Πρωτοβουλία φοιτητών στην Πάτρα: Έφτιαξαν γέφυρα 25 kg από... «σπαγγέτι»
Οι φοιτητές του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών έφτιαξαν τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου από «σπαγγέτι» - Το μοντέλο χρειάστηκε 270 ώρες κατασκευής και ζυγίζει 25 κιλά

Την πρωτοβουλία να φτιάξουν τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου από «σπαγγέτι», πήραν δύο φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. 

Οι φοιτητές Σ. Πεννιάς, Γ. Πολίτης και ο Δρ. Σωτήρης Δέμης επισκέφθηκαν τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητή Χρήστο Μπούρα, ο οποίος τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία του σχεδιασμού και κατασκευής μοντέλου της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου (Χαρίλαος Τρικούπης) από ζυμαρικά. 

Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν επίσης, οι κ.κ. Π. Δημόπουλος, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, Β. Βασιλειάδης Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Πατρών, Α. Δήμας, Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, Π. Λούκας, Διευθύνων Σύμβουλος Γέφυρας Α.Ε., Α. Σταθόπουλος - Βλάμης, Τεχνικός Διευθυντής Γέφυρας Α.Ε., Γ. Φρέρης, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας και Αειφόρου Ανάπτυξης Γέφυρας Α.Ε.

Αφορμή για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτέλεσε η συμμετοχή των παραπάνω φοιτητών στον 1ο Διαγωνισμό Κατασκευής Γέφυρας από Ζυμαρικά Τύπου Spaghetti, στο πλαίσιο του μαθήματος «Μηχανικής των Υλικών» του Καθηγητή και Προέδρου του Τμήματος Αθανάσιου Τριανταφύλλου, όπου και διακρίθηκαν.

Μετά από 270 ώρες κατασκευής, το μοντέλο της γέφυρας διαστάσεων μήκους 2μ. πλάτους 30 εκ. ύψους 40 εκ. και βάρους 25 κιλών, κοσμεί σε ειδική προθήκη την κεντρική είσοδο του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έκθεμα συνοδεύεται από επεξηγηματικό εγχειρίδιο, καθώς και από ιδιοκατασκευές προκειμένου να εκτιμηθούν συγκεκριμένες μηχανικές ιδιότητες των ζυμαρικών τύπου spaghetti.

Στην προσπάθεια αυτή βοήθησαν με την ευγενή χορηγία τους οι ΜΑΚΒΕΛ, Ανδρικόπουλος Α.Ε.Β.Ε., ΠΕΝΝΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών και πραγματοποιήθηκε υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του Εντεταλμένου Διδάσκοντα Δρ. Σωτήρη Δέμη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

peripoliko-nixta-1021x576.jpg
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 15χρονο διακινητή – Μετέφερε 9 μετανάστες
Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίστηκαν δύο οικογένειες προσφύγων από τη Συρία και το Ιράκ που είχαν εισέλθει παράνομα τα προηγούμενα 24ωρα στην...
Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 15χρονο διακινητή – Μετέφερε 9 μετανάστες
iky-flag.jpg_501x267_q75_subsampling-2.jpg
ΙΚΥ: Πρόγραμμα επιβράβευσης διάκρισης φοιτητών/τριών Ελληνικών ΑΕΙ σε διεθνείς διαγωνισμούς έτους 2024
Ανακοίνωση για την υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Χορήγηση βραβείων σε ομάδες φοιτητών/τριων που πρώτευσαν ή διακρίθηκαν σε διεθνείς...
ΙΚΥ: Πρόγραμμα επιβράβευσης διάκρισης φοιτητών/τριών Ελληνικών ΑΕΙ σε διεθνείς διαγωνισμούς έτους 2024