βλάμης, Τεχνικός Διευθυντής Γέφυρας Α.Ε., Γ. Φρέρης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Αειφόρου Ανάπτυξης Γέφυρας Α.Ε.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτέλεσε η συμμετοχή των παραπάνω φοιτητών στον 1ο Διαγωνισμό Κατασκευής Γέφυρας από Ζυμαρικά Τύπου Spaghetti, στο πλαίσιο του μαθήματος «Μηχανικής των Υλικών» του Καθηγητή και Προέδρου του Τμήματος Αθανάσιου Τριανταφύλλου, όπου και διακρίθηκαν.

Μετά από 270 ώρες κατασκευής, το μοντέλο της γέφυρας διαστάσεων μήκους 2μ. πλάτους 30 εκ. ύψους 40 εκ. και βάρους 25 κιλών, κοσμεί σε ειδική προθήκη την κεντρική είσοδο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έκθεμα συνοδεύεται από επεξηγηματικό εγχειρίδιο, καθώς και από ιδιοκατασκευές προκειμένου να εκτιμηθούν συγκεκριμένες μηχανικές ιδιότητες των ζυμαρικών τύπου spaghetti.

Στην προσπάθεια αυτή βοήθησαν με την ευγενή χορηγία τους οι ΜΑΚΒΕΛ, Ανδρικόπουλος Α.Ε.Β.Ε., ΠΕΝΝΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών και πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Εντεταλμένου Διδάσκοντα Δρ. Σωτήρη Δέμη.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 6-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΙΓΙΝΑΣ
Διεύθυνση Εκπαίδευσης έστειλε οδηγία να ανοίγουν νωρίτερα τα σχολεία!
Εγγραφο - οδηγία λαγός… στα πλαίσια της αυτονομίας της σχολικής μονάδας… γιατί αυτό είναι η περιβόητη αυτονομία της σχολικής μονάδας!
Διεύθυνση Εκπαίδευσης έστειλε οδηγία να ανοίγουν νωρίτερα τα σχολεία!
δασκαλος
Με την ευκαιρία της ημέρας να σας πούμε εμείς τι σημαίνει να είσαι εκπαιδευτικός!
Αφόπλισε τον ωχαδελφισμό, τη λογική τού «τόσα παίρνω, τόσο δουλεύω». Κατέβασε την καρδιά σου από την έδρα, αφουγκράσου τα χτυποκάρδια, μετάτρεψε τους...
Με την ευκαιρία της ημέρας να σας πούμε εμείς τι σημαίνει να είσαι εκπαιδευτικός!